Telefon iCloud+ Kullanıcıları İçin Fiyat Güncellemesi: Neler Değişti?

iCloud+ Kullanıcıları İçin Fiyat Güncellemesi: Neler Değişti?

Apple son etkinliğinde bulut hizmetlerine yeni tercihler ekledi ve iCloud+ plan fiyatlarını açıkladı. Peki en uygun iCloud aylık ücreti ne oldu? İşte 2023 iCloud saklama alanı fiyatları... 21-09-2023

Apple son etkinliğinde bulut hizmetlerine yeni tercihler ekledi ve hatta bugün iCloud+ plan fiyatlarını açıkladı.

 

iPhone 15 tanıtımıyla birlikte İOS 17’yi kullanıma sundu ve şimdi de iCloud abonelik ücretlerine güncelleme getirdi. Apple, iCloud+ için hazırlamış olduğu daha büyük depolama alanları için yeni planlarını kullanıcılarına sundu. Kullanıcılar kapasiteye göre aylık olarak ücret ödeyecek. Bu haber iPhone 15 tanıtımı sonrasında geldi. Buna göre Apple tarafı yeni ürünleri açısından birçok yenilik ve düzenleme getirmeye devam ediyor.

 

iCloud Saklama Alanı Fiyatları 2023

Apple’ın belirlediği iCloud fiyatlarına göre 6TB kapasite için aylık 899,99 TL istiyor. 12 TB kapasite için ise aylık olarak 1799,99 ödemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Apple yaptığı açıklamalarda 6TB kapasitesi olan planın hem içerik üreticileri hem de fotoğrafçılar için ideal olduğunu belirtti. 12 TB kapasite hizmeti için ise daha ileri düzey kullanıcılara hitap ettiğini söylüyor.

 

En Uygun iCloud Aylık Ücret

Daha düşük kapasiteli paketleri tercih etmek isterseniz 50 GB’lik paketi seçebilirsiniz. 50 GB plan için fiyat her ay 12,99 TL olarak belirlendi. 200 GB alan için ise her ay cebinizden 39,99 çıkarmanız gerekiyor. Daha büyük kapasite isteyenler ise 2 TB paket fiyatını 129,99 olarak kullanabilir. Tüm bu paketlere baktığımızda 6 ve 12 TB’ın daha büyük kapasiteye sahip paketler olduğunu görüyoruz. Özellikle 6 TB kapasiteli plan, fotoğrafçılar ve içerik üreticileri açısından uygun olabilir.

 

Genel olarak Apple’ın iCloud planları, güzel bir seçenek ama 6 TB ve 12 TB depolama alanı, harici disklere göre avantajlı değil. Bu kadar yüksek veriye sahip olan kullanıcılar, tüm verilerini bulut sistemine saklamadan harici diskleri kullanmaya daha fazla elverişlidir.

 

iCloud Saklama Alanı Her Ay mı Ödeniyor?

iCloud saklama alanı paketlerini kullanmak için her ay ödeme yapmak durumundasınız. Ancak yeni planlar aile üyeleri ile paylaşılabilir. Yani satın alınan depolama alanını birden fazla kişi kullanabilir. Genel olarak Apple’ın iCloud planları, tüm kullanıcılara daha fazla gizlilik ve depolama alanı sunuyor. Böylece dijital deneyiminizi daha iyi geliştirebilir, yeni planlarla birlikte daha fazla içerik depolayarak paylaşabilirsiniz.