Sosyal Medya Instagram Kullanıcılarına Müjde: Reels İndirme Özelliği Geldi!

Instagram Kullanıcılarına Müjde: Reels İndirme Özelliği Geldi!

Meta, kullanıcıların uzun süredir beklediği özellik geldi. Artık Instagram’da Reels videolarını indirmek için ek bir uygulama kullanmak zorunda kalmayacaksınız. 23-11-2023

Meta, kullanıcıların uzun süredir beklediği özelliği kullanıma sunuyor. Artık Instagram’da Reels videolarını indirmek için ek bir uygulama kullanmak zorunda kalmayacaksınız.

 

En popüler sosyal medya uygulamalarından olan Instagram, önemli bir özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Özellikle platformun en çok kullanılan işlevi olan Reels içerikleridir. Bu sebeple Instagram, özellik geliştirirken Reels’ler üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda bu işleve fayda sağlayacak şekilde yeni özellikler geliştiriyor. Son gelen özellik ise tam olarak bu konuyla alakalı. Instagram’da beğenilen Reels içerikleri için üçüncü bir taraf uygulamaya ihtiyaç duyulmayacak. Uygulama içerisinden istenilen Reels içerikleri sadece birkaç basit adımda cihaza indirilecek.

 

Instagram Reels Videoları İçin Ek Bir Uygulamaya Gerek Yok

Instagram CEO’su olan Adam Mosseri, artık herkese açık hesaplarda yayınlanan Reels içeriklerini indirme olanağını küresel çapta kullanıcılara sunmaya başladıklarını duyurdu. Aslında bu duyuruya kadar ABD’de yaşayan kullanıcılar Reels videolarını indirebiliyordu. Fakat diğer ülkelerde Reels indirmek için ekstra uygulamalar kullanılıyordu. Bununla beraber şimdi diğer tüm ülkelerde Reels içeriklerini indirebilecek. Hatta Türkiye’deki Instagram kullanıcıları birkaç haftadır Reels içeriklerini indirmeye başlamıştı.

 

Instagram’ın Reels özelliği, son dönemde Meta’nın gelirini artırması ve büyümesi noktasında önemli bir odak nokta olmayı başarmıştı. Hatta bazı verilere göre 2023’ün ilk zamanlarında Instagram’da geçirilen süre %24 artış gösterdi. Bu veriler ise Mark Zuckenberg tarafından paylaşılmıştı.

 

Instagram CEO’su Açıklamasında Ne Dedi?

Instagram CEO’su Adam Mosseri yaptığı açıklamada, artık herkese açık olan hesaplarda oluşturulan Reels içeriklerinin telefona kayıt edilebileceğini belirtti. Üstelik indirilen her Reels içerik, Reels’i hazırlayan içerik üreticisine aitliğini kanıtlayacak bir filigranla birlikte indirilecek. Böylece içerikleri hazırlayan kullanıcılar, içeriklerinin çalınmasının önüne geçebilecek. Adam Mosseri ek olarak tüm bu özelliklerin tüm dünyaya açtıklarını belirtti.

 

Instagram Reels Nasıl İndirilir?

Instagram Reels videolarını indirmek için birkaç basit adımı izlemeniz yeterli olacaktır. Fakat bu yeni özelliğin hesabı ‘’Herkese Açık’’ olan kişilerin paylaştığı videolarda geçerli olacak. Çünkü artık tüm kullanıcılar söz konusu olan Reels içeriklerini telefonuna indirerek tekrardan paylaşabilecek. Videoyu indirmek için öncelikle indirmek istediğiniz Reels videosuna gelin. Ardından videonun paylaş bölümüne girin ve ‘’İndir’’ seçeneğine dokunun.

 

Eğer bu seçenek görünmüyorsa, içerik üreticileri Reels içeriğinin indirilmesi için onay vermemiş olabilir. Bu sebeple indirmek istediğiniz Reels içeriği, içerik üreticilerin isteğine göre indirilebilecek. Yani Reels indirme özelliğinin açık olan tüm hesapları kapsamadığını belirmek gerekiyor.

 

Tüm Reels Videolarını İndirebilir miyiz?

Instagram’da tüm Reels videoları indirilmeyecek. Çünkü kullanıcılar için bir güvenlik katmanı oluşturuldu. Bu güvenlik katmanı, Reels videolarının sahiplerine bağlı olacak. Yani kullanıcılar isterse hesaplarında paylaştığı Reels videolarının indirilmesini tamamen yasaklayabilir. Talep ederlerse sadece kendilerinin belirlemiş olduğu Reels içerikleri için indirme özelliğini kapatabilir. Bununla birlikte Instagram bu özelliğin 18 yaşından küçük kullanıcıların kullanamayacağını söyledi. 18 yaşından küçük kullanıcıların hesabına bu özellik gelmeyecek ve varsayılan olarak kapalı olacak.

 

Genel olarak Instagram sonunda kullanıcıların herkese açık olan Reels içeriklerini indirmelerine izin veriyor. Instagram rakibi olan TikTok, uzun süredir kullanıcılarına video indirme olanağını sunuyordu. Instagram Reels indirme özelliği de tıpkı TikTok platformunda olduğu gibi hem video sahiplerinin kullanıcı adını ve logosunu içeren filigranla indirilebilecek. Böylece kullanıcılar beğendiği Reels videolarını sınırsız, çevrimdışı izleyebilecek ve hatta bu içerikleri arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Instagram’ın attığı bu adım, kullanıcılar açısından avantajlı bir seçenek sunuyor diyebiliriz.