Telefon iPhone 15 Serisi Türkiye’de Raflardaki Yerini Aldı!

iPhone 15 Serisi Türkiye’de Raflardaki Yerini Aldı!

Apple, iPhone 15 serisini geçtiğimiz günlerde tanıttı ve bugün Türkiye’de raflardaki yerini aldı. Resmen satışa sunulan iPhone 15 ürünlerini bugün satın alarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 29-09-2023

Apple, ABD merkezli bir teknoloji devi olarak iPhone modellerine bir yenisini ekledi. 12 Eylül tarihiyle gerçekleştirmiş olduğu iPhone 15 serisi için beklenen gün geldi. Türkiye’de resmi olarak satışa sunuldu ve artık tüketiciler 29 Eylül tarihiyle birlikte satın almaya başlayabilir. iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz.

 

iPhone 15 Türkiye Fiyatları Ne Oldu?

iPhone 15 serisi 49,999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Serinin en yüksek donanımı 1 TB iPhone 15 Pro Max ise 92,999 TL olarak satılıyor. Genel olarak iPhone 15 ailesiyle birlikte fiyat artışı görülüyor. ABD fiyatları açısından baktığımızda ise iPhone 15 cihazları en az 799 dolardan başlıyor. iPhone 15 Plus ise 899 dolar olarak satılıyor.

 

Apple, geçtiğimiz zamanlarda düzenlediği lansmanda iPhone 15 serisini tanıtmıştı. Apple’ın bu yeni akıllı telefon modelleri hem performans hem tasarım hem de kamera açısından birçok yenilik sağlıyor. Yeni iPhone 15 serisinin en fazla dikkat çeken özelliği, A16 Bionic işlemciye sahip olması. Bunun dışında diğer iPhone cihazlarına göre %50 daha hızlı olacak. Hatta 5G teknolojisini destekleyerek iPhone 14 serisine kıyasla daha iyi bir performansta üretildi diyebiliriz.

 

Elbette iPhone 15 serisinin gelişmeleri sadece bunlarla sınırlı değil. iPhone 15 ve Plus modelinin kameraları da önemli gelişmelerle geliyor. Özellikle arka kamerasında 12 MP çözünürlüğünde üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu kameralar gece modu, optik zoom, portre, HDR ve sinematik video gibi özelliklere sahip. Kamera özelliğinin yanı sıra daha uzun şarj süresi de bu gelişmeler içerisinde bulunuyor.

 

Ön Satışla Alanlar Ne Olacak?

iPhone 15 serisi bugün itibariyle satışa çıktı. Ancak daha öncesinde bir ön satış tarihi belirlenmişti. Eğer Apple’ın sitesinde ön satışla iPhone 15 modellerinden herhangi birini satın aldıysanız teslimat süreciniz başlamış olabilir. Apple’ın internet sitesi, diğer sitelere göre pek avantajlı değil. Çünkü Apple’ın kendi internet sitesini kullanarak sipariş oluşturduysanız bekleme süreciniz uzayabilir. Örnek olarak iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için ortalama 5 ila 6 hafta beklemek gerekiyor. Tabi bu süreç üst modellerde uzuyor. Diğer teknoloji perakendecileri ise sipariş verdiğiniz günden itibaren kargonuzu hazırlıyor. Ancak bu durumun tamamen stoklarla alakalı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu sebeple sipariş vermek istiyorsanız güvenilir bir perakendeciden satın alabilirsiniz.

 

 iPhone 15 Türkiye’de Nerede Satılıyor?

Türkiye’de serinin geçen haftalarda ön sipariş uygulaması başlatılmıştı. Günümüzde ise Apple mağazalarında ve resmi satış noktalarında insanlara sunulacak. Ancak iPhone 15 serisi henüz tüm Türkiye’ye yayılmış değil. Bunun dışında İstanbul’da Apple mağazalarından satın alabilirsiniz. Türkiye’de iPhone 15 serisi için yoğun bir talep var. Bu sebeple bir iPhone 15 modeli istiyorsanız çabuk davranmanızı öneririz.

 

Genel olarak iPhone 15 serisinin lansmanı büyük bir heyecanla beklendi ve artık birçok ülkede günümüz itibariyle satışa sunuldu. iPhone 15 fiyatları ve teknik özellikleri, kullanıcı tercihlerini önemli derecede şekillendirecek gibi duruyor. Bununla birlikte Türkiye’de resmi olarak satışa sunulduğunda gösterilecek ilgi merak ediliyordu. Ön satışlara baktığımız zaman Türkiye ve birkaç bazı ülkelerde yüksek talep mevcut. 29 Eylül itibariyle de Türkiye’de raflarını alan iPhone 15 modelleri için yine büyük bir istek görüyoruz.