Sosyal Medya Instagram’a 7 Günlük Hikâye Paylaşımı Geliyor! My Week

Instagram’a 7 Günlük Hikâye Paylaşımı Geliyor! My Week

Instagram, kullanıcı deneyimini artıracak yeni özelliği üzerinde çalışıyor! Yakında Instagram hikayeleri 7 gün boyunca hikâyede kalabilecek. 20-11-2023

Instagram, kullanıcı deneyimini artıracak yeni özelliği üzerinde çalışıyor! Yakında Instagram hikayeleri 7 gün boyunca hikâyede kalabilecek.

 

Instagram, ‘’My Week’’ adıyla sunulacak yeni özelliğin detaylarını paylaştı. Bu yeni özellik Instagram hikayelerini 7 gün boyunca profilde tutmayı sağlayacak. Bundan öncesinde Instagram, Yakın Arkadaşlar özelliğini hem gönderiler hem de reels için geçerli hale getirdi. Bununla beraber yapay zekâ çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Böylece kullanıcılara yeni özellikler sunmaya devam edecek. Şu anda güncel olarak hikayeler sadece 24 saat boyunca tutuluyor. My Week özelliğiyle kullanıcılar 7 gün boyunca hikayelerini profillerinde tutabilecekler.

 

Instagram Hikayeleri 7 Gün Boyunca Paylaşılacak

Kullanıcılar 7 gün boyunca istedikleri zaman hikayeleri ekleyip çıkarabilir veya bir hafta boyunca hikayelerini aktif tutabilir. Bir Instagram kullanıcısı, bu özelliği kullandı ve ekran görüntüleriyle paylaşılan hikayelere eklemeler yapılabileceğini gösterdi. Daha iyi bir kullanım sunmayı amaçlayan Instagram, bundan öncesinde çeşitli özellikler getirmişti. Şimdi ise kullanıcıların hikâye paylaşma özelliğini geliştirmeye devam ediyor.

 

İçerik üreticileri ve daha birçok kullanıcı çalışmalarının mini dizisini oluşturmak için bu özelliği kullanabilir. Aynı zamanda işletme profilleri, hizmet ve ürünlerini tanıtmak, müşteri referanslarını paylaşmak için My Week özelliğini kullanabilir. Yani sadece kişisel kullanıcılar için değil, birçok profil My Week özelliği sayesinde istediği hikayeleri 7 gün boyunca aktif bir şekilde paylaşıma sunabilecek.

 

Instagram Hikayeleri Nasıl 7 Gün Boyunca Aktif Edilecek?

Sosyal medya platformları arasında öne çıkan Instagram, yeni birçok özelliğiyle birlikte popülerliğini artırıyor. Meta çatısı altında her gün milyonlarca kullanıcıya ulaşan Instagram, My Week özelliğiyle kullanıcıların hikayelerini bir hafta boyunca paylaşabilecek. İstenilen hikayeleri kaldıracak veya yenisini ekleyebilecek imkânı sağlayacak. Yani ekle-çıkar özelliği sadece My Week özelliği için kullanılabilecek. Aynı zamanda bu özellik sadece profillerde kullanılabilecek ve isteğe bağlı şekilde uygulanacak.

 

Instagram My Week Özelliği İçin Ne Dedi?

Instagram, yaptığı açıklamalarda uygulama kullanımında birçok iyileşme ve yenilik yaptıklarını belirtti. Bilindiği üzere Instagram, geçtiğimiz günlerde yeni fotoğraf filtreleri getirmişti. Toplamda 25’ten fazla yeni filtre hazırlayarak birçok kişiyi memnun etmeyi başardı. Bununla beraber yeni birçok özelliğin duyurusu yapıldı. Bazı arayüz sadeleştirme çalışmaları ile 10 yeni farklı İngilizce dilinde metinden sese aktarım seçeneğini getirdi. Üstelik 6 farklı yeni metin fontu geldi.

 

Sadece bunlarla sınırlı kalmayan Instagram, yapay zekâ desteğiyle fotoğraf ile videolardan çıkartma özelliğini test etmeye başlamıştı. Şimdi ise Instagram hikayeleri için yeni bir özellik getirdi. Bu adımla birlikte Instagram, tüm kullanıcılar için uygulama kullanımını daha iyi hale getiriyor.

 

My Week Özelliği Ne Zaman Aktif Olacak?

My Week özelliği henüz test aşamasında yani özelliğe erişim sağlanmıyor. Fakat Instagram, yaptığı açıklamalarda yakın bir zamanda My Week özelliğini kullanıcılarla buluşturmayı düşünüyor. Meta’nın bu özelliği kademeli şekilde tüm kullanıcılara açılabilir. Yine de bu özelliği kullanabilmek biraz zaman alabilir diyebiliriz. Çünkü Instagram, birden fazla özelliği aynı anda denemesiyle biliniyor. Bununla birlikte yeni işlevin tamamen geliştirilerek yaygın şekilde kullanılabilir hale gelmesi zaman alacak.

 

Özellikle sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan kişilerin işine yarayacak bu özellik, birçok etkinliğe dair hatırlatma, gezi, link paylaşımı ve kişisel amaçlar için kullanılabilir. Yani daha öncesinde çeşitli özelliği kullanıma sunan Instagram’ın bu özelliği ne zaman tüm kullanıcılara açacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Yine de Instagram’ın getirdiği My Week özelliği için çok fazla beklemeye gerek duymayabiliriz. Yani çok yakın bir zamanda tüm kullanıcılar için aktif olmaya başlayabilir.