Teknoloji Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro İçin Konuştu! Eleştirilmeli mi?

Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro İçin Konuştu! Eleştirilmeli mi?

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro’yu onaylamadı! Zuckerberg’e göre Vision Pro, Meta Quest 3’ten iyi bir cihaz değil. İşte detaylar… 16-02-2024

Bilindiği üzere Apple Vision Pro, Şubat ayı ile birlikte piyasaya sürüldü ve bazı eleştirmenler ve tüketiciler Apple’ın VR teknolojisi konusunda büyük bir beklenti içerisine girdi. Apple Vision Pro’nun tek rakibi ise henüz Meta Quest 3 gibi görünüyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg ise, Apple Vision Pro incelemesini sunmaya karar verdi. Ancak Vision Pro hakkındaki fikirlerinin çok olumlu olmadığı düşünülebilir.

 

Mark Zuckerberg, yaptığı paylaşımında Vision Pro’yu aldığını ve Meta Quest 3 ile karşılaştırdığı zaman, Meta Quest 3’ün daha profesyonel olduğunu ve Vision Pro’nun fiyatının ise Meta başlığına göre pahalı olduğunu belirtti. Meta başlığın 499 dolar ile satıştayken Vision Pro’nun 3.499 dolar olduğunun altını çizdi.

 

Meta Quest 3 En İyisi mi?

Mark Zuckerberg’e göre Meta Quest 3, karma sanal gerçeklik gözlükleri arasında en iyisi. Genel olarak Vision Pro’nun rakip ürünü Meta Quest 3 üretici firmanın CEO’su olan Zuckerberg’in böyle söylemesi beklenebilir. Aynı zamanda Meta Quest 3 ile Vision Pro’yu karşılaştırırken bazı noktalara dikkat çekiyor. Bunlardan en önemlisi, Vision Pro’nun yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olması. Meta Quest 3 ise daha geniş bir görüş alanına sahip. Aynı zamanda Mark Zuckerberg, Quest 3’ün Vision Pro’dan daha hafif olduğunu belirtiyor. İki ürün arasında 120 gram’lık farklılık bulunuyor. Bu sebeple Apple ürünü ile karşılaştırıldığı zaman oldukça rahat kullanıldığı ortaya çıkıyor.

 

Meta Quest 3’ün Ayrıcalıkları Neler?

Meta, günümüzde kadar birkaç farklı model karma gerçeklik gözlüğü üretimi yaptı. Meta Quest 3 ise Ekim ayı ile piyasaya sürülmüştü. Apple ise benzer şekilde karma gerçeklik gözlüklerinin üretiminin devamını getirmeyi planlıyor. Meta dışında öne çıkan bazı karma gerçeklik gözlükleri ise şu şekilde:

 

  • Oculus Quest
  • Oculus Quest 2
  • Quest 3
  • Quest Pro

 

Genel olarak Zuckerberg, Meta Quest 3’ün birçok noktada daha iyi olduğunu savunuyor. Aynı zamanda Meta Quest 3’ün, Xbox oyunlarını desteklediğine de değiniyor. 2, 3 ve Pro modellerinin tamamı, Vision Pro’nun piyasaya sürülmesinden sadece birkaç ay öncesinde Xbox Game Pass Ultimate aracılığı ile Xbox Cloud Gaming desteğine kavuştuğunu belirtiyor.

 

Tüm bunlarla birlikte karma gerçeklik ve sanal gerçeklik cihazlarının senelerdir büyük firmalar tarafından denendiğini ve ürünlerinin henüz bir akım haline gelemediklerini unutmamak gerekiyor. Yani yakın zamanda Vision Pro ile birlikte Meta Quest 3 yarışına farklı ürünler katılabilir. Ancak sonuç olarak kullanıcı deneyimi göz önüne alındığında Apple, Vision Pro konusunda mükemmel bir iş çıkartmış diyebiliriz.