Bilgisayar GPT 4 Turbo Resmen Açıklandı: OpenAI'nın Yeni Dil Harikası

GPT 4 Turbo Resmen Açıklandı: OpenAI'nın Yeni Dil Harikası

ChatGPT’ye OpenAI’nın yeni dil modeli ile birlikte önemli yenilikler geldi. OpenAI, etkinliğinde ChatGPT’ye güç desteği sağlayan yeni GPT dil modelinin yeni versiyonunu açıkladı. 07-11-2023

ChatGPT’ye OpenAI’nın yeni dil modeli ile birlikte önemli yenilikler geldi. Bilindiği üzere OpenAI, ChatGPT ile yapay zekâ devi haline geldi. Bununla beraber yeni etkinliğinde birçok önemli duyuru yaptı.

 

OpenAI, etkinliğinde ChatGPT’ye güç desteği sağlayan GPT dil modelinin yeni versiyonunu açıkladı. Yeni versiyonun ismi ise GTB 4 Turbo olarak adlandırıldı. OpenAI, GPT 4’ü daha ucuz ve daha hızlı olarak tanıttı. Bu modelde Nisan 2023 tarihine kadar yapılan tüm kaynaklar kullanılabilecek. Hatta 300 sayfalık bir girdiyi aktarabilecek.

 

OpenAI tarafından sunulan bu yeni özellikler, yapay zekayı daha fazla geliştirirken farklı endüstrilerde çeşitli yeniliklere yol açabilir. Yeni görsel ve ses desteği sayesinde kişiler farklı yapay zekâ uygulamalarını kullanmak zorunda kalmadan, tüm işlerini tek bir panel üzerinden yapabilecek.

 

GPT 4 Turbo Ne Zaman Kullanıma Açılacak?

GPT 4 Turbo, henüz geliştiriciler tarafından izleniyor. Ancak yapılan açıklamaya göre gelecek haftalarda herkes tarafından kullanıma açık hale getirilecek. Yine de kesin bir tarih belirtilmedi. Yeni özelliklere bakılacak olursa beklemeye değer diyebiliriz.

 

Paylaşılan bazı diğer bilgilere göre OpenAI, GPT 3,5 Turbo’yu da geliştiriyor. Yeni GPT 3,5 Turbo, önceki versiyonuyla kıyaslandığında programlama işlevleri daha avantajlı olacak. Yani bu yeni özelleştirme yetenekleri, metin tabanlı içeriklerde daha verimli olacak. Böylece daha kullanıcı dostu ve güvenilir olacak. Fakat bu konuda henüz net bir açıklama yok.

 

GPT 4 Turbo Ücretli mi Olacak?

OpenAI CEO’su Sam Altman, ChatGPT’yi geliştirmek için her gün700 bin dolar harcadıklarını belirtti. Bu sebeple yapay zekadan kazanç elde edebilmek için birçok önemli özellik ve ticari paketler geliştiriyor. Hatta iddialara göre OpenAI, kendi yapay zekâ işlemcisi üzerinde çalışıyor. Üstelik bu firma geçtiğimiz sene sadece 28 milyon dolar gelir elde ediyordu. Ancak güncel bilgilere göre aylık 100 milyon dolar gelir elde etmeye başladığı biliniyor.

 

Genel olarak özetlemek gerekirse, GPT 4 Turbo için ücret vermenize gerek olmayabilir. Fakat geliştiriciler aylık olarak belirli bir miktar ücret ödemek durumundadır. OpenAI, son açıklamasında geliştiriciler için ücretleri indireceğini belirtmişti. Önceki fiyat politikasına baktığımızda ücretlendirmede %75 düşüş yaşandığını görebiliriz.

 

GPT 4 Turbo ile Neler Yapılabilir?

OpenAI, yeni GPT 4 Turbo için birçok yeni özellik açıkladı. Kişiler ChatGPT arayüzüyle kendi araçlarını oluşturacak ve hatta sohbet robotunu özelleştirebilecek. OpenAI, tüm bunların dışında yazılımcıların ödedikleri ücretleri düşürdüğünü söyledi. Tüm açıklamalara baktığımızda kullanıcı deneyiminin artırıldığı anlaşılıyor. GPT 4 Turbo, daha uzun komutlar ve faydalı bilgi sunacak. Bununla birlikte daha yeni verilerle geliştirilmiştir Hatta 2023 Nisan ayına dayanan bilgilerle cevap verebilecek. Bu gelişme oldukça önemli çünkü, GPT 4, 2021 Eylül tarihinden kalma bilgilerle cevap veriyordu.

 

GPT 4 Turbo, Görsel ve Ses Desteğiyle Gelecek

GPT 4 Turbo yenilikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Yeni ChatGPT, DALL-E 3 ile iş birliği yapacak. Bu sayede metinden ses ve görseller oluşturabilecek. Yeni özellik 6 adet ses modeli ile birlikte geliyor. Üstelik bu özellikler, geliştiriciler için 3 kat daha uygun fiyatlı olacak.

 

Sonuç olarak ChatGPT güncel olarak 100 milyon haftalık aktif kullanıcıyı barındırıyor. Bazı bilgilere göre ChatGPT, Ağustos ayı ile birlikte 500 şirketin %80’i tarafından kullanılırken bu oranın %92’ye kadar çıktığı açıklandı. Tüm bu başarıya genel olarak göz attığımız zaman, OpenAI’nın başarılı bir yol izlediğini söylemek mümkündür. Üstelik yeni yapılan güncellemelerle birlikte kullanıcı deneyiminin artacağını belirtebiliriz.