Sosyal Medya Instagram, Doğrulanmış Kullanıcılara Özel Ana Sayfa Sunacak!

Instagram, Doğrulanmış Kullanıcılara Özel Ana Sayfa Sunacak!

Instagram’da doğrulanmış hesapların göreceği farklı ana sayfa akışı için yeni denemeler yapılıyor. Böylece doğrulanmış kullanıcılar, diğer kullanıcılara göre daha farklı bir ana sayfa ile karşılaşacak. 24-10-2023

Instagram yeni özelliğini test etme aşamasında. Instagram’da doğrulanmış hesapların göreceği farklı ana sayfa akışı için yeni denemeler yapılıyor. Böylece doğrulanmış kullanıcılar, diğer kullanıcılara göre daha farklı bir ana sayfa ile karşılaşacak.

 

Instagram, yeni özellikleriyle adından devamlı olarak söz ettiriyor. Birkaç ay öncesinde kendi platformu için ‘’Meta Verified’’ sistemini başlatmıştı. Kullanıcılar aylık olarak ücret ödeyerek küçük veya büyük hesap fark etmeden mavi tik satın almaya başlamıştı. Bu özellikle birlikte Meta, yeni özelliğiyle tekrardan konuşulmaya başladı. Ödeme yaparak uygulamayı kullanan kişiler için ek farklılık ve avantajlar gelmeye devam ediyor. Sıradaki farklılık ise Instagram’ın yönetici koltuğunda oturan Adam Mosseri tarafından duyuruldu.

 

Instagram Ana Sayfası Sadece Doğrulanmış Kullanıcılara Özelleşiyor

Adam Mosseri, yaptığı açıklamada uygulamanın ana sayfasında ‘’Meta Verified’’ olarak bir akış tercihi geleceğini duyurmuştu. Bu kısımda sadece onaylanmış kullanıcıların paylaştığı gönderiler görünecek. Güncel olarak favoriler ve takip edilen kişilerin gönderileri akışta görünüyordu. Ancak yakın zamanda bu kısma ‘’Meta Verified’’ eklenecek. Aktarılan bu bilgilere göre özellik henüz test aşamasında. Bu doğrultuda uygulamaya giriş yaparak yeniliğin sizlere gelip gelmediğinin kontrolünü yapabilirsiniz. Mevcut güncellemenin tüm dünya için ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor.

 

Yeni Özellik Ne İşe Yarıyor?

Instagram ana sayfa akışına ‘’Meta Verified’’ özelliği getirmek içi hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yeni seçenekle kullanıcıların ana sayfasına sadece doğrulanmış hesaplardan gelen gönderiler görüntülenecek. Kullanıcılar, bu tercihi yaptıklarında farklı hesapları takip ediyor olsalar da artık mavi tikli olmayan hesapların gönderileriyle karşılaşmayacak. Mavi tikli olabilmek için ise kullanıcılar, çeşitli doğrulama yöntemlerini kullanarak ulaşabiliyorlar.

 

Instagram, bu özellikle birlikte kişisel bağlantıları güçlendirmeyi hedefliyor. Çünkü Instagram kullanıcıları, uzun bir süredir Instagram’ın algoritmik akışının kişisel olmadığını belirtiyordu. Bu sebeple Instagram, daha fazla kişisel içerik paylaşmak için yeni özelliği geliştiriyor. Tabii buna ek olarak daha fazla mavi tik satabilmek için kullanıcı deneyimini özelleştiriyor diyebiliriz.

 

Meta Verified Ana Sayfa Akışı Ne Zaman Gelecek?

Yazılım geliştiricisi olan Alessandro Paluzzi, bir ekran görüntüsü paylaşarak Instagram’ın Meta Verified özelliğine gönderme yaptı. Paluzzi tarafından paylaşılan bilgilerde Meta, Instagram’a sadece onaylı hesapların paylaşımlarının gösterileceği bir akış ekleyeceğini söyledi ve bu yeniliğin uygulamanın kaynak kodlarında gördüğünü belirtti. Yani Instagram, yeni özellik için çoktan uygulamaya geçmiş durumda. Buna göre Meta, daha fazla mavi tik satışı için yenilikler getirmeye başlıyor.

 

Son birkaç günde birçok kullanıcı bu özelliği fark etti. Instagram bu yeni özelliği bazı ülkelerde test ediyor. Ancak Türkiye’ye tam olarak ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte yakın zamanda gelecek diyebiliriz.

 

Mavi Tikli Hesaplar Başka Hangi Özelliklere Kavuşacak?

Sadece 18 yaş üzeri kullanıcılar tarafından kullanılan Meta Verified ile hesabı doğruladıktan sonra isminizin yanında mavi tik olacaktır. Instagram profilinizde doğrulanmış bir rozet görünür ve böylece kimlik sahteciliği vakaları önlenerek aktif hesap denetimi uygulanır. Yani hesabınız diğer kullanıcılara göre daha güvenilir bir hesap haline gelecek. Üstelik aboneler açısından ekstra avantajlarda var. Örnek olarak özel çıkartmalar sadece Meta Verified abonelerinin kullanımındadır. Ancak elbette tüm bu avantajlara sahip olmak için aylık belirli bir ücreti ödemek gerekiyor. Böylece kullanıcılar mavi rozetlerini alabilecekler.

 

Genel olarak bakıldığında Meta Verified kullanıcılarına özel olarak gelen yeni ana sayfa akışı, mavi tikli kullanıcıların artmasına sebep olabilir. X yani eski adıyla Twitter’da yapılan güncellemelerle birlikte Instagram, X’in izinden gidiyor diyebiliriz.