Telefon iPhone Satın Alırken Dikkat! Yenilenmiş mi? ya da Yurt Dışı mı?

iPhone Satın Alırken Dikkat! Yenilenmiş mi? ya da Yurt Dışı mı?

iPhone satın alırken dikkat! Cihazınızın yenilenmiş mi yoksa yurt dışı olduğunu nasıl anlarsınız? Özellikle yenilenmiş veya yurtdışı cihaz satın alırken bu noktalara dikkat... 10-01-2024

iPhone satın alırken dikkat! Cihazınızın yeni mi, yenilenmiş mi yoksa yurt dışı olduğunu nasıl anlarsınız? Özellikle yenilenmiş veya yurtdışı cihaz satın alırken göz önüne alınması gereken bazı önemli noktalar var…

 

Cep telefonları fiyatlarına gelen zamlardan sonra sıfır telefon satın almak lüks ve masraflı oldu. Bu noktada tüketiciler yenilenmiş veya yurtdışı iPhone cihazlarına daha fazla talep gösteriyor. Bu özellikteki cihazları satın alırken dikkat edeceğiniz bazı detaylar size fazlasıyla avantaj sağlıyor.

 

iPhone Alırken Nelere Bakmalıyız?

Özellikle bir cihaz alırken birçok kişi cihazın fiziksel durumunu kontrol eder. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli detay, cihazdaki IMEI numarası ile kasasının üzerinde yazan IMEI numarasının uyuşmasıdır. Çünkü temiz görünen cihazların kasası, camı ve hatta diğer birçok parçası değişmiş olabilir. Bunun dışında mutlaka iPhone cihazlarının garanti durumu kontrol edilmelidir. Bunu öğrenmek için Apple’ın resmi sayfasına uğrayabilirsiniz. Eğer garanti devam ediyor gibi görünüyorsa, cihaza yetkisiz müdahale edilmişse, cihazı garantiye verdiğiniz zaman yetkisiz müdahaleden dolayı garanti dışı kalır.

 

Yenilenmiş iPhone Almak Mantıklı mı?

Yenilenmiş cihazlar, ikinci el cihazların yenilenerek tekrar satışa sunulduğu ürünlerdir. Yenilenmiş iPhone satın almak, kişilerin talebine göre değişen bir durumdur. Tüm bunların dışında yenilenmiş iPhone satın almak mantıklı mı? Sorusu için üst düzey telefonlara yüksek miktarlarda para verme ödemek istemeyen ve performanstan ödün vermeyenler için iyi bir alternatif olarak öne çıkar. Bütçe açısından avantaj sağlar. Bunun yanı sıra Ticaret Bakanlığı tarafından onaylı yenileme tesislerinde yenilenen iPhone cihazları, orijinal parçalarla yenileniyor ve hatta 12 taksit seçeneği sağlıyor. Aynı zamanda yenilenmiş cihazlarda veri güvenliği bulunuyor ve yenilenmiş cihaz satan markaların garanti süresi olduğu için sıfır cihaza yakın bir şekilde kullanım imkanı yaratıyor. Bu sebeple yenilenmiş iPhone satın almak, ikinci el, yurtdışı ve hatta sıfır ürün satın almaktan daha avantajlı hale dönüşüyor.

 

iPhone Yurt Dışı Olursa Ne Olur?

Yurtdışından telefon satın almak günümüzde aşırı popüler. Bununla birlikte telefonların yurtdışı mı yoksa yurtiçi mi olduğunu çok basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Telefonunuzun yurtdışı olduğundan şüpheleniyorsanız e-devlet üzerinden IMEI numarasını sorgulayabilirsiniz. Kayıtsız ve yurtdışı bir cihaz olduğunu öğrenmek için cihazınızın IMEI numarasını bilmeniz oldukça önemlidir. Bunun dışında iPhone cihazınızın hangi ülkede üretildiğini öğrenmek için:

 

  • İlk olarak cihazınızın ayarlarına girin ve ‘’Genel’’ seçeneğini tercih edin.
  • ‘’Hakkında’’ kısmına dokunun ve çıkan menüde model numarası olacaktır.
  • Model numarasının solunda bulunan / işaretinden önceki kısım ülke kodudur.
  • Eğer model numarasında T ve U harfleri varsa telefon Türkiye için üretilmiştir.
  • Bu kısımda farklı bir ülke kodu varsa, bu cihazın yurtdışı olduğu anlamına gelmeyebilir. Eğer ülkede talep yoğunluğu varsa Türkiye’ye ek alım yapılmış olabilir.

 

iPhone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yenilenmiş veya yurtdışından iPhone satın almak, bütçeyi rahatlatmanın ve Apple’ın popüler cihazlarına sahip olmanın uygun maliyetli yoludur. Fakat yurtdışı iPhone satın almadan öncesinde maliyetlerin eskiye oranla daha fazla artış gösterdiğini belirtmek gerekiyor. Bu sebeple yenilenmiş iPhone cihazları satın almak daha fazla avantaj sağlıyor. Özellikle iPhone gibi cihazlarda güncel bir işletim sistemi ve batarya sağlığı oldukça önemli bir konudur. İyi bir batarya sağlığı ile daha iyi performans elde etmek mümkündür. Bu gibi detayları göz önüne alan ve yenilik sırasında orijinal parça kullanan firmalar, tüketiciler için en iyi seçeneklerden birisidir. Güvenilir satıcıdan alınan yenilenmiş iPhone ürünleri hem fiziksel anlamda hem de donanımsal anlamda sıfıra yakın kondisyonda bulunabilir.

 

Genel olarak teknoloji geliştikçe yeni bir cihaz alırken dikkat edilmesi gereken noktalar artıyor. Özellikle iPhone gibi üst segment bir cihaz alınırken yeni mi, yenilenmiş mi yoksa yurtdışı olup olmadığını anlamanız gerekir. Eğer bütçe açısından uygun ve kaliteli iPhone cihazı arıyorsanız, orijinal parçalarla yenilenmiş, ödeme kolaylığı sağlayan ve garanti süresi sunan EasyCep gibi kurumsal firmalardan satın almanız en doğru karar olacaktır. Böylece 12 taksitle güvenle telefonunuzu yenileyerek fiyat performans cihazları kolayca satın alıp rahatça ödeyebilirsiniz.