Bilgisayar Google'ın ChatGPT Benzeri Yeni Geliştirmeleri Yolda!

Google'ın ChatGPT Benzeri Yeni Geliştirmeleri Yolda!

Son dönemde ChatGPT ile popülerliğini arttıran Bing, Google'ın harekete geçmesini sağladı. İşte Google'ın aramalara getireceği ve oldukça merak edilen yeni yapay zeka özellikleri... 17-04-2023

Yapay zeka teknolojisi ve gelişen kullanıcı alışkanları, bu sektörde var olan güçlü rakipleri de harekete geçiriyor. Aldığı 10 milyar dolarlık yatırım ile sahip olduğu hemen her uygulama ve hizmete ChatGPT'yi entegre eden Microsoft, son dönemde oldukça güçlü bir otorite oluşturdu. Bu durum ise en büyük rakibi Google'ı harekete geçirmiş gibi görünüyor...

 

Hali hazırda kısa bir süre önce Google'ın CEO'su arama motoruna yapay zeka araçlarının dahil olacağını duyurmuştu. New York Times'ın haberine göre Google, uzun bir zaman sonra kendini büyük bir rakip ile karşı karşıya buldu. Bu nedenle çalışmalarını hızlandırdı. Google'ın üzerinde çalıştığı yeni projenin adının Magi olacağı söyleniyor. Tasarımcılar, mühendisler ve yöneticilerin yeni projedeki hedefi, kullanıcılara daha 'kişisel' bir deneyim yaşatmak.

 

Yine New york Times'in ilettiği verilere göre bu proje için 160 kişilik bir ekip oluşturulmuş. Projenin yayına alınacağı ilk fazda 1 milyon kişiye sunulması bekleniyor. Bunu takip eden yıl içerisinde ise 30 milyon denemeye ulaşılması hedefleniyor. Burada bizi etkileyen olumsuz yönlenden biri deneme çalışmasının sadece ABD'de aktif edilecek olması. Proje hayata alındığında sanıyoruz ki deneyimlemek için bir süre daha bekleyeceğiz.

 

 

Google'a Gelmesi Planlanan ChatGPt Benzeri Yepyeni Özellikler!

 

Microsoft'un Openai ile büyük ivme atlaması ve zamanlarda teknoloji haberlerinde yer bulan Samsung'un yeni telefonlarında tarayıcısını Bing'e çevirme haberleri rakipleri harekete geçirdi. İlk hamle tabii ki Google'dan. Sizlere sıralayabileceğimiz 3 yeni özellik yolda! Bunlar; GIFI, Tivoli Tutor ve Searchalong ...

 

GIFI: Content'i görsele çevirmenize yardımcı olacak oldukça verimli bir yenilik gibi görünüyor. Bu özellikle ile Google görsellere bir içerik yazdığınızda, Google onu bir görsele dönüştürebiliyor olacak.

 

Tivoli Tutor: Gelelim Tivoli Tutor'a... Bu yeni özellik yapay zerka ile sohbet detaylarını içeriyor. Artık algoritma ile sohbet edebilecek ve buna bağlı olarak yeni bir dil de öğrenebileceğiz gibi görünüyor.

 

Searchalong: Gezinti aşamasında sohbet etmeye ve sorularınıza yanıt almaya ne dersiniz? Bu özellik, kullanıcılar internette normal şekilde gezinmeye devam ederken yapay zeka destekli bir sohbet botuyla sohbet edebilmesini mümkün hale getirecek. Hemen bir örnek ile açıklayalım. Geziye çıkmak istiyorsunuz ve araştırma içindesiniz. Bu süreçte google ile araştırma yaparken Searchlong'a gideceğiniz yer için otel sorabilirsiniz.

 

İşte Google'ı harekete geçiren yepyeni özellikler. Kullanıcı alışkanlıklarını baz alan ve hayatı kolaylaştıracak bu yeniliklerin aktif olmasını her beraber bekliyor olacağız.