Sosyal Medya Netflix Abonelik Ücretlerinde Yeni Artış! Artık 100 TL Altında Bir Abonelik Yok

Netflix Abonelik Ücretlerinde Yeni Artış! Artık 100 TL Altında Bir Abonelik Yok

Netflix Türkiye abonelik ücretlerine tekrar zam yaptı. Popüler dizi, film platformunun son zam haberinin üzerinden henüz 4 ay geçmişken, tekrar yeni bir zam haberi geldi. 16-01-2024

Netflix Türkiye abonelik ücretlerine tekrar zam yaptı. Popüler dizi, film platformunun son zam haberinin üzerinden henüz 4 ay geçmişken, tekrar yeni bir zam haberi geldi. Artık 100 TL altında paket yok.

 

Türkiye’de abonesi yüksek olan film ve dizi izleme platformu Netflix, tekrardan fiyat artışına gidiyor. İlk olarak 2023 senesinde iki kere zam yapıldı ve 2024 senesinin ilk günlerinde Netflix paket fiyatlarına bir kere daha zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte 100 TL altında abonelik paketi kalmadı. Bununla birlikte mevcut aboneliklerde henüz fiyatlar değişmedi. Yani bu fiyatlar, yeni aboneler için geçerliliğini koruyor. Ancak bu durum bir süre sonra değişmeye başlayabilir. Netflix ise henüz bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

 

Netflix Abonelik Ücretlerine Ne Kadar Zam Geldi?

Gerçekleşen yeni zam ile beraber Netflix Türkiye’nin en uygun fiyatlı üyelik ücreti 119,99 TL’ye çıktı. Bilindiği üzere Eylül ayında yapılan zam ile beraber Netflix’in en uygun fiyatlı ücreti 99,99 TL olarak belirlenmüşti. 4 ay sonra %20 oranında zam uyguladı. Bununla birlikte aynı anda 2 cihazda Netflix izlemeye olanak sağlayan Standart Plan ücreti ise 176,99 TL oldu. Bundan öncesinde Standart Plan aylık ücreti 149,99 TL idi. Standart Plan ücretine baktığımızda %18 oranında bir zam yapıldığı görülüyor.

 

Netflix Özel Plan Kaç TL Oldu?

Aynı anda 4 farklı cihazdan izlenebilen ve Ultra HD kalitesinde Netflix içeriklerini izlemeye olanak sağlayan Özel Plan, platformun en pahalı paketlerinden biri oldu. Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan zam sonrasında aylık olarak 199,99 TL’den kullanıma sunuluyordu. Ancak yeni gelen zam ile beraber aylık ücret 229,99 TL’ye yükseldi. Yani Netflix, özel plan için %15 oranında bir zam uyguladı. Netflix Özel Plan özellikleri şu şekilde;

 

  • -Aynı anda izlenebilecek ekran sayısı 4
  • -İçerik indirilebilen cihaz sayısı 4
  • -Sınırsız film ve dizi izleme hakkı
  • -Televizyon, dizüstü bilgisayar, tablet veya telefonlarda izleyebilme imkânı
  • -Ultra HD  mevcut

 

Netflix Üyeliği Nasıl Satın Alınır?

  • -Netflix üyeliği satın almak için öncelikle Netflix resmî web sitesine gidin.
  • -E-posta adresini girdikten sonra ‘’Şimdi Deneyin’ kısmına’ tıklayın.
  • -Çıkan ekranda istediğiniz paketi seçin ve ‘’Devam Et’’ seçeneğine tıklayın.
  • -E-posta adresinizle beraber şifrenizi belirleyin.
  • -Kendinize uygun ödeme yöntemini seçerek işlemi tamamlayın.

 

Netflix hesabınızı silmeye karar verirseniz herhangi ek bir ödeme yapmadan hesabınızı iptal ettirebilirsiniz. Bunun için kendi hesabınızla Netflix’e giriş yaptığınızda yukarıda verdiğimiz adımları takip edin ve ‘’Üyeliği İptal Et’’ seçeneğine tıklayın. Eğer yeni zamlarla birlikte Netflix üyeliğinizi iptal ettirmek isterseniz bir alt plana da geçebilirsiniz. Ancak iptal ettirmekte kararlıysanız sol kısımda bulunan ‘’İptal İşlemini Tamamla’’ seçeneğine tıklayarak üyelik silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

 

Söz konusu olan bu zamların platforma yeni üye olacaklar için geçerli olduğunu ve mevcut üyeler için ücret değişikliklerinin aşamalı şekilde gerçekleşeceğini belirtmek gerekiyor. Genel olarak Netflix’in yaptığı bu zamlar, özellikle Türkiye’de kullanıcı kitlesinin azalmasına yol açabilir gibi görünüyor.