Telefon İşte iOS 18 İçin Olası Desteklenen iPhone Modelleri!

İşte iOS 18 İçin Olası Desteklenen iPhone Modelleri!

Apple, bugüne kadarki en kapsamlı İOS 18 güncellemesi ile gelmeye hazırlanıyor. Peki yeni güncelleme hangi iPhone modellerine yüklenebilecek? İşte detaylar… 28-02-2024

Apple, bugüne kadarki en kapsamlı İOS 18 güncellemesi ile gelmeye hazırlanıyor. Peki önemli özelliklerle donatılan yeni güncelleme hangi iPhone modellerine yüklenebilecek? İşte detaylar…

 

Apple, önümüzdeki Haziran ayında düzenlenmesi planlanan WWDC 2024’de İOS 18 güncellemesini tanıtmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere İOS 17, StandBy, NameDrop ve Journal gibi yepyeni özelliklerle gelmişti. Ancak tasarım anlamında büyük değişiklikler meydana gelmedi. Bazı iddialara göre Apple, İOS 18 ile birlikte bu durumu tamamen değiştirecek. Aynı zamanda İOS 18, tasarım olarak önemli değişikliklere sahip olacak.

 

Bilindiği üzere Apple, geçtiğimiz günlerde Apple Vision Pro ürününü tanıtmıştı. Apple Vision Pro ise iPadOS’ten temel alınarak geliştirildi ve visionOS’ten gücünü alıyor. Bu sebeple Apple’ın Vision Pro ürünü ile birlikte İOS 18’e dair beklentiler hızlı bir şekilde arttı.

 

İOS 18 Tasarımı Nasıl Olacak?

Bazı iddialara göre İOS 18, özellik olarak visionOS’ten ilham alınarak hazırlanabilir. Bunun dışında İOS 18’in henüz ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda net bir açıklama bulunmuyor. İOS 18, önümüzdeki Haziran ayında düzenlenecek WWDC 2024’te tanıtılacak. Kullanıma sunulması için ise Eylül ayını beklemek gerekiyor. Hatırlamak gerekirse macOS’un son 2020 güncellemesi ile önemli bir tasarım değişikliği yaşandı. 2020 senesinden beri ise geliştirme yapılmayan macOS, önümüzdeki senelerde yepyeni bir güncelleme ile gelebilir.

 

İOS 18 Uyumlu iPhone Modelleri Hangileri Olabilir?

Tahminlere göre İOS 18’in yapay zekâ işlevselliği, mesajlar kısmında RCS desteği ile gelmesi bekleniyor. Peki İOS 18 güncellemesi alacak telefonlar hangisi olacak? İOS 18’in iPhone XR ile aynı işlemciyi kullanan A12 Bionic çip ile geleceği söyleniyor. Aynı zamanda iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri ile uyumlu olabilir. Eğer bu söylenti gerçek ise İOS 18, İOS 17 ile aynı iPhone modelleri ile uyumlu olabilir. Bu duruma göre tahmini İOS 18 güncellemesi alacak telefonlar şu şekilde:

 

  • iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max
  • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS, iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone SE (2. Nesil)
  • iPhone SE (3. Nesil)

 

Sızdırılan bilgilere göre eski modeller olan XR’den itibaren X serisine ve Türkiye’de popüler olan iPhone 11 serisinde güncellemeler devam edebilir. Bunun dışında İOS 18’in tüm yapay zekâ özellikleri, sadece iPhone 16 serisi için yayınlanabilir.

 

İOS 18 Yapay Zekâ ile mi Donatılacak?

Genel olarak Apple’ın İOS 18’de visionOS benzeri bir tasarıma doğru yöneleceği ve aynı zamanda birçok yapay zekâ özelliğinin olacağını belirtebiliriz. Bu durumda özellikle Siri’nin tekrardan yükselişe geçmesi mümkün olabilir. Üstelik Fotoğraflar özelliğinde yine AI destekli düzenleme tercihlerinin getirileceği bekleniyor. Aynı zamanda Mesajlar ve Notlar kısmında da yine yapay zekâ özelliklerinin eklenmesi düşünülüyor. Eğer yapay zekâ desteği sadece iPhone 16 için yayınlanmazsa, diğer cihazlarda RCS ve yapay zekâ özelliği entegre bir şekilde çalışmasını sürdürebilir.