Sosyal Medya Instagram Direct Mesajlara "Mesaj Düzenleme" Özelliği Sonunda Geldi!

Instagram Direct Mesajlara "Mesaj Düzenleme" Özelliği Sonunda Geldi!

Meta, Instagram DM’leri için yeni özellikleri duyurdu. Mesaj düzenleme, sabitleme ve okundu bilgisini kapatma gibi yeni güncellemeler geliyor. İşte detaylar… 05-03-2024

Sosyal medya devi Meta, kullanıcıların Instagram’dan gönderdiği doğrudan mesajları daha etkin bir şekilde yönetmeleri için yeni özelliğini duyurdu. Artık kullanıcılar gönderdiği mesajı 15 dakika içerisinde düzenleyebilecek. Instagram DM düzenleme özelliğini getiren bu güncelleme ise önceden yapılan hataları düzeltme, yapılan yanlışları giderme noktasında kullanıcılarına avantajlı bir esneklik sağlayacak. Genel olarak bu durum, Instagram’da senelerdir beklenen bir özellik denilebilir.

 

Instagram Mesaj Düzenleme Nasıl Yapılır?

Instagram mesajını düzenlemek için, gönderilen mesaja basılı tutarak açılan menüden ‘’Düzenle’’ tercihini seçmek gerekiyor. Düzenlenmiş mesaj, sohbet içeriğinde ise ‘’Düzenlendi’’ olarak görünecek. Mesajınızın ilk halinin görülmemiş olmasını umuyorsanız, orijinal mesajı silerek tekrar göndermenin daha iyi olacağını belirtebiliriz. Hatalı mesajı değiştirmek için ise 15 dakikalık bir süre sınırlaması olacak.

 

Bu özellik, Meta’nın birkaç ay öncesinde Messenger için benzer düzenleme fonksiyonunu kullanıma açmasının ardından Instagram sohbetine geldi. Genel olarak Aralık ayından bu zamana Instagram ve Messenger arasında mesajlaşma mümkün olmasa da iki Meta’ya ait mesajlaşma uygulaması, birçok özelliği paylaşmaya devam ediyor.

 

Instagram’ın Diğer Yeni Özellikleri Neler?

En fazla kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram, mesajlaşma özelliği için de sıklıkla tercih ediliyor. Ancak bu kısımda önemli bir eksiklik vardı, o da gönderilen mesajların düzenlenmemesiydi. Artık Instagram, geliştirdiği yeni özellik ile beraber mesajların düzenlenmesine olanak sağlıyor.

 

Bu özelliğin dışında kullanıcılar okundu bilgisini açıp kapatma, bireysel veya grup sohbetlerini gelen kutularının üste sabitleyebilme, GIF’ler, sesli mesajlar, çıkartmalar, fotoğraflar ve videolara yanıt verme yeteneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme ise Instagram’ın kullanıcı deneyimini devamlı olarak geliştirme çabasının bir parçası olarak söylenebilir. Kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate alarak platformdaki iletişimi, kullanıcı dostu ve daha esnek hale getirmeyi amaçlıyor diyebiliriz.

 

Instagram Konuşmaları Sabitlenebilecek

DM’lere gelen bir diğer favori özelliklerden birisi konuşmaların en üste sabitlenmesi oldu. Tıpkı WhatsApp uygulamasında olduğu gibi, istenilen kişilerle olan mesajlaşmalar en üstte tutulabilecek. Sabitlenecek maksimum konuşma sayısı ise 3 olarak belirlendi. Kişiler sabitleme özelliği için, konuşmayı sola kaydırarak veya üstüne basılı tutarak kullanabilir. Bu özelliğin ise henüz herkese gelmediğini belirtmek gerekiyor.

 

Instagram Okundu Bilgisi Herkese Kapatılabilecek

Meta, ‘’okundu’’ bilgisini tüm takipçilere kapatmayı sağlayan özellikte sunmaya başladı. Bunu ise ayarlar kısmında yer alan ‘’Mesaj ve hikâye yanıtları’’ bölümünde bulunan, ‘’Okundu bilgisini göster’’ seçeneğinden değiştirebilirsiniz. Genel olarak bu özelliğin sadece birkaç aydır kullanımda olduğunu belirtmek gerekiyor. Normal şartlarda sohbet ayarı üzerinden okundu bilgisi kapatılabiliyordu. Güncel özellikte ise ayarlar bölümünden herkese kapatma seçeneği eklendi.