Telefon Huawei, Apple ile Yarışında Liderlik Tahtını Ele Geçiriyor!

Huawei, Apple ile Yarışında Liderlik Tahtını Ele Geçiriyor!

Huawei, Apple markasını geride bırakıyor! Yeni Mate 60 serisinde bulunan Pro modeli, Apple’ın iPhone 15 Pro Max modelinden daha fazla sattı. İşte detaylar... 23-10-2023

Huawei, bilindiği üzere telefon pazarında önemli kayıplar yaşamıştı. Ancak son dönemde tekrardan eski günlerine dönüyor gibi görünüyor. Akıllı telefon pazarının önemli isimleri arasında yer alarak yakın zamanda Mate 60 Pro modelini tanıtmıştı. İlk olarak telefon Çin’de piyasaya sürüldü ve kısa süre içerisinde iPhone 15 Pro Max modelini geride bırakmayı başardı.

 

Küresel akıllı telefon pazarında birçok firma kıyasıya bir rekabet yaşarken Apple’a rakip olan birçok firma var. Özellikle Samsung ve Huawei, Apple gibi yüksek satış oranlarına erişiyor. Üstelik Huawei, çok zor zamanlar atlatmasına rağmen hala Apple ile baş edebiliyor. Counterpoint verileri göz önüne alındığı zaman Mate 60 akıllı telefon serisi, Çin listelerinde ilk sıraya çıktı.

 

Huawei Apple’ı Geçiyor mu?

Huawei, son 1,5 ay içinde Çin’de 1,6 milyon adet Mate 60 Pro satışı yaptı. Araştırma şirketi olan Counterpoint’in bu verilerine göre satışın 400 binden fazlası, son iki hafta içerisinde gerçekleşti. Böylece Mate 60 Pro modeli, Apple’ın iPhone 15 Pro Max modelinden %10 daha fazla satıldı. Bu sebeple Apple’ı geçti.

 

Geçmiş dönemlerde hatta 2018 senesinde Huawei, Apple’ı geçerek küresel akıllı telefon piyasasında sıralamanın üstüne çıkmıştı. Böylece Çinli akıllı telefon üreticisi, ilk defa Apple’ı geçmeyi başardı. Huawei akıllı telefonlarına sürekli olarak yenilikçi özellikler getirerek geniş tüketici kesimine hitap etmeye devam ediyor. Şimdi ise 2023 senesinde tekrardan Apple’ı geçti ve bunu Mate 60 Pro modeliyle başardı.

 

Huawei Mate 60 Pro Tedarik Sıkıntıları Çekiyor

Huawei, bu başarısının ardından tedarik sorunları çekmeye başladı. Yani Mate 60 Pro stokları yetersiz kalmış durumda. Hatta oldukça fazla satılan bu modelin tedarik sorunu çözüldüğünde daha yüksek satış miktarına çıkabilir. Son durumda Huawei, özellikle Çin’de Apple’ı geride bıraktı. Bazı tüketicilere göre iPhone 15 serisi, geçtiğimiz sene satışa sunulan iPhone 14 modeline göre pek heyecan yaratmadı. Ancak Mate 60 serisi, tam tersi etki yaratarak öne çıktı.

 

Huawei Mate 60 Pro Özellikleri

Huawei Mate 60 Pro, büyük bir tanıtım kampanyası olmadan piyasaya sürülmüştü. Güçlü özellikleriyle tanınan model, tasarımsal detaylarıyla göz doldurucu bir dizayn ile geldi. Bunun dışında bazı özellikleri:

 

  • Ekran: 6,8 inç 2720 x 1260 piksel
  • İşlemci: Kirin 9000S
  • RAM: 12 GB
  • Depolama 156 GB, 512 GB ve 1 TB
  • Pil: 5000 mAh

 

Tüm bu özelliklerle birlikte 5G bağlantı desteğine sahip. Telefon dört renk seçeneğiyle birlikte mor, siyah, beyaz ve yeşil olarak satılıyor. Bu özellikleriyle Huawei Mate 60 Pro, senenin en tartışmalı ve önemli modeli olarak adlandırılabilir. Çünkü mobil sektörde, ABD-Çin arasındaki soğuk savaşı alevlendiren bir model olarak satış rekorları kırdı.

 

Huawei Mate 60 Pro’u Bu Kadar Çok Sattıran Nedir?

Bilindiği üzere Huawei bir Çin markası. Çin hükümeti ve devlet işleyişine baktığımız zaman, iPhone kullanımına yönelik bazı kısıtlamalar var. Tüm bu detayları ele alırsak, Huawei’nin Apple markasını geçmesi mümkün.

 

Sonuç olarak Huawei’nin özellikle Çin’de Apple markasını geride bırakması, iki marka arasındaki rekabeti alevlendiriyor. Çünkü bu rekabet, özellikle küreselde büyük bir ivme kazandırabilir. Bazı iddialara göre Çinli markaların ve tüketicilerin telefonlara olan beklentilerinin artış gösterdiğine ve bu durumun Apple’da büyük bir baskı oluşturduğu söyleniyor.