Telefon iPhone 13 Pro ve Galaxy S21 Karşılaştırması

iPhone 13 Pro ve Galaxy S21 Karşılaştırması

iPhone 13 pro ve Samsung s21 karşılaştırması ile ilgili tüm detayları yazımızdan edinebilir ve dilediğiniz tercihi yapabilirsiniz.  13-05-2022

Günümüzde iki rakip firma olarak iPhone ve Samsung gün geçtikçe çıkardıkları telefonları ile gövde gösterileri yapmaktadır. Her iki telefon üreticisi firma da çıkardıkları yeni telefon modelleri ile yeni özellikler sunmakta ve kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Bu iki telefon üretimi yapan firmanın çıkardığı iPhone 13 pro ve Samsung s21 karşılaştırması son günlerde oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir. Her iki telefon da oldukça üst seviyede modeller olmasının yanı sıra sundukları özellikler ile de pek çok yeniliğin kapısını açmaktadır. 

 

iPhone markasının adeta gövde gösterisi yaptığı iPhone 13 Pro Max telefonu pek çok yönden yeni özellikleri ve şık tasarımı ile tercih edilen telefonlar arasına girmiştir. Yine iPhone 13 Pro Max gibi Samsung Galaxy S21 de yenilikçi tasarımı ve ultra özellikleri ile pek çok kişi tarafından tercih edilen telefonlar arasında yer almaktadır. Bu iki telefon modeli de günümüzde en yenilikçi modeller olarak görülmekte; ve iPhone 13 pro Samsung ve s21 karşılaştırması oldukça merak edilmektedir.

 

Apple'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü amiral gemisi iPhone 13 Pro Max ile Samsung'un amiral gemisi Galaxy S21 Ultra modellerinin detaylı karşılaştırılması aşağıda başlıklar halinde yapılmıştır. iPhone 13 pro ve Samsung s21 karşılaştırması ile ilgili tüm detayları yazımızdan edinebilir ve dilediğiniz tercihi yapabilirsiniz. 

 

Tasarım Farkları ve Tasarımsal Karşılaştırmalar

iPhone 13 pro ve Samsung s21 karşılaştırması tasarım açısından bakıldığında iki telefon arasında bariz farklar görülmektedir. iPhone 13 Pro Max modelinin boyut ölçülerine baktığımızda 160,8 x 78,1 x 7,65 milimetre ölçülerinde ve 240 gram ağırlığında olduğunu görmekteyiz. Bu ölçüler ile oldukça uygun ve rahat bir kullanım sunulmaktadır. 

 

Samsung markasının amiral gemisi Galaxy S21 Ultra modeli ise, 165,1 x 75,6 x 8,9 milimetre ölçülerinde ve 229 gram ağırlığında tasarlanmıştır. Bu ölçüleri de göz önüne aldığımızda oldukça rahat bir kullanım sağlanması için tasarlandığı görülmektedir. Daha kısa bir yapıya sahip olan iPhone 13 Pro Max, Galaxy S21 Ultra ile karşılaştırıldığında daha ince bir yapıya sahip olduğu gözle görülmektedir. Ağırlık olarak incelendiği zaman ise Galaxy S21 Ultra, iPhone 13 Pro Max modelinden 11 gram daha hafif olarak öne çıkmaktadır. 

 

Her iki amiral gemisi de su ve toz geçirmez olup, bu konuda IPX8 ve IP6X sertifikalarına sahiptir. Ayrıca her iki telefon modeli de 5G teknolojisini desteklemektedir. iPhone 13 Pro Max güvenli bir kimlik doğrulama yöntemi olarak Face ID teknolojisini kullanırken, Galaxy S21 Ultra ise ekrana gömülü parmak izi okuyucusu ile çözüm sunmaktadır. Her iki telefon modeli de tasarım açısından oldukça şık ve güvenilir bir yapıda üretilmiştir. 

 

Ekran Yapısı Açısından Karşılaştırma!

Ekran yapısı bakımından iPhone 13 pro ve Samsung s21 karşılaştırması yapıldığında iki model de farklı ekran yapısına sahip ürünler olarak piyasaya sürülmüştür. iPhone 13 Pro Max, 1284 x 2778 (FHD +) çözünürlüğe sahip 6,7 inç OLED ekran teknolojisini ekran tasarımına katmıştır. Ayrıca iPhone 13 Pro Max, 120 Hz ekran yenileme hızı ve 458 ppi sunarak oldukça iddialı bir model olmuştur.

