Sosyal Medya Instagram’da Yeni Dönem: Profil Paylaşma Özelliği Hikayelere Geliyor!

Instagram’da Yeni Dönem: Profil Paylaşma Özelliği Hikayelere Geliyor!

Instagram, yeni profil paylaşma özelliği sayesinde kullanıcı deneyimini artırıyor. İşte detaylar... 29-12-2023

Instagram, yeni profil paylaşma özelliği sayesinde kullanıcı deneyimini artırıyor. Sosyal medya devi olan Instagram, profil paylaşma özelliğiyle hem markalara hem de içerik üreticilerine yeni bir kapı açıyor.

 

Instagram, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olarak biliniyor. Aynı zamanda kullanıcı deneyimini devamlı olarak artırma odaklı çalışıyor. Şimdi ise dikkat çeken bir yenilikle geliyor. Özellikle içerik üreticileri ve markalar açısından avantajlı olacak bu özellik, hikayelerde profil paylaşmaya yarıyor. Yani Instagram kullanıcıları, hikayelerinde farklı kullanıcıların profillerini paylaşabilecek. Profil paylaşımı ise detaylı olarak hikayelerde görünebilecek, böylece izleyicilere daha fazla içerik sunulacak.

 

Instagram Profil Paylaşma Özelliği Nedir?

Instagram’ın en beğenilen ve kullanılan özelliklerinden birisi hikayeler kısmıdır. Kullanıcılar, takipçilerine ulaşmak için hikayeler kısmını sıklıkla kullanıyor. Aynı zamanda hizmet veya ürünlerin paylaşılması için öne çıkan bir tercih haline gelmeye başladı. 24 saat sonra sonlanan bu paylaşımlarda kişiler doğrudan profilleri paylaşabilecek. Böylece yaratıcı içerik üreticileri ve sanatçılar, beğendikleri hesapları takipçileriyle veya yakın arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

 

Instagram Profil Paylaşma Özelliği Nasıl Kullanılacak?

Instagram’ın yeni özelliği, ‘’Hikayene Ekle’’ butonuyla çalışacak. Bazı ekran görüntülerine göre, paylaşılan bu profiller, hikayelerde detaylı bir şekilde görünecek. Kullanıcılar biyografi ve fotoğraflar kısmına hızlı bir şekilde erişebilecekler. Üstelik eklenen ‘’Profili Görüntüle’’ butonu ile hikâyede paylaşılan profilleri ziyaret etmek daha basit olacak.

 

Hikâyede ise profillerin detaylı bir şekilde görüntülenmesi mümkün olacak. Bazı fotoğraflarla birlikte biyografi kısmı, paylaşılan hikâyede görüntülenebilecek. Aynı zamanda yeni ‘’Profili Görüntüle’’ butonu eklenecek.

 

Instagram’ın bu yeni özelliği hem markaların hem de içerik üreticilerinin etkileşimini artırarak daha geniş kitlelere ulaşmaya olanak tanıyabilir. Bunun dışında gizli olan profillerin nasıl görüneceği konusunda net bir bilgi yok. Fakat ‘’Herkese Açık’’ profillerdeki gibi detay vermeden paylaşılabilir diyebiliriz.

 

Instagram Profil Paylaşma Özelliği Ne Zaman Kullanılacak?

Kullanıcıların uzun süredir beklediği bu özellik henüz test aşamasında. Ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz net olarak belli değil. Meta ise henüz bu konuda net bir açıklama yapmadı. Bu özellik ile kullanıcıların hikayelerinde farklı profilleri paylaşabilmesi, izleyicilere daha avantajlı içerik sunma imkânı tanıyor.

 

İddialara göre bu özellik, İtalyan mobil uygulama uzmanı olan Alessandro Paluzzi tarafından fark edildi. Alessandro Paluzzi, X hesabından yaptığı paylaşımda kullanıcıların yakın zamana hikayelerinden farklı kişilerin profilini paylaşabileceklerini belirtti. Şimdi ise birçok Instagram kullanıcısı, profil paylaşma özelliğini bekliyor.

 

Sonuç olarak Instagram’ın attığı bu adım, markaların ve içerik üreticilerinin etkileşimini avantajlı bir şekilde artıracak. Aynı zamanda daha geniş kitlelere ulaşması için katkı sağlayacak gibi görünüyor. Güncel olarak test aşamasında olan bu özelliğin henüz ne zaman kullanıma sunulacağı ise büyük bir merakla bekleniyor.