Tablet iPad Pro Severleri Üzecek Gelişme: Beklenen Özellik İptal Olabilir!

iPad Pro Severleri Üzecek Gelişme: Beklenen Özellik İptal Olabilir!

Bilindiği üzere Apple, 2024 senesinde ilk OLED ekrana sahip iPad Pro modellerinin tanıtımına hazırlanıyordu. Ancak çıkış tarihi ertelendi ve hatta beklenen bu çıkış iptal bile olabilir... 23-10-2023

Apple, tüketicilerinin uzun süre beklediği OLED iPad Pro çıkışını erteledi. Bilindiği üzere Apple, 2024 senesinde ilk OLED ekrana sahip iPad Pro modellerinin tanıtımına hazırlanıyordu. Ancak çıkış tarihi ertelendi ve hatta beklenen bu çıkış iptal bile olabilir.

 

Apple, bir süredir iPad Pro için önemli değişiklikler yapmak istiyordu. OLED ekran ile birlikte M3 işlemciye ek olarak depolama artırılacaktı. Hatta bazı söylentilere göre 4 TB’a kadar depolama alanı sunacağı ortaya koyulmuştu. Bu konuya dair olan ilk duyumlarda yeni tabletin şimdiye kadar görülen en yüksek depolama alanına sahip olacağıydı. Bununla birlikte bu sene içerisinde dört farklı iPad modeli geliştirilecek ve bunlardan birisinin de iPad Air olabileceği tüm tüketicileri heyecanlandırmıştı. Apple, çok sevilen iPad Pro için gemilerini yaktı. Duruma göre iPad Pro OLED için beklenen tarih ileriye atılabilir ve hatta tamamen iptal olabilir.

 

Yeni iPad Pro’da OLED Üretimi İptal mi Oldu?

Uzun zamandır gündemde olan OLED panelin, 2024 senesinin ortalarında geleceği düşünülürken beklenmedik bir haber geldi. Bilindiği üzere Apple, OLED panel üretimi için çoktan LG ve Samsung ile anlaşmıştı. Fakat son haberlerde ortaya atılan iddiaya göre Apple, OLED iPad Pro modelinden tamamen vazgeçmiş olabilir. Apple, arkadan aydınlatma özelliği olan LCD ekrana geri dönüş yapıyor. Bu anlamda Micro-LED tercihi yapmadığını belirtmekte fayda var. Yani Apple, tabletlerinde hala LCD ekranı kullanmaya devam edecek diyebiliriz.

 

Apple Neden OLED Kullanmayacak?

Apple’ın henüz OLED iPad Pro hakkında açıklamaları yok. Ancak bilindiği üzere OLED pahalı bir teknolojidir. Üstelik maliyetleri çok yüksektir. Kalite anlamında bakarsak, OLED’in büyük rakibi olan Micro-LED ekranlarda maliyet anlamında hala yüksek seviyededir. Bu sebeple Apple, iPad Pro için maliyet yükseltmek istemiyor olabilir. Bu sebeple iPad Pro altıncı nesil üretimi, 2024 sonuna kalabilir ve hatta tamamen iptal olabilir.

 

iPad Pro OLED Özellikleri

iPad Pro, 4 TB depolama alanıyla birlikte daha çok profesyonel kullanıcılara hitap etmeyi amaçlıyordu. Fotoğrafçılar, içerik üreticileri, mimarlar ve sağlık profesyonelleri gibi yoğun depolama alanına sahip olan kişiler açısından ideal olabilir. Bununla birlikte OLED iPad Pro’nun 11.1 – 13 inç ekran boyutlarıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Normal şartlarda iPad Pro modellerinin fiyatları 799 dolar ile başlarken OLED ekrana sahip iPad Pro’lar 1500 ila 1800 dolar arasında değişebileceği öngörülüyor. Bu fiyatlardaki artış ise OLED panellerin eklenmesinden kaynaklanıyor. Sonuç olarak Apple, OLED panel kullanacağını belirtmesiyle birlikte birçok tüketiciyi heyecanlandırmıştı. Fakat son gelişmelerle birlikte Apple, bu konuyu şimdilik rafa kaldırdı diyebiliriz.

 

iPad Lansmanı Ne Zaman Olacak?

iPad Pro hakkında en doğru bilgiyi iPad Pro lansmanından alabiliriz. Lansmanın tam olarak tarihi belli değil. Ancak yeni iPad lansmanı için beklenen tarih 2024 ortası olabilir. Fakat Apple’dan lansman konusunda herhangi bir açıklama gelmedi.

 

Genel olarak bakıldığı zaman Apple, OLED ekranlı iPad fikrinden vazgeçmiş olabilir. Firmanın asıl amacının OLED panel değil de Micro-LED paneline geçiş yapmak olduğu düşünülüyor. Apple, altıncı nesil iPad Pro modelleri için sınırları aşacağını söylemişti. Çünkü yapılan açıklamalarda 32 GB RAM ve 4 TB depolama özelliği uygulanacaktı. Tüm bunların dışında Apple, OLED ekranla birlikte daha canlı renkler sağlasa da kullanıcı dostu olmadığını belirtebiliriz. Çünkü pil ömrü konusunda olumsuz bir geri dönüş olabilir. Bununla birlikte iddialara göre Apple, OLED panel maliyetlerinin düşmesini bekleyebilir.