Sosyal Medya Instagram’da Bir Garip Yenilik: Artık Takip Nedenini Belirtmek Gerekecek!

Instagram’da Bir Garip Yenilik: Artık Takip Nedenini Belirtmek Gerekecek!

Artık gizli hesaplara takip isteği gönderirken nedenini belirtmek durumunda olabilirsiniz! İşte detaylar... 22-01-2024

Çağımızın popüler sosyal medya platformu Instagram, her geçen gün uygulamayı geliştirmeye ve yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Şuan ki gündemde gizli hesaplar için takip nedeni belirtme yeniliği var. Peki nedir bu yeni özelliğin akıbeti? İşte detaylar…

 

Instagram, kullanıcı yorumlarına değer vererek uygulamayı olabildiğince efektif hale dönüştürmek adına hamleler yapıyor. Çoğu zaman gizli hesaplara takip isteği geldiğinde “acaba bu kim?” ya da “tanımam gereken bir mi?” gibi düşüncelere kapılabiliyoruz. Bu düşünceleri geride bırakacak yepyeni bir geliştirme ise yolda. Şimdiye kadar birçok yeni özelliği önceden paylaşan Alessandro Paluzzi’nin paylaşımı, bu konuda kullanıcıları rahatlatacak bir özelliğin geleceğini işaret ediyor.

 

Bildiğiniz üzere tam anlamı ile aynısı diyemesek de bu seçeneğin benzerini hali hazırda Linkedin üzerinde kullanıyoruz. Instagram’ın hedeflediği bu özellik, kullanıcıların birbirlerine bağlantı isteği gönderirken, isteklerine bir not ekleyerek bağlantı isteğinin amacını açıklamalarına olanak sağlıyor. Yani LinkedIn'in 'takipçi' mantığına benzer şekilde çalışıyor.

 

Instagram'da Takip Etme Nedenini Seç!


Şirket tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Alessandro tarafından paylaşılan bilgiler sayesinde bu özelliğin nasıl çalışacağına dair bir fikir edinebiliyoruz. Sosyal medyada dolaşan ekran görüntüsüne göre, takip isteğini gönderdikten sonra not eklemek için bir adım daha atılması gerekiyor. Burada da seçin ibaresi ile karşılaşıyoruz. Yani takip nedeni bir content olarak değil, şık -seçenek şeklinde karşımıza çıkacak gibi görünüyor.  Kişiyi hangi nedenle takip etmek istediğimizi belirtip öyle istek atabileceğiz şeklinde yorumlanabilir. Gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız!