Bilgisayar Netflix Abonelik Ücretlerine %50 Zam Yaptı! Üyelik Ücreti Ne Kadar Oldu?

Netflix Abonelik Ücretlerine %50 Zam Yaptı! Üyelik Ücreti Ne Kadar Oldu?

Netflix abonelik ücretlerine %50 zam yaptı. 2022 senesinden bu yana birkaç kere fiyat artışı gerçekleştiren Netflix’in en düşük paket fiyatı yarı yarıya artış gösteriyor. 13-09-2023

Netflix abonelik ücretlerine %50 zam yaptı. 2022 senesinden bu yana birkaç kere fiyat artışı gerçekleştiren Netflix’in en düşük paket fiyatı yarı yarıya artış gösteriyor.

 

Netflix yaklaşık 7 ay öncesinde abonelik ücretlerine zam yapmıştı. Birkaç ay sonrasında herhangi bir bildirim yapmadan sadece Türkiye ücretlerine tekrardan zam yaptı. Yeni Netflix zammı ile birlikte abonelik ücretleri %50’den fazla artış göstererek aylık ücretleri 100 TL ve üzerine çıktı. Netflix, yaptığı yeni zamla beraber en pahalı özel planını 199 TL’ye yükseltti.

 

Netflix, günümüzde en fazla dizi ve film izlenen platformlardan birisidir. Bununla birlikte 200 milyondan fazla kişinin abone olduğu bir sistemle birlikte istikrarını sürdürüyor. Bu nedenle dijital yayın platformu olarak Türkiye pazarında rekabet halindedir. Özellikle Disney Plus, Exxen, Amazon Prime, BluTV gibi diğer yayın kanallarına göre daha fazla tercih ediliyor. Aynı zamanda Netflix, yaptığı zamlarla birlikte sürekli olarak gündeme geliyor.

 

Netflix Yeni Üyelik Ücretleri Ne Kadar? İşte Detaylar

Netflix, üç farklı abonelik sistemine sahiptir. Abonelik satın alındığında reklam görmezsiniz ve platformda bulunan tüm içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz. Çevrimdışı erişebilir, yüksek kalitedeki dizi ve filmleri istediğiniz gibi izleyebilirsiniz. Dünyanın dizi ve film sektöründe öne çıkan Netflix’te içerik izlemek isteyenler aylık olarak ödeme yapmak zorundadır. Bunlarla birlikte Netflix Türkiye yeni üyelik ücretleri şu şekilde güncellendi:

 

  • Temel plan aylık 99,99 TL
  • Standart plan aylık 149,99 TL
  • Özel plan aylık 199,99 TL

 

Netflix yeni plan ücretleriyle birlikte hizmetlerini 3 farklı plana ayırmış durumda. Aynı anda iki ekrandan dizi, film izlenmesine olanak sağlayan standart planı aylık 149,99 TL olurken temel planı sadece 99,99 TL oldu. Bu açıdan bakıldığı zaman standart plan oldukça uygun fiyatlıdır diyebiliriz. En kapsamlı paket olan ve aynı anda 4 farklı ekrandan içerik izlenmesini sağlayan özel plan fiyatı 130,99 TL idi. Ancak yeni zamla birlikte 199,99 TL’ye çıkarıldı.

 

Paketler arasındaki farkları özetleyecek olursak hemen hemen aynı diyebiliriz. Temel plan aynı anda 1 ekrandan izleme olanağı sunarken standart 2 ekrandan izleme şansı sağlıyor. Özel planda ise 4 kişi farklı ekranlardan içerik izleyebilir. Bunun dışında temel plan, SD çözünürlüğünde görüntü sunuyor. Standart plan HD, özel plan ise UHD yani üst seviyede bir çözünürlük sunuyor.

 

Netflix Zamlarda E-Posta Bildirimi Yapacak

Netflix, web sitesinde yaptığı bildirime göre yeni ücretlerini belirledi. Mevcut olan üyeleri bilgilendirmek için kullanıcılara 30 gün öncesinden e-posta göndereceğini söyledi. Eğer mevcut olan üyeler, plan değişikliği yapmazsa yeni zam bildirimlerini e-posta adresinden alacak.

 

Netflix son zam haberini geçtiğimiz aylarda vermişti. Üstelik Netflix, çeşitli ülkelerde güvenliği artırmak için yeni güncellemelerde yapmıştı. İddialara göre güncellemelerden sonrasında aynı evde yaşamayan fakat tek hesabı kullanan kişilerden ekstra olarak ücret alacağı söyleniyor. Birçok ülkede uygulanan bu sistem ise henüz ülke çapında kullanılmıyor. Ancak zamla beraber bu özellik ülkemize gelebilir.

 

Netflix’i Ucuz Kullanmak İçin Ne Yapabilirsiniz?

Genel olarak zamla birlikte Netflix fiyatları Türkiye’de oldukça yükseldi. Yani Netflix’in yurt dışı fiyatlarında bir değişiklik yok. Eğer Netflix yeni fiyatlar sizlere tuzlu geldiyse toplu bir şekilde satın alabilirsiniz. Yani Netflix temel plan dışında iki kişi veya daha fazla kişiyle birlikte özel plan satın alabilirsiniz. Böylece ücretler kişi başı daha uygun olabiliyor. Üstelik temel planda SD çözünürlükte izleyeceğiniz film ve diziler, özel planda UHD olacak. Yani oldukça yüksek çözünürlükte 4 arkadaşınızla beraber daha düşük ücret ödeyerek Netflix planından yararlanabilirsiniz.