Telefon iPhone 15 Özellikleri: Ne Zaman Türkiye'ye Gelecek?

iPhone 15 Özellikleri: Ne Zaman Türkiye'ye Gelecek?

Apple iPhone 15 modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. 2023’ün yeni iPhone serisi, iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max olarak 4 farklı modeli içeriyor. 13-09-2023

Apple iPhone 15 modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. 2023’ün yeni iPhone serisi, iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max olarak 4 farklı modeli içeriyor.

 

Apple, canlı şekilde yayınlanan etkinliğinde iPhone 15 serisiyle alakalı tüm özellikleri anlattı. Toplamda 4 farklı model var ancak kullanıcılar, bu telefonları birbirinden farklı yapan özellikleri merak ediyor. Apple, iPhone 15 modellerinde yeni birçok özellik ve tasarım deniyor. Yeni serisinde çentik tasarımını sona erdirdi. Bunun yerine geçtiğimiz sene 6,1 inç ekranı olan iPhone 14 Pro modelinde karşılaştığımız ‘Dinamik Ada’ tasarımına geçti. Daha birçok özellikle birlikte yeni renkler ve İOS 17 güncellemesi de tüm telefon modellerine geldi.

 

iPhone 15 Özellikleri

Öncelikle standart iPhone 15 model özelliklerini inceleyelim. Apple, bu sene telefonlarına eklediği en önemli yeni özellikleri arasında USB-C şarj bağlantı noktasını değiştirdiğini belirtti. Bu özellik sayesinde diğer tüm Apple ürünlerinizle aynı şarj kablosunu kullanabilirsiniz. Yani iPad ve Mac modelleriyle birlikte tek kabloyla şarj veya veri aktarımı yapılabilir. Bu özellik, eski iPhone modellerinde bulunuyordu. Bunun dışında temel iPhone 15 modeli 60 Hz yenilenme hızına sahip. Ekranı ise 6,1 inç boyutunda olacak.

 

iPhone 15 Plus Özellikleri

iPhone 15 Plus modelinin ekranı 6,7 inç boyutunda olacak. Aynı zamanda piksel çözünürlüğü 1284 x 2778 piksel olarak üretilecek. 60 Hz yenilenme hızıyla desteklenen ekran özelliğinin parlaklığı da artırıldı. Yani maksimum 2.000 nit parlaklık sağlayacak. Bunun dışında Ceramic Shild ile korunan ekranı, Super Retina XDR OLED ekrana sahip olacak. Genel olarak iPhone 15 Plus modeli, işlemcisi bakımından avantajlı bir konumda bulunuyor. Çünkü iPhone 14 Plus modelinde A15 Bionic bulunuyordu. Ancak iPhone 15 modeli, A16 Bionic’ten güç alacak.

 

iPhone 15 Pro Özellikleri

Apple’ın iPhone 15 Pro modellerinde A17 Bionic işlemcisini kullanacağı düşünülüyordu. Ancak yapılan açıklamaya göre Apple A17 Pro işlemcisini duyurdu. Yani 5 çekirdekli GPU özelliği dışında 6 çekirdekli yeni işlemcisiyle daha fazla geliştirilmiş. Telefon %20 daha hızlı olacak ve özellikle oyun, makine işleme ve yapay zekâ gibi konularda daha iyi olacak. Bunun dışında Apple modellerinde bir yeni değişiklik daha var. Sessiz moda geçmeyi sağlayan tek işlevli düğme kalkıyor. Onun yerine aksiyon tuşu yer alacak. Bu tuşla birlikte kullanıcılar, fenere ve kameraya daha hızlı ulaşacak. Aynı zamanda odak modlarını, sesli notları, büyüteç ve çeviri gibi özellikleri kolayca etkinleştirebilecek.

 

iPhone 15 Pro Max Özellikleri

iPhone 15 serisinde en merak edilen telefon modeli 15 Pro Max oldu. 1.600 nit parlaklık özelliğiyle birlikte dış mekân parlaklığı 2.000 nit’e ulaşıyor. LTPO teknolojiye sahip olan panel ise 120 Hz ProMotion yenilenme hızına sahip. Apple, ‘Ekran Her Zaman Açık’ teknolojisi yani Always On Display teknolojisine 15 Pro Max ile devam ediyor. Bunun dışında HLG, Dolby Vision ve HDR10 desteği bulunuyor.  Sadece bu da değil, iPhone serisinde en üst noktada olan bu cihazın batarya kapasitesinin de 4852 mAh olacağını söylemek gerek. Yani tüm eski modellere göre daha yüksek pil ömrüne sahip olacak diyebiliriz.

 

iPhone 15 Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek?

Apple, iPhone 15 serisi için geri sayımı başlattı. Çıkan iddialara göre Apple, çıkış tarihini ön siparişler için 22 Eylül tarihini işaret etti. Modellerin tümü de 29 Eylül tarihiyle raflarda olabilir. Genel olarak Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda net bir şey yok ancak Eylül ayı içerisinde tüm dünya çapında satışa çıkması bekleniyor.