Telefon İOS 17.3 Güncellemesi Yayınlandı!

İOS 17.3 Güncellemesi Yayınlandı!

Dünyanın önde gelen teknoloji firması olan Apple, yeni İOS 17.3 güncellemesini yayınladı. Peki 17.3 güncellemesi ile iPhone cihazlarda hangi değişimler bekleniyor? 23-01-2024

Dünyanın önde gelen teknoloji firması olan Apple, yeni İOS 17.3 güncellemesini yayınladı. Peki 17.3 güncellemesi ile iPhone cihazlarda hangi değişimler bekleniyor?

 

Apple, haftanın ilk günlerinde iPadOS 17.3 ve İOS 17.3 güncellemesini yayınladı. Yeni güncelleme birçok içeriği barındırıyor. Bu özelliklerden ilki, Apple İOS 17.3 ile beraber iPhone cihazlarda ‘’Çalınan Aygıt Koruması’’ özelliği. Herhangi birinin hem parolayı hem de iPhone’u ele geçirme durumunda özel bilgilere olan erişimi kısıtlıyor. Kayıp Modu’nu kapatmak, parolalara erişmek ve hatta Safari’de alışveriş yapabilmek için bile biyometrik kimlik doğrulaması şart oluyor.

 

İPadOS 17.3 ve İOS 17.3 Güncellemeleri Hangi Güvenlik Önlemlerini Barındırıyor?

Apple tarafından geliştirilen çalıntı cihaz koruması özelliği, ilk defa İOS 17.3 geliştirici beta sürümünde görüldü. Bu nedenle birçok kullanıcının beğenisini topluyor. Eğer cihaz İOS 17.3’e güncellenmişse ve ardından çalınmışsa bu özellik sayesinde Touch ID ve Face ID erişimi zorunlu hale geliyor. Böylece hırsızların sisteme girişi engelleniyor. Hatta hırsızlar şifrenizi bilse bile cihaza erişmek için kendi biyometrik verilerini sisteme giremiyor.

 

Ekstra olarak bu güvenlik modu, cihazlarda ikinci güvenlik katmanı oluşturuyor. Böylece cihaz, sahibi ile ilişkilendirmediği bir konumda olduğunu algılarsa telefon sıfırlama, kayıtlı parolaları görüntüleme gibi hassas işlemler için parolaya ek olarak FaceID sisteminin kullanılmasını gerekli kılıyor.

 

İPadOS 17.3 ve İOS 17.3 Güncellemeleri Avantajları

Apple’ın yeni güvenlik aracı, genel olarak hırsızlık faaliyetlerinin önüne geçemiyor. Ancak suçluların işini zorlaştırıyor. Özellikle tablet veya telefonun alışılmadık bir konumda olduğunu algıladığı zaman güvenlik kodunu değiştirmeden öncesinde bir saatlik otomatik güvenlik gecikmesi uyguluyor. Bu araç hem iPad hem de iPhone cihazları için mevcut bir durumda bulunuyor.

 

İOS 17.3 Güncellemesiyle Ortak Çalma Listesi Oluşturulabilir

Güncelleme aynı zamanda iPhone kullanıcılarının aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte ortak Apple Music çalma listesi oluşturmaya imkân sağlıyor. Apple Music tarafından hazırlanan iş birlikçi çalma listeleri, kişilerin aileleri ve arkadaşlarıyla ortak liste oluşturmak için mükemmel bir özellik olabilir. Aynı zamanda İOS 17.3’te ortak çalışma listelerinin yanında herhangi bir şarkıya emoji ile tepki verme özelliği de geliyor. Tüm bunlara ek olarak optimize edilen çarpışma algılama, AirPlay otel desteği ve Siyah Tarihi Ay’ı kutlamak için yeni birçok duvar kâğıdı güncellemesi mevcut. Özellikle İOS 17.2’nin piyasaya sürülmesinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen, bu güncelleme üst seviyede olmasa da birçok yararlı yeni işlevi sağlıyor diyebiliriz.

 

İOS 17.3 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Kullanıcılar birkaç basit adımda İOS 17.3 ve iPadOS 17.3 güncellemesini indirebilir. Cihazın Ayarlar kısmından Genel ve Yazılım Güncelleme yolunu izleyebilirsiniz. Bunun dışında Apple, eski sürümü kullananlar için ise İOS 15.8.1 ve İOS 16.7.5 güncel sürümleri yayınladı. Tüm bu cihazlar İOS 17 ve üzeri güncelleme almadığı için ve hala Apple desteği aldıkları için iPhone cihazlarına uygun olan güncellemeler cihazlara gönderildi.

 

İOS 17.3 güncellemesi için, iPhone XS, XS Max, XR (2018 model), iPhone 11, 12, 13, 14 ve 15 modelleri gerekiyor. Üstelik üçüncü ve ikinci nesil iPhone SE modelleri, bu güncellemeleri destekliyor. İPadOS 17.3 için ise beşinci nesil iPad Mini ve üst modeller, altıncı nesil iPad ve üst modeller, üçüncü nesil iPad Air ve diğer tüm yeni modeller ile uyumludur. Güncellemenin cihaz için uygunluğunu, yine sistem ayarları üzerinden kontrol edilebiliyorsunuz.