Telefon İnternet Alışverişlerinde Yeni Dönem: Google, İndirimleri Daha Önceden Bildirecek!

İnternet Alışverişlerinde Yeni Dönem: Google, İndirimleri Daha Önceden Bildirecek!

Google, e-ticaret dünyasına yepyeni bir özellik sunuyor. İnternet alışverişleriniz için avantaj sağlayacak bu özellikte Google, indirimleri daha öncesinde sizlere bildirecek. 09-11-2023

Sürekli olarak internetten alışveriş yapıyorsanız, işinizi kolaylaştıracak mükemmel bir özellik geliyor. Google, bu konuda bir adım atarak e-ticaret dünyasını geliştiriyor. ABD merkezli teknoloji devi olan Google, alışveriş sistemine bir yeni özellik ekledi. Artık istediğiniz ürünlere gelen indirimleri anlık olarak takip edebileceksiniz. Tüm bunların yanı sıra Google, Holiday 100 adında bir liste hazırladı. Bu liste içerisinde tüm sene boyunca trend olan ürünler yer alacak.

 

Google, e-ticaret dünyasına yenilikler sunmaya devam ediyor. Kişiler Google Arama üzerinden bir ürün arattığı zaman ürün detaylarını ve ürün için fiyat dağılımlarını görebilecek. Kullanıcılar, ürünleri için 90 günü kapsayan bir fiyat grafiği ile karşılaşacaklar. Üstelik kullanıcılar istedikleri ürünlerde oluşan fiyat düşüşleri için e-posta kaydı oluşturabilecek. Böylece indirime düşen ürünler e-postanıza gelecek.

 

Google Başka Hangi Özelliği Getirdi?

Google, tüketicilerin daha hızlı alışveriş yapmalarını sağlayacak bir özellik daha geliştirdi. Söz konusu bu özellik, yer işaretiyle eklenilen ürünle alakalı detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlayacak. Yani arama motorunuzda ‘’Alışveriş Listesi’’ adı altında ürünleri kayıt edebileceksiniz. Kayıt ettikten sonrasında tek bir dokunuşla fiyat etiketleri etkin hale getirilecek.

 

Tüm  özellikler bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Google, Chrome aracılığı ile yeni bir alışveriş özelliğini desteklemeye başlıyor. Artık arama çubuğu üzerinden perakendecilerin indirim kodlarına kolayla ulaşabileceksiniz. Kişiler etiket simgesine tıkladığı zaman indirim koduna ve tüm detaylarına ulaşabilecek.

 

Google En Fazla Satılan 100 Ürünü Listeledi!

Geçmişte araştırdığınız ürünlere daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak bir özellik daha var. Google Chrome yeni sekme sayfasında geçmişte incelenen ürünleri gösterecek. Kişiler bu liste ile 2023 senesi boyunca en sık ilgi gören ürünlere ve fiyatlarına hızlıca ulaşabilecek. Google, bu liste hakkında bir farklı öneri daha verdi. Kişiler liste içerisinden sevdiklerine hediye fikirlerine göz atabilir.

 

Liste içerisinde sağlıklı yaşam ürünleri, seyahat, bahçe, ev eşyaları, çorap ve dondurucular ön plandadır. Aynı zamanda valizler, köpek tasma çeşitleri, anlık baskı makineleri, dış mekân ışıkları, çanta ürünleri, çizme ve ayakkabı ürünleri de oldukça fazla satılmış. Üstelik teknolojik ürünlerde oldukça fazla bir alanı kaplıyor. Detaylı ürün bilgisi için Google’ın Holiday 100 listesine bakabilirsiniz.

 

Google Yeni Alışveriş Özelliği Ne Zaman Kullanılacak?

Google, 7 Kasım tarihiyle birlikte tüm bu özellikleri resmi olarak duyurdu. Aynı zamanda bu yeni geliştirilen özelliklerle daha verimli bir alışveriş yapmayı kolaylaştırdıklarını belirtti. Bildirimin sonunda ise bu senenin en fazla satılan ürünlerini paylaştı. Google’ın bu yeni özelliği şimdilik bazı kullanıcılarda test ediliyor. Fakat çok kısa bir süre içerisinde uygulamaya konulacak diyebiliriz.

 

Google İnternet Alışverişlerini Daha İyi Hale Getiriyor!

Google’ın alışveriş sistemi, seneler öncesinde fiyat bilgisi sunuyordu. Fakat bu kısma daha gelişmiş hizmetler eklendi. Kullanıcılar bir ürünü arattığı zaman ve alışveriş sekmesine geldiklerinde daha fazla ürün detayı görecekler. Aynı zamanda fiyat düşüşlerinden haberdar olmak için e-posta adresinizi verebiliyorsunuz. Üstelik tüm bu ürünleri alışveriş listenize ekleyebilirsiniz. Google Chrome özelliklerini kullanmak için ise Chrome kullanmanız gerekiyor.

 

Sonuç olarak Google’ın bu adımı, hiç şüphesiz e-ticaret alışverişlerini arşa çıkaracak. Kullanıcılar, tüm bu özelliklerle birlikte alışveriş deneyimini daha avantajlı bir hale getirebilir. Tüketiciler bu özellikler sayesinde indirimleri daha kolay takip edebilir, tasarruf edebilirler.