Telefon iPhone Kullanım Süresini Uzatmak İçin Kullanabileceğiniz Ayarlar!

iPhone Kullanım Süresini Uzatmak İçin Kullanabileceğiniz Ayarlar!

iPhone şarj dayanıklılığını ve pil ömrünü uzatmak için kapatabileceğiniz bazı ayarlar var. Böylece cihazınızın kullanım süresini uzatabilirsiniz. iPhone şarjım hızlı bitiyor diyorsanız cihazınızın bazı ayarlarını değiştirin. 16-10-2023

iPhone şarjım hızlı bitiyor diyorsanız cihazınızın bazı ayarlarıyla oynayabilirsiniz. Apple, son yaptığı güncellemelerle birlikte iPhone şarjını olumsuz etkiliyor. Bu aşamada kullanıcılar, akıllı telefonlarının kullanım süresini uzatabilir.

 

iPhone şarj dayanıklılığını ve pil ömrünü uzatmak için kapatabileceğiniz bazı ayarlar var. Böylece cihazınızın kullanım süresini uzatabilirsiniz. Genel olarak iPhone cihazlarında kullanılabilecek birçok özellik mevcuttur. Özelliklerin birçoğu kullanışlı olabilse de şarjın hızlı bitmesine sebep olabilir. Bu nedenle cihazınızın bazı özelliklerini kapatmak için harekete geçebilirsiniz. Böylece iPhone pil ömrü bakımından daha avantajlı olacaktır. Örnek olarak ilk yapmanız gereken şey ekran parlaklığını düşürmek olabilir.

 

Kullanım Süresi ve Pil Ömrünü Uzatmak İçin Ne Yapmalı?

iPhone kullanım süresi ve pil ömrünü uzatmak için öncelikle canlı etkinlikleri devre dışı bırakın. Çünkü cihazınızın kilit ekranında ve Dynamic Island’da bildirimin sürekli olarak gösterilmesini sağlayacaktır. Bu durum arka planda bilginin devamlı şekilde güncel kalmasını sağlar ve pil kullanım süresini gereksiz yere kısaltır. Canlı etkinlikleri devre dışı bırakmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

 

  • ‘’Ayarlar’’ kısmına gelin.
  • Parola veya Face ID ile giriş yapın.
  • iPhone şifrenizi girerek erişiminizi sağlayın.
  • Aşağı inin ve ‘’Canlı Etkinlikler’’ seçeneğini devre dışı bırakın.

 

Kullanılmayan Widget’ları Silmek İşe Yarar mı?

iPhone cihazlarındaki widget’lar araştırmanıza destek olarak bilgiye daha pratik ulaşmanızı sağlıyor. Örnek verecek olursak, akıllı ev ürünlerini kontrol etmek veya hatırlatıcılar diyebiliriz. Apple, her yeni İOS sürümünde widget’lar için birçok yenilik getiriyor. Bu aşamada cihazınızın arka planında güncel bilgiyi gösterebilmek adına arka planda sürekli yenileme yapar ve böylece iPhone şarjınız hızlıca düşer.

 

iPhone şarjınızın daha uzun dayanması için hem ana ekranda hem de kilit ekranındaki kullanmadığınız widget’ları kaldırabilirsiniz. Bunun için ekrana basılı tutun ve düzenleme moduna geçin. Ardından widget’ın köşesindeki eksi simgesine dokunun. Böylece kullanmadığınız widget’ları kaldırabilir ve pil sağlığınız için etkili bir adım atabilirsiniz.

 

Klavye Dokunuş Geri Bildirimini Devre Dışı Bırakmak

iPhone klavyenizde tuşa tıkladığınızda telefonunuz titriyorsa, şarjınızın hızlıca bitmesi normaldir. Bu sebeple mutlaka klavye dokunuş geri bildirimini devre dışı bırakmalısınız.

 

  • ‘’Ayarlar’’ kısmına gelin.
  • Ses ve Dokunuş bölümünden ‘’Klavye Geri Bildirim’’ kısmına dokunun.
  • Dokunuş seçeneğini devre dışı bırakın.

 

Hep Açık Ekran’ı Nasıl Kapatılır?

Özellikle iPhone 14 Pro, Pro Max ve iPhone 15 Pro, Pro Max modellerinde kullanılan Hep Açık Ekran özelliği, şarjın hızlı bitmesinde önemli olan etkenlerden birisidir. Bu özellik, telefonunuz kilitliyken saati, widget’ları ve Canlı Etkinlik kısmını ekranda göstererek aktif tutuyor. Bu özelliği devre dışı bırakmak için:

 

  • ‘’Ayarlar’’ kısmına gelin.
  • Ekran ve Parlaklık kısmına girin.
  • Hep Açık Ekran’a dokunun ve ardından seçeneği devre dışı yapın.

 

Canlı Duvar Kağıtlarından Uzak Durun

iPhone cihazları için birçok ilgi çekici duvar kâğıdı seçeneği bulunuyor. Özellikle canlı duvar kağıtları çok güzel görünse de cihazınızın pil ömrünü azaltabiliyor. Örnek olarak ‘’Hava Durumu ve Astronomi’’ başlığında sunulan canlı duvar kağıtlarını kullandığınız zaman, o anki konumunuzdaki hava durumu bilgisine göre duvar kağıdınız değişir. Ancak bunun için arka planda devamlı olarak hava durumu takip ediliyor ve sürekli bilgi takibi olunca batarya kullanımı düşüyor. Bu sebeple canlı duvar kâğıdı kullanımı önerilmiyor.

 

iPhone Kullanım Süresini Uzatacak Diğer Ayarlar Nelerdir?

iPhone kullanım süresini uzatacak diğer ayarlardan en önemlisi konum ayarlarıdır. Bu nedenle mutlaka hangi uygulamaların konum bilgisini kullandığını denetleyin. Aynı zamanda bluetooth kullanan uygulamaları gözden geçirin. Arka planda güncellenen uygulamaları kontrol etmek ve mailiniz için yeni verileri almamak gibi basit ayarlar cihazınızın pil kullanım süresini uzatır. Örnek olarak iPhone mail uygulamanıza gelen e-posta kontrolünün sıklığını belirleyebilirsiniz. Bu tarz ayarlar sayesinde cihazınızın pil ömründe gözle görülür bir değişim yaşayacaksınız.