Telefon Mobil Oyun Deneyiminizi Geliştirecek En İyi Aksesuarlar

Mobil Oyun Deneyiminizi Geliştirecek En İyi Aksesuarlar

Evde ya da uzun yolculuklarda akıllı telefonlar üzerinden oyunlar oynamak mümkün. Yazımızda mobil oyun deneyiminizi geliştirecek en iyi aksesuarlardan bahsedeceğiz. 30-05-2023

Evde, boş zamanlarda ya da uzun yolculuklarda akıllı telefonlar üzerinden oyunlar oynamak mümkün. Bu sebeple son yıllarda mobil oyunlar pek çok kullanıcının gözdesi hâline geldi. Zamanı daha eğlenceli kılan bu uygulamalar, günümüzde çeşitli aksesuarlarla destekleniyor. Hem kafanızı boşaltan hem de sizi düşündürmeye zorlayan oyunları daha keyifli hâle getirmek istemez misiniz? O hâlde bu deneyimi geliştirecek en iyi aksesuarlara yakından bakalım.

 

Kesintisiz Deneyim İçin Şarj Aygıtları 

Akıllı telefon üzerinden oyun oynamak çoğu zaman bataryayı olumsuz yönde etkiler. Özellikle aralıksız bir şekilde kendinizi kaptırdığınızda telefonun şarjının bittiğini fark edemeyebilirsiniz. Böyle durumlarda önlem alabilmek adına yanınızda powerbank, şarj kablosu ya da kablosuz şarj aygıtı taşımanız sizin için bir avantajdır. 

 

Powerbank 

Modern yaşamın vazgeçilmezi olan powerbank, taşınabilir batarya diye tanımlanıyor. Telefonunuz hareket hâlindeyken bile kolayca şarj edebileceğiniz bu modeller, mobil oyun serüveninde imdadınıza yetişiyor. 

 

Oyun oynarken bir anda şarjınız bitti diyelim, hemen telefonunuzu powerbank ile şarj edebilirsiniz. Powerbank, evden çıkmadan pilinin doldurulması ve yanınızda hazır bulundurulması gereken cihazlar arasındadır. Dışarı çıkmadan birkaç saat önce powerbank’inizi şarj kablosuna takmayı unutmayın. Bu sayede oyun oynama süreciniz pil sıkıntısı olmadan daha keyifli bir hâle gelir. EasyCep’in telefonunuza ve bütçenize uygun birbirinden çeşitli powerbank çeşitleri ile kesintisiz oyun deneyimi sizlerle.

 

Kablosuz Şarj Aygıtları 

Oyun oynamayı eğlenceli hâle getiren etkenlerden bir tanesi de telefonun şarjının uzun süre dayanmasıdır. Bu noktada powerbank dışında bir seçenek de kablosuz şarj aygıtlarıdır. Kablosuz şarj destekleme özelliği, günümüzde pek çok akıllı telefonda bulunuyor. İndüksiyon yolu ile kablo kullanmadan şarj etme teknolojisi sayesinde serüvene hız kesmeden devam edebilirsiniz. 

 

Şarj cihazını, kablosuz şarj aygıtına bağlayarak üzerine sistemi destekleyen akıllı telefonunuzu yerleştirin. Ardından şarj cihazının yüzeyi ile akıllı telefondaki bobinin temas etmesini sağlamanız yeterli. Kablosuz şarj aygıtı da oyun oynadığınız dönemlerde en az powerbank kadar hayat kurtarıcı bir görev üstlenmekte. Kategorilerimiz üzerinden bu ürünleri inceleyerek kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

 

Şarj Aletleri 

Şarj kablosu da telefon aksesuarları kategorisinde inceleyebileceğimiz ürünler arasında. Cep telefonunuz üzerinden mobil oyunlar oynarken yanınızda powerbank ya da kablosuz şarj aygıtı yoksa şarj aletinizi taşımanız gerekiyor. Bir de oyun oynarken prize yakın bir konumda oturduğunuza emin olmalısınız. Böylece hem telefonunuzu takıp hem de oyununuza devam edebilirsiniz. 

 

Uzun yolculuklar için ise otobüslerin ya da arabanızın şarj girişlerini kullanabilirsiniz. Ancak bulunduğunuz yerde priz yoksa bataryanız bittiğinde bir süre de olsa oyundan uzak kalmanız gerekebilir. 

 

Kaliteli Oyunlar İçin Kablolu Kulaklıklar 

Telefon aksesuarları kapsamında inceleyebileceğimiz bir diğer ürün de şüphesiz kulaklıktır. Oyunu sesli oynamayı tercih ediyorsanız, dışarı ses gitmemesi açısından kulaklıklar hayat kurtarıcı görev üstleniyor. Üstelik kaliteli oyunlar için üretilen kaliteli kablolu kulaklıklar ses düzeyini de yükseltmekle birlikte oyunu daha eğlenceli bir hâle getiriyor. EasyCep’in geniş ürün yelpazesinde bulunan birbirinden farklı tasarım ve renkteki modeller ile oyun deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz. 

