Teknoloji Huawei FreeClip İncelemesi: Yepyeni Bir Kulaklık Deneyimi!

Huawei FreeClip İncelemesi: Yepyeni Bir Kulaklık Deneyimi!

Huawei, yeni denediği piercing görünümünde TWS kulaklıkları piyasaya sürdü. Ergonomik ve oldukça hafif olan bu kulaklıklar, uzun süreli bir çözüm sağlıyor. 29-12-2023

Huawei, yeni denediği piercing görünümünde TWS kulaklıkları piyasaya sürdü. Ergonomik ve oldukça hafif olan bu kulaklıklar, uzun süreli bir çözüm sağlıyor.

 

Bilindiği üzere 2024’e girmeye günler kala, birçok marka yeni ürünlerini tanıtmayı planlıyor. Fakat Huawei 2024 senesine hızlıca bir giriş yaptı. Çünkü geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği lansmanla birlikte FreeClip adında bir çift kulaklık çıkardı. Büyük parlak bir piercing şeklini andıran bu model, estetik açıdan avantaj sağlıyor. Aynı zamanda ergonomik anlamda diğer herhangi bir kulaklık modeline benzemiyor.

 

Huawei FreeClip Tasarımı Nasıl?

Huawei FreeClip tasarımı iki farklı renkle üretiliyor. Siyah özellikle sadelikten yana olanlar için, mor renk ise gösteriş sevenler için tercih ediliyor. Fakat her iki modelinde şık durduğunu söylemek gerekiyor. Aynı zamanda şık duran sadece kulaklıkların kendisi değil, çakıl taşlarını andıran şarj kutusu da oldukça ilgi görüyor. Standart olarak kulaklıkların alt tarafında USB-C bağlantı noktası bulunuyor ve yan tarafında ise bir eşleştirme düğmesi dışında herhangi bir detay bulunmuyor. Bununla beraber yüzeyi mat olmasına rağmen herhangi bir şekilde parmak izi bırakmıyor. Üstelik cebe sığacak kadar küçük ve hafif bir tasarımı bulunuyor.

 

Huawei FreeClip Nasıl Kullanılıyor?

Huawei FreeClip kutusunu açtığımız zaman açık kulak tasarımına sahip bir çift kulaklık çıkıyor. Bir ucu tamamen yuvarlak ve diğer ucunda kavisli, fasulyeye benzeyen bir kısmı bulunuyor. C şeklinde oluşturulan köprü ile tam olarak piercing şekli verilmiş. Fasulyeye benzeyen kısmını kulak arkasına, yuvarlak kısmı ise kulak kanalına oturacak şekilde yerleştirmek gerekiyor. Bunun temel amacı, ortam sesinin engellemesinin önüne geçmek ve çevre farkındalığını artırmak olarak tanımlanmış.

 

Tüm bunların dışında kulaklıklar sol veya sağ olarak ayrılmıyor. Yani hangi kulaklığı hangi kulağınıza taktığınız önemli değil. Çünkü kulaklıklar hangi kulakta olduğunu kendisi anlıyor. Görünüşe göre Huawei, bu üründe FreeClip’e yeni bir teknoloji entegre etmiş.

 

Huawei FreeClip Özellikleri

Huawei FreeClip’in tasarımsal özelliklerine baktığımız zaman hem hafif hem de oldukça geliştirilmiş. Üstelik IP54 sertifikasına sahip yani terleme gibi durumlara karşı oldukça dayanıklı. Öte yandan bu tarz bir tasarımın diğer en önemli avantajı, ucunun kulak kanalına sıkışmaması ve engellemediği için daha sağlıklı bir kullanım sunuyor olması.

 

FreeBuds ve benzerleri gibi kulak içine tam olarak oturmadığı için bass deneyimi sunmuyor. Fakat çoğu müzik türünde güzel bir dinleme zevki sağlıyor diyebiliriz. Eğer yoğunlukla elektronik, hip-hop veya R&B dinliyorsanız, tam olarak istediğiniz bir performansı almayabilirsiniz. Neticede bu tarz bir kulaklık açık bir tasarıma sahip ve dış seslerden tam olarak soyutlamıyor.

 

Huawei FreeClip Konuşma Özellikleri Nasıl?

Huawei FreeClip, ses konusunda oldukça iyi aynı zamanda telefon aramalarında harika bir performans gösteriyor. Test edildiği zaman karşı tarafın sesini net bir şekilde alabilirsiniz. Aynı zamanda karşı tarafta çok iyi bir netlikle ses alıyor. Bunun en önemli nedeni, kulaklıkların içerisinde yer alan 2 adet rüzgâr gürültü önleyici mikrofon ve buna ek olarak VPU sensörüdür. Aynı zamanda bu mikrofonlar ve sensörler, sinir ağı algoritması sayesinde ortam gürültüsünü engelleyebiliyor.

 

Huawei FreeClip Fiyatı Nedir?

Sonuç olarak Huawei FreeClip ürünüyle çok iyi bir iş başarmış diyebiliriz. İlginç, yenilikçi ve gerçekten kullanışlı bir kulaklık olarak üretilmiş. Bu sebeple hem rahatlığıyla hem de tasarımıyla karşılaştırılabilecek bir alternatifi bulunmuyor. Fiyatı ise güncel olarak Huawei’nin online mağazasında 1 senelik kayıp kulaklık sigortasıyla birlikte 4.999 TL’den satılıyor. Güncel fiyat için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.