Sosyal Medya Netflix 2024 Planlarını Açıkladı: Oyun Kütüphanesi Genişliyor!

Netflix 2024 Planlarını Açıkladı: Oyun Kütüphanesi Genişliyor!

Dijital video platformu olan Netflix, 2024 senesi için yeni planlar yapıyor. Oyun kütüphanesine katılacak ilk mobil oyunlarını açıkladı. 14-12-2023

Dijital video platformu olan Netflix, 2024 senesi için yeni planlar yapıyor. Oyun kütüphanesine katılacak ilk mobil oyunlar açıklandı. Birçok popüler oyun Netflix üyeliği ile beraber geliyor.

 

Netflix, 2024 senesine sadece iki hafta kala yeni birçok duyuru yaptı. Özellikle oyun severlerin hoşuna gidecek bu duyuruda yeni mobil oyunlar hakkında bazı ayrıntılar paylaştı. Milyonlarca kişinin kullandığı Netflix, iki sene öncesinde abonelerine ücretsiz mobil oyunlar sunmaya başlamıştı. Sunduğu birçok oyunun ardından 2024’te hangi oyunların geleceği açıklandı.

 

Netflix Games 2024’te Neler Yapacak?

Yayın devi Netflix, bu senenin harcamalarını yaklaşık 300 milyon dolar azaltmayı hedefliyor. Bununla beraber gelirini artırmak için yeni yollara başvuruyor. Şirket, bu senenin başında İspanya, Portekiz, Yeni Zelanda gibi ülkelerde şifre paylaşımına karşı önlem almaya başlıyor. Aynı zamanda reklam izleme karşılığında diğer paketlere göre daha uygun fiyatta bir paket bile sunuyor. Tüm bu yeniliklere ek olarak Games kısmını daha fazla geliştirmek için birçok adım attı. Özellikle oyun severler açısından birçok heyecan verici haber paylaştı.

 

Netflix Games 2024 Yeni Oyunlar Neler?

2024 senesinde platforma gelecek mobil oyun kategorisinde, Shadow and Bone: Enter the Fold, Oxenfree II: Lost Signals ve Slayaway Camp 2: Netflix & Kill, Football Manager 24 Mobile ve Grand Theft Auto Trilogy – The Definite Edition gibi oyunlar bulunuyor. Bunun dışında Netflix’e gelen en dikkat çekici yapımlardan bazıları şu şekilde:

 

  • The Dragon Prince: Xadia
  • Money Heist
  • Chicken Run: Eggstraction
  • Katana Zero
  • Hades
  • The Dragon Prince: Xadia
  • Death’s Door

 

Bu oyunlar arasında bulunan Hades ve Katana Zero gibi oyunlar özellikle 2020 senesinin en önemli ve popüler yapımlarından birisidir diyebiliriz. Bu oyunların Netflix platformuna gelmesi, oyun sektöründe önemli yatırımlar yaptığını gösteriyor. 2024 senesinde gelecek diğer oyunlar arasında Sonic Mania Plus, Cozy Grove: Camp Spirit, Game Dev Tycoon ve Fashion Verse olacak.

 

Netflix Oyun Sektöründe İlerliyor mu?

Netflix oyun bölümü için yaptığı röportajında, şirketin cloud oyunları ve gelecek planlarına dair birçok açıklamaya yer verdi. Özellikle oyunlar için uzun vadeli planlar yaparak emin adımlarla ilerliyor. Bununla beraber 2024 senesi ve sonrasında oyun sektöründe kendisine sağlam bir yer edinme hedefinde gibi görünüyor.

 

Netflix, şimdiye kadar kütüphanesine en az 40 oyun eklemişti. Bunun dışında  oyun portföyünü geliştirmek için tanınan birkaç geliştiriciyi de satın almıştı. Satın aldığı stüdyolar arasında Boss Fight Entertainment var. Bilindiği üzere bu stüdyo, Netflix Stories: Love is Blind’i geliştirmişti. Aynı zamanda Oxenfree II: Lost Signals geliştiricisi Night School’u satın aldı.

 

Netflix 2024 Senesinde Kaç Tane Oyun Dahil Etmeyi Düşünüyor?

Netflix’in açıklamalarına göre bu senenin sonuna kadar 86 adet oyun dahil ediliyor. Her üyelik, reklamsız, satın alma ve ekstra ücret almadan bu oyunları kullanabiliyor. Bunun dışında Netflix’in belirttiğine göre güncel olarak en az 90 adet oyun geliştirme aşamasında bulunuyor. Önümüzdeki aylardan itibaren kütüphaneye eklemeye başlayabilir.

 

Bunların dışında Netflix, Squit Game evreninde geçen bir oyunu tanıttı. Oyun, Super Evil Megacorp tarafından geliştirildi. Bir Rebel Moon oyunu olarak Netflix kütüphanesine gelmek için hazırlanıyor. Tüm bu gelişmelerle birlikte Netflix, oyun dünyası için heyecan verici adımlar atıyor diyebiliriz.