Sosyal Medya GTA 6 Heyecanı Dorukta: Yeni GTA Oyunuyla Social Club Yenileniyor

GTA 6 Heyecanı Dorukta: Yeni GTA Oyunuyla Social Club Yenileniyor

Rockstar Games, önümüzdeki aylarda GTA 6 fragmanını yayınlamaya hazırlanıyor. Bununla birlikte Social Club’ın hizmet adı da değişiyor olacak. 27-11-2023

Uzun süredir beklenen GTA 6, yeni gelişmelerle gündemden düşmüyor. Fragmanının yayınlanmasına ise sayılı günler kaldı. Ancak Rockstar Games ilginç bir adım attı. Rockstar Games, GTA 6 hazırlığı sürecinde Social Club markasını web sitesinden kaldırdı ve şirket isimlendirmeyi sadece ‘’Rockstar Games’’ olarak değiştirdi. Üstelik Social Club ismiyle alakalı tüm referansları siteden sildi. Üstelik Rockstar logosu da değişti. Yeni logonun siyah ve beyaz olması dikkatleri çekti.

 

Rockstar Games Social Club Hizmetinin Adını Kaldırdı

Rockstar Games, bilindiği üzere GTA serisiyle popüler bir firma haline geldi. Fakat oyuncuların senelerdir kullandığı Social Club hizmetini sessiz sedasız kaldırdı ve çeşitli yenilikler yaptı. Social Club, oyuncuların online sunuculara bağlanması, ilerlemeleri ve istatistikleri göstermek için kullanılıyordu. Aynı zamanda farklı Rockstar toplulukları ile etkileşim açısından önemli bir platform haline gelmişti. Bununla birlikte Rockstar, GTA ile alakalı resmi bilgileri paylaşmaya hazırlanırken Social Club’ı kaldırdı. Hatta hizmetlerin büyük bir kısmını doğrudan Rockstar Games’e aktarıldı.

 

Social Club Tamamen Kalktı mı?

Social Club hesaplarına giriş yapan kullanıcılar, bazı hizmetlerin doğrudan rockstargames.com sitesine entegre olduğunu fark etti. Üstelik Social Club adına yapılan bazı atıflar artık sitede görünmüyor. Bu konu ile alakalı açıklamalar Rockstar Games tarafından beklendi ancak hala bir açıklama yapan yok. Yani Social Club hizmetleri resmi bir açıklama olmadan kaldırıldı. Bu konuyla alakalı X platformunda birçok yorum yapıldı.

 

Genel olarak Social Club kaldırılsa da bu hizmetin sağladıkları konusunda bir değişim olacağı anlamına gelmiyor diyebiliriz. Rockstar Games, GTA ve diğer oyuncuların mevcut hesaplarını ve Social Club hizmetlerini korumaya devam edecektir. Yani ister Red Dead Redemption 2 isterseniz de Grand Theft Auto V dünyasını keşfetmeniz fark etmez, Rockstar Games Social Club ilerlemenizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

 

Social Club Yeniden Markalaşıyor mu?

Social Club üyeleri için kullanılan Social Club members yazısı kaldırıldı ve Rockstar Games members olarak değiştirildi. Bu durumda Social Club tekrardan markalaşma yoluna gidiyor olabilir. Bununla birlikte bir kullanıcı iddialara göre Rockstar Games sitesindeki kodları paylaştı. Yapılan incelemelerde internet sitesinin kodlarında da Social Club ismi bulunmuyor. Hatta Rockstar Games mobil uygulamasında da Social Club ibareleri kaldırıldı. Öncesinde Rockstar Games mobil uygulamasında üye olurken Social Club Account yazıyordu. Ancak bu kaldırılarak Rockstar Games Account yazmaya başladı. Yani Social Club ismi tamamen kaldırıldı ve yerine Rockstar Games geldi.

 

GTA 6 Fragmanı Ne Zaman Yayınlanacak?

Rockstar Games, geçtiğimiz günlerde GTA 6 tanıtımının önümüzdeki ay olacağını belirtmişti. Yaptığı paylaşımda ise Aralık ayı başını işaret etti. Ek olarak Grand Theft Auto oyunun ilk fragmanını yayınlayacakları için büyük bir heyecan duyduklarını belirtti. Bazı iddialara göre GTA 6 oyununun bu sene tanıtılması ve 2025 senesinde satışa başlaması bekleniyor.

 

Sonuç olarak GTA 6 fragmanına günler kala Social Club markasının baştan tasarlanması dikkatten kaçmadı diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde GTA oyunun online sunucu bağlantısı için kullanılan hizmetler yeni bir platforma geçiş yapabilir veya ismini değiştirebilir. Rockstar Games hala konu ile alakalı bir açıklama yapmadı. Ancak yeni dönemde yani GTA 6 tanıtımıyla birlikte, Social Club yeniden markalaştırma süreciyle alakalı açıklamalar yapabilir.