Sosyal Medya Netflix’ten Yeni Karar: Üzeceleceğiniz O Haber Geldi!

Netflix’ten Yeni Karar: Üzeceleceğiniz O Haber Geldi!

Netflix, oyun dünyasına hızlı bir şekilde giriş yapmışken son stratejisiyle oyunlarını ücretli yapmaya karar verdi. İşte detaylar... 08-01-2024

Dijital eğlence sektöründe öne çıkan Netflix, oyun platformundaki varlığını güçlendiriyor. Birçok popüler oyuna ev sahipliği yaparak abone kitlesini geliştiren firma, şirket gelirini artırmak için yeni bir strateji izlemeye karar verdi. Bu stratejide en önemli nokta, premium destekli oyunlar ve uygulama içi satın alımlar oluyor.

 

Geçtiğimiz sene içerisinde oyun kitaplığını önemli ölçüde genişleten Netflix, bağımsız yapımlar dışında AAA oyunlara kadar birçok içeriği abonelerine ücretsiz olarak sunuyordu. Ancak iddialara göre şirket, özellikle oyun platformundan elde edilecek geliri artırmak adına yeni adımlar atmaya kararlı.

 

Netflix Uygulama İçi Satın Alım

Netflix, daha öncesinde oyun platformundaki içerikler için reklam veya farklı bir gelir modeli eklemek istediğini belirtti. Fakat son gelişmelerle beraber şirket bu tutumunda değişiklikler yapıyor. Bu yeni stratejilerle 2023 senesinde Netflix oyunlarının dünya genelinde 81.2 milyon kere indirilmesiyle beraber daha fazla ilgi çekmeye başladı. Hatta son olarak GTA serisinin en popüler üç oyunu olan, GTA San Andreas, GTA III Definitive Edition ve GTA Vice City oyunlarıyla yükseliş yaşadı. Bu oyunlar, Netflix’in kullanıcı kitlesini artırma konusunda önemli bir rol oynamaya başladı.

 

Uygulama içi satın alım, kullanıcılara premium özellikler sunarak daha fazla erişim sağlıyor. Netflix aboneleri belirli oyun içerikleri için ödeme yapabilecekler. Bununla beraber reklam destekli plana abone olan kullanıcılar yine oyun kitaplığına erişebiliyor. Fakat bu abonelere sunulan oyunlar, dizi ve film içerikleri gibi reklam içeriyor.

 

Netflix Oyunlardan Nasıl Para Kazanacak?

İddialara göre Netflix, oyunlardan gelir elde etmek için birden fazla seçeneği değerlendirebilir. Bunlardan birisi oyun içerisinde bazı harcamalar sunmaktır. Şirket, kendi oyunlarında bu stratejiyi izlediği zaman uzun vadede önemli bir gelir potansiyeli elde edebilir. Diğer seçenek ise bazı oyunlar için ekstra ücretler talep etmektir. Güncel olarak Netflix aboneleri, oyun kütüphanesinden istediği oyunları oynayabilir. Ancak şirket bu yöntemi tercih ettiği zaman belli başlı oyunlar için ekstra ücret ödemesi talep edebilir. Bu ücretlendirme ise özellikle GTA gibi büyük bütçeli ve popüler oyunlar için geçerli olabilir.

 

Netflix İçeriklerine Reklam Getiriyor!

Son olarak Netflix aboneleri, reklamlı seçenek ile daha az ücretle film ve dizi olanaklarından yararlanabilecek. Bu paketin standart paketlere göre daha uygun fiyatlı olması planlanıyor. Yani film ve dizi aralarında ve oyunlarda YouTube’da gördüğümüz gibi reklam düzeni sağlanacak. Bunun dışında reklam izlemeyi dert etmeyenlere oyun imkânı sunulacak ve Netflix daha fazla kullanıcı çekebilecek.

 

Genel olarak özetlemek gerekirse, Netflix oyun platformunda yeni stratejiler izleyerek gelir modelini çeşitlendirmeyi ve abone sayısını artırmayı hedefliyor. Bu adımların ise sektörde nasıl bir etki bırakacağını görmek için zaman gerekiyor. Netflix, oyun dünyasında gösterdiği ilgi çekici performansı sayesinde varlığını daha fazla güçlendirebilir.