Telefon Honor CEO’sundan iPhone 15 Hakkında Çarpıcı Yorumlar: Beklentilerin Altında!

Honor CEO’sundan iPhone 15 Hakkında Çarpıcı Yorumlar: Beklentilerin Altında!

Akıllı telefon dünyasında rekabet sürekli olarak artıyor. Teknoloji devi Apple, iPhone 15 serisiyle sektöre damga vurdu fakat bazı rakipler iPhone serisi hakkında çarpıcı açıklamalarına devam ediyor. 20-09-2023

Akıllı telefon dünyasında rekabet sürekli olarak artıyor. Teknoloji devi Apple, iPhone 15 serisiyle sektöre damga vurdu fakat bazı rakipler iPhone serisi hakkında çarpıcı açıklamalarına devam ediyor.

 

Honor CEO’su George Zhao, Apple’ın akıllı telefonlarını hedef aldı. George Zhao’ya göre iPhone cihazlar inovasyondan oldukça uzak. Hatta kamera ve işlemcilerinin de yetersiz olduğunu savunuyor. Bilindiği üzere Honor V Purse modeli 19 Eylül ile tanıtıldı. Honor CEO’su ise etkinlikle röportaj verirken Apple modellerine de değindi. CEO’ya göre Apple, sadece kamera kalitesi ve performansa odaklı gidiyor. Aynı şekilde Apple’ın kazandığı popülerlikten dolayı çok fazla yenilik yapmadığını vurguladı. George Zhao’ya göre Apple, sadece gösteriş için bar telefon modellerine devam ediyor ve gelişmiyor.

 

Honor CEO’su George Zhao Apple Hakkında Neler Konuştu?

Honor CEO’su sadece Apple’ın kamera ve performansını yükseltmeye yönelik adımlarını eleştirmedi, buna ek olarak Lightning girişi hakkında birkaç yorumda bulundu. Apple’ın USB-C’ye dönmesiyle birlikte kendilerine herhangi bir zararı olmayacağını savundu. Aynı şekilde iPhone 15 modelinin satış rekorları kıracağını da belirtti. Çünkü bazı ülkelerde ön satış talepleri oldukça fazla.

 

Genel olarak Honor CEO’sunun eleştirileri iPhone 15 serisinin tam olarak hayal kırıklığı oldu yönünde. Bilindiği üzere Honor, 2021 senesinde Huawei’den ayrılarak bağımsız bir marka olarak kısa sürede inanılmaz işlere imza atmıştı. Bu sebeple Android akıllı telefon üreticileri arasında dikkat çeken bir marka olmayı başardı.

 

Apple, Honor CEO’sunun Eleştirilerine Ne Dedi?

Apple, Honor CEO eleştirilerine henüz yanıtsız kalıyor. Apple haberlerinde bildiğimiz ve gündeme gelen Ming-Chi Kuo, ön satışlar hakkında serinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Honor CEO’suna göre Apple’ın birçok eksiği var. Geçmiş dönemde ise Honor genel müdürü, bir süredir Apple’a gözünü dikmişti. Bir süre önce Apple’a kafa tuttuğunu ilan ederek daha iyisini tüketicilere buluşturmak istediklerini belirtmişti.

 

Bununla birlikte Apple tarafından eleştirilere bir cevap gelmedi. İddialara göre Apple’dan 2025 senesine kadar katlanabilir iPhone modeli bekleniyor. Bu durumda Apple önemli bir adım atarak diğer katlanabilir Android cihazların önüne geçebilir.

 

iPhone 15 ve Honor Rekabet mi Ediyor?

Honor, Apple markasını kendine rakip olarak görüyor diyebiliriz. Apple sadece standart tipli akıllı telefonları tanıtarak piyasaya sürüyor ancak Honor ve diğer markalar katlanabilir akıllı telefon modelleri gibi farklı modellerle tüketicilerin karşısına çıkıyor. Apple’dan henüz bu konuda bir hamle yok. Honor ise yaptığı değişiklik ve gelişmelerle öne çıkıyor. Örnek olarak yeni modeli olan V Purse modeli, sektörde eşine az rastladığımız bir tasarımla geliyor. İddialara göre dışa katlanabilen panel tasarımıyla birlikte dünyanın en ince katlanabilir akıllı telefon olacak. Çünkü kapağı kapatıldığında kalınlığı sadece 9 mm diyebiliriz. Bununla birlikte bir kıyafet gibi kolunuza asarak telefonu taşıyabilirsiniz.

 

Her ne olursa olsun Apple ve Honor arasındaki rekabeti izlemek oldukça keyifli diyebiliriz. Ancak Apple, geliştirdiği akıllı telefonlar ve reklam potansiyeliyle birlikte şimdilik liderliği kimseye kaptırmayacak gibi duruyor.