Telefon İOS 17.2.1 Güncellemesi Geldi: Bazı Problemler Artık Son Buluyor!

İOS 17.2.1 Güncellemesi Geldi: Bazı Problemler Artık Son Buluyor!

Apple, Eylül ayında yayınladığı İOS 17 işletim sistemi için 17.2.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, cihazların bazı can sıkan problemlerini çözüyor. 20-12-2023

Apple’ın yeni İOS 17.2.1 güncellemesi önemli hata düzeltmelerine odaklanıyor. Hatta bazı iddialara göre bazı iPhone cihazlarında pil sorununun çözüldüğü söyleniyor. Bundan önce İOS 16.7.4 güncellemesi gelmişti. Bu güncellemede ise silinen Apple uygulamalarının tekrardan yüklenmemesi gibi sorunları gidermişti. Şimdi ise Apple, geri kalan problemleri düzeltmek için İOS 17.2.1 güncellemesini sunuyor.

 

Apple İOS 17.2.1 hakkında, önemli hata düzeltmeleri ile güvenlik güncellemeleri barındırdığını belirtti. Aynı zamanda tüm kullanıcılara bu güncellemeyi yapmaları gerektiğini önerdi. 

 

İOS 17.2.1 Güncellemesi Hangi Cihazlara Geldi?

Apple geçtiğimiz haftalarda iPhone kullanıcıları için İOS 17.2 güncellemesini yayınladı. Fakat dikkat çeken yenilikleri barındıran bu güncelleme, birçok kullanıcıya göre çeşitli hatalarla geldi. Apple erken davranarak İOS 17 işletim sistemini düzeltmek için İOS 17.2.1 güncellemesini sundu.

 

İOS 17 bulunan tüm cihazlara İOS 17.2.1 güncellemesi gelmeye devam ediyor. Bu cihazlara, iPhone XR, XS, XS Max, iPhone 11 serisi, 12 serisi, 13 serisi, 14 serisi dahil. Bu sene çıkan iPhone 15 serisinin tamamı da İOS 17.2.1 güncellemesi alıyor. Ek olarak iPhone SE 2. Nesil ve iPhone SE 3.nesilde İOS 17’ye dahil bulunmakta.

 

Tüm bunların dışında Apple eski iPhone modelleri için İOS 16.7.4 yazılımını yayınladı. Böylece eski cihazlarda güncellenebilecek.

 

İOS 17.2.1 Yeni Özellikler Getiriyor mu?

Apple’ın sürüm notlarına göz atıldığı zaman, İOS 17.2.1, hata düzeltmeleri üzerinde yoğunlaştı. Fakat hangi hataların giderildiğine dair net bilgi vermedi. Üstelik İOS 17.2.1 güncellemesiyle yeni bir özellik getirilmediğini belirtmek gerekiyor. Yani yeni güncellemede çok büyük bir özellik beklenmiyor. Fakat önceden sorun yaratan ufak problemler çözüme kavuşturulmuş durumda.

 

İOS 17.2.1 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

İOS 17.2.1 güncellemesi için birkaç basit adımı izlemek yeterli olacaktır. Bunun için cihazın Ayarlar>Genel kısmından ‘’Yazılım Güncellemesi’’ bölümüne giderek yükleyebilirsiniz.

 

Genel olarak Apple’ın cihazlarında hatalı sorunları hedefleyen ara güncellemeleri normal bir durum haline geldi. Yani büyük güncellemeleri beklemek yerine haftalık şekilde dağıtılan güncellemelerle kullanıcı deneyimi bozulmuyor ve daha iyi hale getiriliyor.

 

Apple henüz İOS 17.2.1 ile çeşitli düzenleme ve iyileştirmelere odaklanırken İOS 17.3’ün geliştirici betasını test etmeye devam ediyor. Planlanan bu güncellemenin, önemli geliştirme ve özelliklerle birlikte gelmesi bekleniyor. Bunun dışında herkese açık olan beta sürümünün de bu ay başında yayınlandığını hatırlatmak gerekiyor.

 

Sonuç olarak İOS 17.2.1 heyecan uyandıran bir güncelleme değil. Yine de İOS 17 işletim sistemini güncel tutmak oldukça önemli. Özellikle iPhone 15 serisinin çıkması ile birlikte çeşitli problemler gündeme geldi. Bu problemleri çözebilmek adına Apple İOS 17.2 ve İOS 17.2.1 gibi ufak güncellemeleri hazırlamaya başladı. Bu sebeple İOS 17 kullanıyorsanız mutlaka yeni sürümüne güncellemeyi unutmayın.