 

Uzun Zamanlar İçin Telefon Soğutucuları 

Uzun saatler oyun oynayanların hayatını kurtaran ürünlerden bir tanesi de telefon soğutucularıdır. Akıllı telefonların ince olması, gövde içine gelişmiş bir soğutma sistemi yerleşmesine izin vermiyor fakat soğutucular, oyun oynarken telefonların ısınmasına engel oluyor. 

 

Telefonlardaki ısıyı dağıtan ve CPU’dan uzaklaştırmak için bakır termal ısı boru kullanan bu soğutucular, telefonunuz yüksek yoğunlukta görevler yaparken devreye girer. Bunu cihazınıza taktığınız takdirde telefonum ısınacak ve zarar görecek diye endişelenmenize de gerek kalmaz. 

 

Rahat Oyun İçin Telefon Tutacakları 

Tutacaklar, telefon aksesuarları içerisinde mobil oyun deneyiminizi en üst seviyeye taşıyacak ürünler arasında yer alıyor. Daha rahat bir şekilde oyun oynamanızı sağlayan bu aletler, aynı zamanda daha az yorulmanıza da olanak tanıyor. Telefonlarınızı tutacaklara dayayarak dokunmatik ekranda sadece oyunun kurallarına göre tıklama yapmanız yeterli.

 

Daha Hızlı ve Hassas Bir Kontrol İçin Oyun Konsolları 

Playstation oyunlarında olduğu gibi artık mobil oyunlar için de konsollar mevcut. En trend telefon aksesuarları arasında yer alan oyun konsolları, mobil kullanıcıların oyun deneyimini benzersiz bir şekilde destekliyor. Bu aletlerin, kullanıcılarda aynı büyük ekranlarda oynamak gibi bir his yarattığını söylemek mümkün. Üstelik mobil oyun konsolu, oyunu daha eğlenceli hâle getirdiği gibi oynarken geçen zamanı da daha heyecanlı kılıyor.

 

Aksesuar Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? 

Akıllı telefon aksesuarları da tıpkı akıllı telefon seçimi gibi önemli bir süreci kapsıyor. Teknolojik aletlerin son derece hassas olduğunu düşündüğümüzde iyice araştırma yapmadan ve ürünün kalitesinden emin olmadan satın almaya karar vermemek gerekiyor. 

 

Alacağınız aksesuarın her şeyden önce bütçenize uygunluğunu göz önünde bulundurmanız önemlidir. Aynı şekilde gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını da düşünmelisiniz. Bunun yanında telefonunuzla uyumluluğunu ve garanti süresini de unutmayın. 

 

Bütçe ve İhtiyaçlara Uygunluğu 

Telefon aksesuarları çeşitlilikleri ile dikkat çekiyor. Yukarıda sıraladığımız gibi oyunu kaliteli hâle getiren birçok aksesuar vardır. Bunları seçerken bütçenize hitap etmesi büyük önem taşıyor fakat her aksesuarın fiyat skalası değişiyor. Dolayısıyla mobil oyun deneyiminizi iyileştirecek aksesuarları alırken ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. 

 

Mobil oyun kullanıcıları, tercihlerini genellikle dışarı giden sesin önlenmesi açısından kablolu kulaklıktan yana kullanıyor. Bunun yanında powerbank, kablosuz ve kablolu şarj aletleri de ihtiyaç bakımından öne çıkıyor. EasyCep, telefon aksesuarlarını bütçe dostu seçeneklerle size sunuyor. 

 

Aksesuarların Telefon ile Uyumluluğu 

Aksesuar seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesi de telefon ile uyumlu olmasıdır. Her cihaz, her aksesuarla uyum göstermeyebilir. Kulaklık veya şarj kablosu girişinin yanı sıra tasarım da bu uyum kapsamında değerlendirilir. Örneğin açık renk bir telefon ile tamamen zıt bir renkteki kulaklık, konsol ya da tutucu iyi bir görünüm vermeyebilir. 

 

Ayrıca şarj kabloları ve kablosuz şarj aygıtlarında da doğru aksesuarı seçmek önemlidir. Android ve iOS cihazlar için ayrı sunulan modelleri inceleyebilirsiniz. Bunun yanında telefon soğutucular da hassas aksesuarlar arasında yer alıyor. Her bir modeli inceleyip, deneyerek almanızda fayda var. 

 

Garanti Kapsamı 

Telefon aksesuarları açısından garanti kapsamı, üzerinde durulması gereken konulardan biridir. Daha güvenli bir alışveriş için bir modeli alırken kaç yıl garanti verdiğine bakmak gerekiyor. Aldığınız kulaklığın, tutucunun, powerbank ya da oyun konsolunun en az 2 sene garantisi olmasına dikkat etmelisiniz. Bu noktada ürünlerin orjinalliği ve kalitesi de devreye giriyor. EasyCep’in garanti kapsamına dâhil ettiği orijinal aksesuar ürünleri arasından vakit kaybetmeden seçim yapabilirsiniz. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/akilli-saatler-icin-verimliliginizi-artiracak-en-iyi-uygulamalar-200 linkinden ulaşabilirsiniz.