Telefon İOS 17.4 Sonunda Yayınlandı! Bir Dizi Yenilikle Geldi

İOS 17.4 Sonunda Yayınlandı! Bir Dizi Yenilikle Geldi

Apple, en yeni İOS sürümünü yayınladı. Beklenen İOS 17.4 güncellemesi, kullanıcılara birçok şey sunuyor. İşte detaylar… 07-03-2024

Apple, birkaç haftadır İOS 17.4’nin beta sürümünü test ediyordu. Geçtiğimiz günlerde ise İOS 17.4 sürümünü, uyumlu iPhone’lara sahip tüm kullanıcılara sundu. Yeni sürüm ise Apple’ın mobil işletim sisteminde son dönemde yapılan en önemli güncellemelerden birisi oldu. Apple İOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemeleri dağıtıma çıkarıldıktan sonra App Store alternatifi uygulama mağazasında resmileşti.

 

İOS 17.4 ile Neler Yeni?

Özellikle Avrupalı kullanıcılar için İOS 17.4 güncellemesi, iPhone’da diğer uygulama mağazalarının (Google Play Store vs.) alternatif tarayıcı motorları desteğinin ve üçüncü taraf ödeme sistemlerinin önünü açıyor. Bu değişikliklerle beraber güncelleme alan cihazlara App Store dışından uygulama yüklemek mümkün hale geliyor. Yani genel olarak İOS 17.4, global çapta bazı önemli yeniliklere imza atıyor diyebiliriz.

 

Apple, oyun uygulamalarında ise bazı önemli gelişmeler yaptı. Genel olarak Xbox Cloud Gaming ile beraber Nvidia GeForce NOW hizmetlerini serbest bırakıyor. Üstelik sohbet botları, mini oyunlar ve eklentiler artık uygulama içerisinde satın alma sistemini kullanacak.

 

İOS 17.4 Sürüm Notlarında Neler Belirtildi?

İOS 17.4 sürümü ile emoji klavyesi kısmına, kırık zincir, limon, yeni mantar, sallanan kafa ve anka kuşu eklendi. Bunun dışında, insanların yürüdükleri, diz çöktükleri, koştukları, tekerlekli sandalye kullandıkları ve sandalyeye oturdukları emojiler, daha fazla renk tonu ile kullanılabilir.

 

Apple Podcast kısmında ise transkriptler, İspanyolca, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde sesle senkronize olarak vurgulanan metinler için bir bölümü takip etmeye olanak sağlıyor. Aynı zamanda bölüm metninin tamamı okunabilir, bir ifade veya kelime aranabilir. Üstelik İOS 17.4 ile bazı sorunlar ele alınabiliyor. Kullanıcılar, belirli şarkıları doğrudan Apple Music çalma listesi ve kitaplıklara ekleyebiliyor. Siri ise gelen tüm mesajları, istenilen dillerde seslendirme becerisi sunuyor.

 

İOS 17.4 Uyumlu iPhone Modelleri Hangileri?

İOS 17.4 güncellemesi ile pil sağlığında avantajlı yenilikler yapıldı. Bu duruma göre iPhone 15, iPhone 15 Pro kullanıcıları, üretim tarihini, bataryanın döngü sayısını ve ilk kullanım tarihini görüntüleyebilir. Bunun dışında İOS 17.4 ile uyumlu iPhone modelleri şu şekildedir:

 

  • Phone XR, XS, XS Max
  • iPhone SE (2. nesil)
  • iPhone SE (3. nesil)
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

 

İOS 17.4 Nasıl Yüklenir?

İOS 17.4 yüklemek için ilk olarak iPhone’u şarja takın ve bir Wi-Fi ağına bağlanın. Ardından ‘’Ayarlar’’ sayfasına girin ve ardından ‘’Genel’’ bölümünü açın. ‘’Yazılım Güncelleme’’ kısmına girin ve İOS 17.4’ü indirerek yükleyin. Genel olarak Apple’ın yeni güncellemesi, iPhone kullanıcıları açısından avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Güncelleme, Avrupa Birliği’nde alternatif uygulama mağazalarına izin verme olmak üzere birçok yenilikle kullanılmaya başlanabilir.