 

Öte yandan Galaxy S21 Ultra, 6.58 inç dinamik AMOLED ekran teknolojisine, 1440 x 3200 (QHD+) çözünürlüğe, 120 Hz ekran yenileme hızına ve 516 ppi'ye sahip bir yapıda üretilmiştir. İki amiral gemisi telefon modeli de ekran kalitesi açısından karşılaştırıldığında oldukça benzer özellikler sunsa da, Galaxy S21 Ultra modelinin bu konuda bir adım önde olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

 

iPhone 13 Pro Max'in ekran-gövde oranı %86,56 iken Galaxy S21 Ultra'nın ekran-gövde oranı ise %88,96 olarak öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra İphone 13 Pro ve Samsung Galaxy S21 modelleri HDR10+ teknolojisini de desteklemektedir.

 

Donanımsal Açıdan İki Modele Bakış!

Donanımsal özelliklere bakılarak iPhone 13 pro ve Samsung s21 karşılaştırması yapıldığında her iki modelinde donanımsal açıdan büyük çaplı yenilikler sunduğu görülmektedir. iPhone 13 Pro Max, 6 çekirdekli A15 biyonik işlemci, 6 GB RAM ve 128/256/512 GB ve 1 TB depolama alanı ile donatılmıştır.

 

Galaxy S21 Ultra, 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 888 işlemci, 12 GB RAM ve 256/512 GB depolama alanı ile donatılmıştır. iPhone 13 Pro ve Samsung Galaxy S21 modellerinin oldukça yüksek bir performans sunduğunu rahat bir şekilde söylemek mümkündür. Ayrıca bu iki telefon modeli de SD kart desteği sağlamamaktadır. SD kart desteği bulunmadığı için iki telefon modelinin hafızasını sonradan artırmak mümkün değildir. Bu da her iki model için eksi olarak görülmektedir.

 

Telefonların yıpranmamış ve donanımsal özelliklerinin üstün olması ikinci el telefon alımında oldukça önemlidir. Easycep güvencesi ile güçlü donanımsal özelliğe sahip iPhone ve Samsung modelini gönül rahatlığı ile satın alabilir ve dilediğiniz telefona kavuşabilirsiniz.

 

Günümüzün Önemli Detayı: Telefon Kameraları

Telefonlarda en önemli ögelerden birisi olan kameralar açısından iPhone 13 pro ve Samsung s21 karşılaştırması yapıldığında, bu alanda iki modelin de farklı özellikler sunduğu gözlemlenmektedir. iPhone 13 Pro Max'in 12 MP çözünürlüğündeki f/1.5 ana kamerası, 12 MP çözünürlüğündeki f/2.8 ultra geniş açılı lens ve 12 MP çözünürlüğündeki f/1.8 telefoto lens ile üçlü arka kamera kurulumuna sahip olarak kullanıcılara ulaştırılmaktadır. Ayrıca iPhone 13 Pro modelinin ön kısmında 12 MP çözünürlüğünde f/2.2 bir kamera yer almaktadır.

 

Samsung'un amiral gemisi telefon modelinin kamera yapısına baktığımız zaman ise Galaxy S21 Ultra; 108 MP f/1.8 diyafram açıklığına sahip ana kamera, 12 MP ultra geniş açılı lens, 10 MP telefoto kamera ve periskop kamera ile donatılmış bir şekilde kullanıcılara ulaştırılmaktadır. Samsung Galaxy S21 modelinin ön bölümünde ise yapay zekaya sahip selfie kamera konumlandırılmıştır. Bu özel tasarımlı kamera 40 MP çözünürlüğe ve f/2.2 yapıya sahip olarak öne çıkmaktadır.

 

Her iki telefon modelinin de kamera açısından karşılaştırılmasına bakıldığı zaman, Samsung markasının ürettiği Galaxy S21 modelinin bir adım önde olduğunu söylemek mümkündür. Kamera sizin için önemli bir tercih sebebi ise Galaxy S21 modeli sizi bu konuda daha çok tatmin edecektir.

 

Batarya Konusunda Hangisi Daha İyi?

Phone 13 Pro Max, 4.373 mAh pil ve 20 W hızlı şarj teknolojisiyle, Galaxy S21 Ultra ise 5.000 mAh pil ve 25 W hızlı şarj teknolojisiyle donatılarak kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Batarya kullanımı ve şarj olma hızına baktığımız zaman Galaxy S21 modelinin bir adım önde olduğunu görmek mümkündür. 

 

iPhone 13 Pro ve Samsung S21 karşılaştırması ile ilgili bilgiler yukarıda yer alan başlıklarda verilmiştir. 13 Pro ve Galaxy S21 modellerinin yanı sıra pek çok farklı ikinci el telefon modelini de güvenilir bir şekilde incelemek ve satın almak istiyorsanız https://easycep.com/ sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazımızda iPhone 13 Pro ve Galaxy S21 karşılaştırması yaptık. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/en-uzun-batarya-omrune-sahip-telefonlar-hangileri-91linkinden ulaşabilirsiniz.