Telefon iPhone 15 / 15 Plus’un Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı: Şarja İhtiyaç Duymayacak!

iPhone 15 / 15 Plus’un Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı: Şarja İhtiyaç Duymayacak!

Apple, yeni çıkaracağı iPhone 15 ve 15 Plus modellerinin özelliklerini ve fiyatını açıkladı. Önümüzdeki günlerde satışa çıkacak bu cihazların yeni özelliği dikkatleri çekti. 15-08-2023

iPhone, geçtiğimiz sene tanıttığı 14 serisinden sonra bu sene 15 ve 15 Plus’u piyasaya sürüyor. Aynı zamanda Apple kullanıcılarının merakla beklediği telefon fiyatı netleşti. Apple, telefon dünyasında liderliği elinden bırakmadan iPhone modellerini tanıtmaya devam ediyor. Bunlar arasında en fazla dikkat çekeni ise uzun süredir merakla beklenen iPhone 15 serisi oldu.

 

iPhone 15 ve 15 Plus modelinin çıkış tarihi, özellikleri ve fiyatı söz konusu olurken telefon tasarımındaki değişiklikler tartışma konuları arasındadır. Konu ile alakalı ilk sözler ise söz konusu modellerin üreticisi olan Apple markasına çevrilmiş durumda. Teknoloji devi Apple, 15 model özelliklerini ve fiyatını açıkladı.

 

iPhone 15 ve 15 Plus Özellikleri Nedir?

Çok yakın bir zamanda haberlere göre iPhone serisinin en yeni modeli iPhone 15 ve 15 Plus serisi piyasaya sürülüyor. Teknoloji tutkunları iPhone 15 özelliklerini ve fiyatını merak ediyor. Hatta yeni gelen özellikleri, fiyatından daha fazla merak konusu oldu. iPhone 15 6.1 inç boyutunda ve Plus modeli, 6,7 inç boyutunda olacak ve ekranı OLED özellikli olacak. Bunun yanı sıra 1280x2778 piksel çözünürlüğe sahip olarak iki modeli 60 Hz yenilenme hızında. Bunun yanı sıra 6 GB RAM özelliğine sahip olurken depolama seçenekleri konusunda yine 3 farklı seçenekle piyasaya geliyor. 128 GB, 256 GB ve 512 GB olarak satılacak.

 

Kamera özelliklerine baktığımız zaman yine her iki modelinde arka kamera 48 Megapiksel ana kameraya sahip. Ultra geniş açılı kamerası ise 12 Megapiksel diyebiliriz. Telefonun batarya kapasitesi, kullanıcılar tarafından en merak edilen konu oldu. iPhone 15 Plus batarya kapasitesi olarak 4.323 mAh olan telefonlar, eski modellere göre daha yüksek şarj kapasiteli diyebiliriz. Ancak iPhone 15 modeli 3.877 mAh özelliğe sahip.

 

iPhone 15 ve 15 Plus Dış Görünüşü

Apple’dan gelen yeni iPhone 15 ve 15 Plus modeline baktığımız zaman cihazın daha ince bir çerçeveye sahip olacağı görülüyor. Aynı zamanda cihaz boyutunda ve kalınlık özelliklerinde küçük ince ayarlar olabilir. 15 Plus modelinde CAD tasarımın dışında telefonun ön kısmından arkasına doğru daha yumuşak bir geçiş olacak. Bir tık daha fazla kalın kamera çıkıntısı için hafif bir şekilde yuvarlatılmış kenarlara sahip. Bunun dışında Apple, tüm iPhone 15 modelleri için yeni bir değişiklik deniyor. Bu değişiklik ise Lightning şarj ile bağlantı noktası dışında bir AB ortak şarj cihazı olarak belirlenen USB-C bağlantı noktasının bulunuyor olması. Bunun dışında modellerde fiziksel ses tuşu ve güç tuşu olmayacak.

 

iPhone 15 ve 15 Plus Fiyatı Ne Olacak?

iPhone 15 modeli 799 Dolar olarak açıklandı. iPhone 15 Plus fiyatı ise 899 Dolar olacak.  Türkiye’de ise ortalama 46.800 TL olarak tahmin ediliyor. Cihaz ise Eylül ayı ile birlikte piyasaya sürülebilir. Kullanıcılar yüksek fiyata rağmen iPhone 15 ve 15 Plus özellik ve performansını göz önünde bulundurarak satın alma kararı verebilir.

 

Genel olarak iPhone 15 ve 15 Plus modeline göz attığımız zaman özellikle batarya kapasitesinde önemli bir artış görülüyor. Çünkü bu telefonlar A16 Bionic’ten güç alırken daha verimli bir cihaz kullanımı görülecek. Tüm bunlarla birlikte eski modelde olmayan Dynamic Island ise tüm iPhone cihaz serisinde yer alacak diyebiliriz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/xiaomi-ve-yeni-akilli-bilekligi-smart-band-8-pro-314 linkinden ulaşabilirsiniz.