Bilgisayar OpenAI, ChatGPT’den Gelir Elde Etme Potansiyeli Oluşturacak Yeni Sistemi Tanıttı

OpenAI, ChatGPT’den Gelir Elde Etme Potansiyeli Oluşturacak Yeni Sistemi Tanıttı

Yapay zekâ devi olan OpenAI, ChatGPT’nin yeni özelliklerini tanıttı. Geliştiriciler yapay zekâ aracılığıyla gelir elde edebilecek. 10-11-2023

OpenAI’nın yaptığı bu açıklama geçtiğimiz günlerde gündeme geldi. OpenAI CEO’su olan Sam Altman, geliştirici konferansında detayları verdi. OpenAI’nın duyurduğu bu özellik ‘’GPTs’’ olarak tanımlanıyor. Açıklamalara göre kullanıcılar kendi GPT’lerini oluşturacak. Bu oldukça önemli çünkü kullanıcılar ve özellikle yazılımcılar kodlama ile uğraşmayacak. Kişiler kendine özel sohbet botu oluşturabilecek. CEO Sam Altman ise oluşturulan botların sadece bireysel kullanımdan ibaret olmayacağını belirtti.

 

Bilindiği üzere DevDay etkinliğinde yeni ChatGPT 4 Turbo özelliğini tanıtmıştı. Bu özellikle birlikte ChatGPT daha fazla güncel olacak ve daha fazla veri okuyabilecek. Örnek verecek olursak 300 sayfalık bir kitabın özetini kolayca çıkarabilecek. Daha birçok özellikle birlikte kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyordu. Şimdi ise kullanıcılara kazanç kapısı aralıyor.

 

ChatGPT’den Nasıl Kazanç Elde Edilecek?

Para kazanma olayı yine ChatGPT içinden gerçekleşecek. Sam Altman, ‘’DevDay’’ isimli etkinlikte bazı detaylar verdi. ChatGPT, tüm kullanıcılar için bir mağaza oluşturacak ve kişiler bu mağazaya girdiğinde özelleştirilmiş botlarla karşılaşacak. Bu kısımda yazılımcılar OpenAI’dan kazanç elde edebilecekler. Sam Altman, yaptığı açıklamalara göre geliştiriciler hazırladığı botları hem ücretli hem de ücretsiz olarak yayımlayabilecek. Hatta OpenAI, platformda bulunan en çok kullanılan botları ve kullanışlı olanları tespit edecek ve bunu geliştiren yazılımcılara ödeme yapacak.

 

Artık ChatGPT’den Para Kazanmak Mümkün mü?

Sam Altman ve ekibi, geliştiricilere yapacakları ödeme konusunda nihai bir karara varmış gibi görünmüyor. Bu sebeple detaylar net bir şekilde belli değil. Yapılan etkinlikte verilen bilgilere göre ilk aşamada ücretli abonelik paketleri için yapılan ödemelerin bir kısmı için ücret ödenecek. Sonraki aşamada kazanç eşiklerini gösteren bazı seviyelendirmeler olacak.

 

ChatGPT’den Para Kazanmak İçin Kodlama Gerekecek mi?

OpenAI tarafından duyurulan bu özellik ile kullanıcıların kodlama bilgisine sahip olması beklenmiyor. Bu adım yapay zekâ dünyasında büyük bir gelişme olabilir. Bununla birlikte Sam Altman, bu özel botların sadece kişisel kullanım için olmayacağını söyledi. Yani özelleştirilen botlar diğer kullanıcılar ile paylaşılabilecek. Kişiler bu botlar için ücret talep edebilir veya tamamen ücretsiz şekilde yayınlayabilir. OpenAI’nın bu yeni özelliği oldukça dikkat çekicidir diyebiliriz.

 

ChatGPT’den Ne Zaman Kazanç Elde Edilmeye Başlanacak?

OpenAI, artık herkesin ve kodlama bilgisi olmayanların bile kendi GPT’sini oluşturabileceğini açıkladı. Kendi GPT’sini oluşturmak isteyen herkes hemen uygulamaya geçebilir. Hatta Enterprise kullanıcıları Zapier AI ve Canva kullanabilir. Aynı zamanda ChatGPT, kullanıcılar için sekiz farklı örnek sağladı. Bu örneklerde, dijital mutfak asistanı ve çocukların ev ödevlerine yardımcı olacak bir matematik danışmanı bile var. Ancak kişilerin içeriklerini paylaşacağı GPT Store henüz açılmadı.

 

GPT Store ile kullanıcılar hazırladığı GPT’leri burada paylaşabilecek. Üstelik eğitim, üretkenlik ve eğlence gibi kategoriler bulunacak. Kişiler bu kategorilerde rahatlıkla yükselebilecekler. Böylece kazanç artış gösterecek. Tüm bunların yanı sıra bir GPT, üçüncü taraf bir API kullanıyorsa kişiler bu verilerin gönderilip gönderilmeyeceğini belirleyebilecek. GPT oluşturucuları bu GPT ile OpenAI kullanıcı sohbetlerinin modellerini eğitmek ve geliştirmek için kullanılacağını bile tercih edebilecek. Yani genel olarak yeni gelen bu özellik kullanıcılara birçok farklı avantaj sağlıyor.

 

Sonuç olarak ChatGPT’in bu yeni sistemi yapay zekâ dünyasında çok önemli bir adımdır. Geliştiriciler daha fazla gelir ve özgünlük elde etme fırsatına sahip olabilecekler. Hatta sadece geliştiriciler değil kodlama bilmeyenlerde ChatGPT ile kazanç elde etme fırsatına ulaşabilirler.