Telefon Huawei Mate 60 Satış Rekorları Kırıyor!

Huawei Mate 60 Satış Rekorları Kırıyor!

Çinli teknoloji şirketi Huawei, rekor kırıyor. Huawei Mate 60 serisi dünya genelinde 30 milyon üzerinde satıldı! 01-02-2024

Huawei’nin Mate 60 serisi geçen Ağustos ayı ile birlikte satışa çıkmıştı. Şimdi ise serinin toplamda kaç adet satıldığı netleşti. Bazı verilere göre 30 milyon üzerinde satıldı ve hatta satış rekoru kırdı. Bunun üzerine Huawei 2024’te çıkarmak için tekrardan yeni Mate serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere Huawei, ABD’nin çeşitli yaptırımları ile mücadele ediyor. Bu sebeple telefon pazarında önemli kayıplar yaşayarak zorlu bir sürece girdi. Ancak son gelişmelerle Huawei’nin eski günlerine dönmesi mümkün diyebiliriz.

 

Huawei Mate 60 Neden Satış Rekoru Kırdı?

Huawei’nin Mate 60 serisi, geniş ürün yelpazesiyle birlikte kullanıcılarına avantaj sağlıyor. Tüketiciler, farklı ihtiyaçlarına göre modeller arasından seçim yapabiliyor. Hem eğlence hem de iş amaçlı kullanım açısından avantaj sağlayan Mate 60 serisi, kamera özelliklerinden gelişmiş güvenlik özelliklerine kadar üst düzey bir kullanım sağlıyor. İleri teknolojiye sahip bu akıllı cihazlar genel olarak Huawei’nin kaliteli ve yenilikçi ürün sunma vizyonunu kanıtlıyor diyebiliriz.

 

Huawei Mate 60 Özellikleri

Huawei’nin ilk geliştirdiği 5G telefonu olan Mate 60 serisi, çeşitli özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Hatta bu özellikler cihazın satış rakamlarını önemli derecede etkiliyor. Huawei Mate 60, AMOLED ekrana sahip ve 6,7 inç boyutunda 120 Hz destekliyor. Aynı zamanda Kirin 9000S işlemcisinden güç alıyor. Üstelik 4750 mAh bataryaya sahip. Bu batarya ise 50 W kablosuz, 66W kablolu şarjı destekliyor.

 

Kamera özelliklerine gelecek olursak, ön kısmında 13 Megapiksel özçekim kamerası bulunan cihazın arka kısmında üçlü kurulum mevcut. Bu kurulum ise 50 Megapiksel ana kamerayla beraber çift yardımcı sensörü oluşturuyor.

 

Huawei Mate 60 Fiyatı

Genel olarak Huawei’nin çıkarttığı Mate 60 ürünü yüksek satış rakamları ile birlikte ses getirdi. Yaklaşık 30 milyon satış rakamı ile birlikte öne çıkan serinin en önemli üyesi Mate 60 Pro oldu. Mate 60 Pro, haftalık 1,6 milyon sevkiyat ile firmanın en önemli başarılarından birisi olabilir. Bununla birlikte güncel olarak Huawei Mate 60 fiyatı ise 750 dolar. Güncel fiyat bilgisi için markanın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Mate 70 Serisi Geliyor!

Huawei, Eylül ayında Mate 70 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. İddialara göre Mate 70 ürünü, Sony IMX 989 sensörü ile birlikte 1 inç boyutunda ana kamera ile bekleniyor. Üstelik 1,5K çözünürlük desteğiyle dört taraflı bir OLED ekran bizleri karşılayabilir. Tabii aynı ay içinde Apple da iPhone 16 serisini duyurmaya hazırlanıyor olacak. Huawei ve Apple arasında önemli bir rekabet meydana gelebilir. Özellikle Huawei Mate serileri, tüketicilerden gelen olumlu geri bildirimleri ve yüksek performanslı kamera özellikleri gibi unsurlarla kalitesini kanıtlıyor.