Telefon Instagram ve Facebook’a Meta Verified Özelliği Geldi: İşte Ücretli Mavi Tik Fiyatı

Instagram ve Facebook’a Meta Verified Özelliği Geldi: İşte Ücretli Mavi Tik Fiyatı

Son dönemde Instagram ve Facebook’ta mavi tik sisteminin ücretli olacağı söylenmekteydi. Yazımızda Instagram ve Facebook mavi tiklerin ücretlerinden bahsedeceğiz. 06-07-2023

Son dönemde Instagram ve Facebook’ta mavi tik sisteminin ücretli olacağı söylenmekteydi. Aynı zamanda Mark Zuckenberg, Instagram ve Facebook’ta doğrulama rozetine yani mavi tike sahip olmak isteyenlerin aylık ödeme yapmaya başlayacaklarını belirtmişti. Bu sistem ise ‘’Meta Verified’’ olarak biliniyor.

 

Meta Verified Türkiye dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde kullanıma sunuldu. Bireylerin Instagram hesaplarını doğrulamalarına, taklitlere karşı koruma avantajı sağlayan bu sistem ile Meta ekiplerinden destek alabilmek mümkün. Bu üyelik sistemiyle birçok içerik üreticisi, fenomenler ve ünlüler, taklitlerinden daha kolay bir şekilde sıyrılabilecekler. Henüz ülkemizde de yeni olan bu sistemi kullanabilmek için bazı başvuru şartlarına uymanız gerekiyor. Ardından rahatlıkla doğrulama yapabilir ve hesabınız için mavi tik özelliğini sağlayabilirsiniz.

 

Mavi Tik Yani Meta Verified Avantajları Neler?

Mavi tik özelliği ilk çıktığı günden itibaren yüksek kitlelere sahip bireylerin hesabının orijinal olduğunu kanıtlamak için kullanılıyordu. Ancak yeni çıkan özellikle beraber isteyen herkes hesap orijinalliğini güvenli şekilde belirleyebilir. Bunun için tek gereken kimlik kartınız ve yapacağınız aylık ödemelerdir. Mavi tik avantajlarını genel olarak özetlersek:

 

  • -Diğer içerik oluşturuculara destek vermek için ayda 100 yıldız hakkı verilir. Instagram Stories ve Facebook Reels özel çıkartmalarla ayrıcalıklı olunabilir.
  • -Facebook ve Instagram’da aramalar, yorumlar ve öneriler gibi kısımlarda görünürlük artar.
  • -Hesap izleme tarzı kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma elde edilebilir.
  • -Instagram ve Facebook hesap sorunları için Meta destek üzerinden yardım alabilirsiniz. Yani gerçek kişilerle iletişim halinde olarak hesap sorunlarınızı çözebileceksiniz.

 

Meta Verified Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğrulanmış mavi hesap rozeti alabilmeniz için nüfus kağıdınızla kimlik doğrulaması yapmanız gerekiyor. Böylelikle hesabınızın taklit edilme olasılığına karşı önlem alınabilir. Bunlarla birlikte müşteri desteğine de doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz. Ardından Instagram veya Facebook hesaplarınızdan birini tercih etmelisiniz. Sonraki aşamada bir ödeme yöntemi belirleyin ve nüfus cüzdanınızın fotoğrafını sisteme yükleyin. Bu şekilde gerçek bir kişi olduğunu kanıtlama fırsatı yakalıyorsunuz. Gerekli onayı aldıktan sonra mavi tike sahip bir hesap sahibi olacaksınız.

 

Başvuru yapmadan öncesinde belirtmemiz gereken önemli bir nokta var. Meta Verified başvurularınızda hem Instagram hem de Facebook için doğrulamalar tek bir hesap üzerinden yapılabilir. Ancak bunun için Facebook ve Instagram hesaplarını birbirine bağlamanız gerekiyor.

 

Instagram ve Facebook’ta Meta Verified Özelliği Ücreti Ne Olacak?

Meta Verified ücretli mi baktığı zaman mavi tik aboneliği için belirlenmiş ve aylık ödenmesi gereken ücret miktarı mevcuttur. Facebook hesabı için web sürümünde aylık olarak istenen ücret 279,99 TL’dir. Henüz İOS ve Android cihazlarda bekleme listesi görünüyor. Şu anda bir bekleme listesi karşımıza çıksa da kısa sürede bu özellik tüm kullanıcılara açılacak.

 

Genel olarak şirket, resmi olarak yaptığı açıklamayla bu hizmetin tüm kullanıcılar için açıldığını belirtti. Süreç içerisinde bazı durumlarda web ile mavi tikli hesap almak aksayabilir. Bu tarz durumlara dikkat etmek gerekli.

 

Meta Verified Bekleme Listesi Nedir?

Meta Verified Instagram ve Facebook aboneliğine başvurulduğunda ilk olarak bekleme listesine almaktadır. Yani başvurudan sonra direk olarak mavi tik sağlanmıyor. Hesabınızın orijinal olduğunu ve kimlik kartınızdaki bilgileri güvenli şekilde teyit etmek için doğrulama sürecinden geçmeniz gerekiyor. Ardından hesabınızın doğrulandığını gösteren mavi tik profilinizde yer alacaktır. Kimliğiniz onaylandığı takdirde herkes tarafından görünen onaylı bir hesap sahibi olursunuz.

 

Sonuç olarak yapılan açıklamalarla birlikte resmi olarak mavi tik satışı başladı diyebiliriz. Sizlerde bu özellikle aylık yaptığınız ödemeler karşılığında hesabınızın size ait olduğunu kanıtlayabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/instagram-threads-nedir-ne-ise-yarar-253 linkinden ulaşabilirsiniz.