Sosyal Medya Instagram, Siyasi İçerikleri Sadece İsteyenler İçin Kaldırıyor!

Instagram, Siyasi İçerikleri Sadece İsteyenler İçin Kaldırıyor!

Instagram, yakında uygulanacak olan bir güncelleme ile siyasi içerik önerilerini kullanıcılara göstermeme kararı aldı. 13-02-2024

Instagram, yakında uygulanacak olan bir güncelleme ile siyasi içerik önerilerini kullanıcılara göstermeme kararı aldı. Fakat bu karar, kullanıcıların tercihlerine bağlı olarak ayarları değiştirilebilecek ve siyasi içerikler paylaşan hesapları takip eden kullanıcılar bu içerikleri görmeye devam edecekler.

 

Meta, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olmasına rağmen, özellikle Instagram'ı siyasi içeriklerden arındırmaya özen gösteriyor. Ancak seçimler, savaşlar ve toplumsal hareketler gibi olaylar, platformun siyasi tartışmaların merkezi haline gelmesine neden oluyor.

 

Instagram Siyasi İçerik Engelleme Nasıl Yapılacak!

Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, Meta'nın, apolitik kalmak isteyen kullanıcılar için algoritmayı düzenleyeceğini açıkladı. Bundan böyle Instagram ve Threads, kullanıcıların yeni içerikler keşfettikleri bölümlerde siyasi içerikler önermeyecekler.

 

Ancak bu değişikliğin Instagram ve Threads'i tamamen siyasi içeriklerden arındırmayacağını belirtmek gerekir. Eğer kullanıcılar siyasi hesapları takip ediyorlarsa, bu hesapların paylaşımlarını görmeye devam edecekler. Ayrıca siyasi içerik önerilerini görmek isteyenler, Ayarlar menüsünden ilgili seçeneği aktif hale getirerek siyasi içerik önerileri alabilecekler.

 

Siyasi İçerik Engelleme Özelliği Ne Zaman Başlıyor?

Instagram'a göre "siyasi içerik", hükümet, seçimler, yasalar ve toplumsal konular gibi konuları barındırıyor. Ancak, bu tanımın karmaşık ve değişken olduğunun farkında olduklarını ve kullanıcı geri bildirimlerine göre tanımı güncelleyeceklerini belirtiyorlar. Belirtilen değişikliklerin birkaç hafta içinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.