Teknoloji GPT-4 Turbo Güncellemesi: ChatGPT'nin Kod Tembelliği Sorunu Çözüldü!

GPT-4 Turbo Güncellemesi: ChatGPT'nin Kod Tembelliği Sorunu Çözüldü!

OpenAI, ChatGPT'nin kendisine verilen kod yazma görevlerini tamamlamayan sorununu GPT-4 Turbo için çözdüğünü duyurdu. 26-01-2024

OpenAI, ChatGPT'nin kendisine verilen kod yazma görevlerini tamamlamayan sorununu GPT-4 Turbo için çözdüğünü duyurdu. Ancak bu güncelleme diğer sürümlere henüz uygulanmadı.

 

Son dönemde birçok ChatGPT user’ı, yapay zeka destekli sohbet botunun istenen görevleri yerine getirmemesi konusunda şikayetlerini ifade ediyordu. OpenAI, dün akşam yaptığı açıklamada ChatGPT'nin bu sorununu çözmek için güncelleme yayınladığını bildirdi. Fakat bu güncellemenin şu anda yalnızca GPT-4 Turbo için geçerli olduğunu iletti. Dolayısıyla, standart ChatGPT kullanıcılarının bu sorunları hala deneyimlemeye devam ediyor olmaları muhtemel.

 

ChatGPT-4 Yeni Güncelleme ve İçerik Detayları Neler?

 

OpenAI, GPT'de gerçekleşen değişikliklere dair tam bir açıklama sunmasa da, OpenAI Developers'ın X hesabında yapılan duyuruda "Güncellenen GPT-4 Turbo ön izlemesi, kod oluşturma gibi görevlerde daha geniş bir başarıya sahiptir ve ayrıca UTF-8 kodlamasındaki bir hatayı düzeltilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

 

OpenAI, GPT-4 Turbo'nun tam sürümünün birkaç ay içinde genel erişime açılacağını da ekledi. Bu bilgi son derece önemli çünkü GPT-4, Eylül 2021 öncesi verilerle eğitilmiş ve bazı görevlerde tembellik sorunlarına sahip daha eski bir altyapıya sahipti. Ancak GPT-4 Turbo, Nisan 2023 gibi çok daha güncel veri setleriyle eğitildi ve kod sorunları da çözülmüş oldu.



GPT-4 Güncellemede Dikkat Çeken Ana Başlıklar
Şu Şekilde;

 

-Daha uygun fiyatlı yeni yerleştirme modelleri
-Yeni bir küçük metin yerleştirme modeli
-Gömmelerin yerel destekle kısaltılması
-Diğer yeni modeller ve fiyat indirimleri
-GPT-3.5 Turbo modelinin güncellenmesi ve fiyatının düşürülmesi
-GPT-4 Turbo önizlemesinin güncellenmesi
-Denetleme modelinin güncellenmesi