Telefon Nokia, Dayanıklıkta Sınırları Zorluyor: Yeni Zırhlı Telefonlar Piyasada!

Nokia, Dayanıklıkta Sınırları Zorluyor: Yeni Zırhlı Telefonlar Piyasada!

Nokia, bir zamanlar akıllı telefon pazarının en önemli isimlerinden biri haline gelmişti. Şimdi ise endüstriyel zorluklara karşı ürettiği yeni zırhlı telefon modellerini piyasaya sürdü. İddialara göre bu telefonlar patlamaya karşı dayanıklı. İşte detaylar... 02-10-2023

Nokia, bir zamanlar akıllı telefon pazarının en önemli isimlerinden biri haline gelmişti. Şimdi ise endüstriyel zorluklara karşı ürettiği yeni zırhlı telefon modellerini piyasaya sürdü. İddialara göre bu telefonlar patlamaya karşı dayanıklı.

 

Nokia, patlama riskli yerlerde kullanılmak üzere yeni telefon modellerini piyasaya sürdü. Özellikle kimya, petrol, gaz ve madencilik tarzı alanlarda kullanılmak üzere geliştirilen bu cihazlar, 5G teknolojisi ile uyumlu. Bu süreçte zorlu test süreçlerinden geçen telefonların performansı kanıtlandı. Hatta telefonların üretimi için ise Alman şirketi olan i.safe MOBILE Gmbh ile anlaşıldı.

 

Nokia Yeni Patlamaya Dayanıklı Telefon Modelleri ve Özellikleri

Nokia’nın yeni telefon serisi iki farklı model ile karşımıza çıkıyor. Nokia HHRA501x ve IS540.1 modelleri ile piyasada yer alıyor. Genel olarak her iki telefonun teknik özellikleri neredeyse aynı. Corning tarafından üretilen Gorilla Glass 2 cam ile korunan ekran 6 inç boyutunda. Üstelik Qualcomm Snapdragon 778 ile aynı performansta özellik gösteriyor. Gücünü ise Qualcomm QCM6490 işlemcisinden alıyor. Tüm bunların dışında Nokia HHRA501x ve IS540.1 modelleri özelliklerini şu şekilde özetleyebiliriz:

 

  • HHRA501x ve IS540.1 modelleri ikisi de 128 GB depolama alanında 8 GB RAM özelliğiyle öne çıkıyor.
  • Her iki telefonunda arka kasasında 48 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamera bulunuyor. Ön kısmında 5 Megapiksel özçekim kamerası var.
  • Bataryaları 4400 mAh kapasitesi ile hem toza hem de suya karşı dayanıklı.
  • Çift SIM girişiyle E SIM desteğiyle 5G teknolojisine sahiptir.

 

Genel olarak baktığımız zaman her iki telefonunda teknik özellikleri neredeyse aynı. Güçlü bir performansa sahip olması, çizilme gibi durumlara karşı direnç sağlaması, telefonların iş yükü taşma kapasitesini önemli ölçüde artırıyor. Fakat bu iki modelinde en önemli özelliği, zorlu ve riskli olan endüstriyel ortamlarda kullanılabilmesidir. Zorlu alanlarda çalışan personeller için daha güvenli iletişim ihtiyacı için hazırlanmış diyebiliriz.

 

Nokia HHRA501x ve IS540.1 Modellerinin Avantajları

Nokia, bir zamanlar akıllı telefon pazarının öncü isimlerinden biri haline gelmişti. Bunun yanı sıra yeniliklere ayak uyduramamanın getirmiş olduğu zorluklarla karşı karşıya kalarak günümüzde üretim yapmaya devam ediyor. Ancak son zamanlarda  yeni hamleler sunuyor. Özellikle endüstriyel zorluklara karşı üretilen iki farklı modeliyle dikkat çeken bir çıkış yakaladı. İddialara göre, Nokia HHRA501x ve IS540.1 modellerinde patlama riski taşıyan her olasılığa karşı güçlü bir koruma var.

 

Nokia'nın iki yeni modeli neredeyse birebir aynı özelliklerle öne çıkıyor. Bunun dışında Nokia IS540.1 modeli, eski Nokia modeli olan Nokia 800 Tough ile benzerlikler taşısa da bazı iyileştirmeleri ve yeni bir logosu mevcut.  Şaşırtıcı bir şekilde bu modeller, Nokia sahibi HMD Global tarafından geliştirilmiyor. Nokia, Almanya merkezli olan dayanıklı teknolojik ürünler üreten i.safe MOBILE ile anlaşmış durumda. Bu konuda yabancı bir firmadan destek aldığına göre baya dayanıklı bir cihaz üretiyor diyebiliriz.

 

Fiyatları Ne Olacak?

Finlandiya merkezli Nokia, telefon dünyasına geri dönüyor diyebilir miyiz?. Bilindiği üzere Nokia akıllı telefonları, ilk telefon modelleriyle dayanıklılığını kanıtlamıştır. Şimdi ise eski performansını kanıtlamak için iki farklı modelini piyasaya sürdü. Ancak Nokia HHRA501x ve IS540.1 modellerinin fiyatları ve hatta ne zaman piyasaya sürülecekleri henüz açıklanmadı. Tüm bunların dışında telefonların gerekli sertifikalara sahip oldukları iddia ediliyor. Üstelik gerekli frekans bantlarını destekledikleri söyleniyor. Bu nedenle patlama gibi olası durumlara karşı kullanılabilir.

 

Nokia HHRA501x ve IS540.1 modellerinin çıkışı konusunda net bir bilgi vermedi. Aynı zamanda telefon stokları konusunda net bir bilgi sunmadığı için Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda net bir bilgi sunmuyor.