Sosyal Medya Instagram, İçerik Üreticilerini Güvende Tutmak İçin Yenilikçi Özellikler Getirdi

Instagram, İçerik Üreticilerini Güvende Tutmak İçin Yenilikçi Özellikler Getirdi

Sosyal medyanın en önemli etkeni içerik üreticileridir. Bu sebeple Instagram, içerik üreticilerinin spam gönderiler ve bot takipçilerle başa çıkmasını artık kolay hale getiriyor. 15-12-2023

Sosyal medyanın en önemli etkenlerinden birisi içerik üreticileridir. Bu sebeple Instagram, içerik üreticilerinin spam gönderiler ve bot takipçilerle başa çıkmasını daha kolay hale getiriyor.

 

Instagram, en popüler sosyal medya mecralardan birisidir. Aynı zamanda birçok içerik üreticisi bu tarz platformların yıldızlarıdır. Bu sebeple Instagram, sadece kullanıcıları için değil içerik üreticileri için de bazı yeni özellikler geliştiriyor. Yeni özelliklerden birisinde, içerik üreticileri artık spam mesajları ve takip isteklerini toplu şekilde silebilecek.

 

Instagram İçerik Üreticileri İçin Yeni Özellikler Neler?

Instagram, içerik üreticilerin işine yarayacak yeni araçlar geliştirdi. Bu araçlar sayesinde, potansiyel spam aktiviteleri önlenebilecek. Otomatik spam tespit aracı ile spam amacı ile yapılan yorumlar, hikâye izlenmeleri, etiketler ve sahte takipçiler kolayca tespit edilebilecek. Bununla birlikte bu araç sayesinde sahte kullanıcıları ve spam amacıyla oluşturulmuş gönderileri toplu şekilde yönetmek mümkün olacak.

 

Genel olarak Instagram’ın yeni aracı sayesinde etiketler, spam yorumlar, sahte takipçiler ve izlenmeler toplu bir şekilde silinebilecek. Böylece içerik üreticilerinin bu tarz işlere harcadığı zaman azalacak ve daha fazla içerik üretmek için vakitleri olacak. Aynı zamanda bot hesaplar ve şüpheli spam aktiviteleri otomatik olarak filtrelenecek. İçerik üreticileri bot olmadığına inandığı hesapların takip isteklerini farklı bir panel üzerinden onaylayabilecek. Kalan tüm bot takipçiler ve yorumlar ise yine aynı panel üzerinden silinebilecek.

 

Yeni Araçlar Hangi Aktiviteler İçin Kullanılacak?

Instagram’ın içerik üreticileri için oluşturduğu panelden etiketler, yorumlar, hikâye cevapları ve bot takipçiler için kullanılabilecek. Aynı zamanda tüm içerik üreticileri şeffaflık kuralları ile uygulama içerisinde tavsiye edilmeyen ve uygunsuz içerikler konusunda bilgilendirme yapabilecek. Böylece içeriklerin Instagram kurallarına uygun olup olmadığı konusunda herhangi bir problem yaşanmasının önüne geçecek.

 

Yeni Araçlar Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Instagram’ın yeni araçları önümüzdeki haftalarda kademeli olarak sunulacak. Tüm bu özellikler Instagram içerik üreticileri için önemli bir kolaylık sağlıyor. Instagram içerik üreticileri, yeni panel sayesinde ciddi anlamda vakit kazanacak. Üstelik hesaplarının tehlikeye girmesi ve daha az etkileşim alma gibi durumların önüne geçebilecek.

 

Özellikle Instagram’ın moderasyon sisteminin spam ve sahte takipçilerini toplu bir şekilde silme olanağı tanıması çok önemli bir özellik diyebiliriz. Bununla beraber onaylanmayan hesaplar 30 gün ardından otomatik şekilde kaldırılacak. Onaylanmayan gönderiler yani spam olarak etiketlenen gönderiler ise onay almadığı sürece profillerde görünmeyecek.

 

Instagram hikâye kısmı için ise spam olarak kabul edilen hesaplardan hikâye görüntülemesini gizleyerek platformda daha özgün ve temiz bir kullanıcı deneyimi sağlanacak. Instagram daha önce, yani 2021’de şüpheli anahtar kelimeleri içeren mesajları otomatik olarak gizleyen aracı tanıtmıştı. ‘’Gizli Kelimeler’’ aracı sayesinde kullanıcılar kendi belirlediği kelimeleri içeren mesajları görmek durumunda kalmıyordu. Önümüzdeki yeni güncellemede ise Instagram, geliştirilmiş yorum filtreleme aracını sunuyor. Bu araç sayesinde şüpheli spam içerikleri daha iyi ve profesyonel bir şekilde düzenlenecek.

 

Sonuç olarak sosyal medya içerik üreticileri spam yorum ve sahte takipçilerle devamlı olarak sorun yaşayan bir kitledir. Instagram’ın bu tarz durumlarla toplu şekilde ilgilenmesine yardımcı olacak yeni araçları kullanıma sunarak tüm içerik üreticilerinin işini önemli derecede kolaylaştırıyor diyebiliriz.