Sosyal Medya Google Gemini Kullanıcıları İçin Yenilik: Spotify Müzikleri Kolayca Açılacak

Google Gemini Kullanıcıları İçin Yenilik: Spotify Müzikleri Kolayca Açılacak

Artık Gemini sohbet botu üzerinden Spotify gibi platformlarla entegre olabilecek. İşte detaylar… 22-04-2024

Google, Android cihazlarda Google Asistan’ın yerini alacak yapay zekâsı Gemini için çok beklenen bir özellik getiriyor. Artık Gemini sohbet botu üzerinden Spotify gibi platformlarla entegre olabilecek. İşte detaylar…

 

Google yakın bir zamanda yeni yapay zekâsı Gemini’yi Android cihazlarda sunmaya başlamıştı. Bunun yanı sıra Gemini, kullanıcıların sorunlarını yanıtlıyor ve önceki yapay zekâ olan Google Asistan yerine gelerek birçok avantaj sağlıyor. Fakat tabii ki bazı eksiklikleri ön plana çıktı. Bu eksikliklerden birisi ise müzik konusu oldu. Gemini, üçüncü taraf müzik uygulamalarıyla entegre olma gibi özelliklere sahip değildi. Şimdi ise Google yakın bir zaman içerisinde bu sorunu çözeceğini belirtti.

 

Gemini’a Spotify Gibi Müzik Uygulamaları Desteği Geliyor

Google’ın yeni yapay zekâ modeli olan Gemini, Google Asistan yerini alarak kullanıcılara yeni birçok özellik sağlamıştı. Fakat müzik konusunda eksiklikleri olan bu yapay zekâ, gelişme ile beraber doğrudan platformlara erişim sağlayabilecek. Google Gemini’ın Spotify tarzı uygulamaları desteklemesi ise Android kullanıcılarının müzik dinleme deneyimini kolaylaştırıyor. Aynı zamanda kullanıcı taleplerini dikkate alarak ürün geliştirme açısından önemli bir adım diyebiliriz.

 

Belirtilen özellik ilk olarak Gemini Ayarlar kısmında AssembleDebug tarafından fark edildi. Ardından PuinikaWeb üzerinden paylaşıldı. Paylaşıma göre sohbet botu, yakın bir zaman içerisinde yeni bir müzik özelliği kazanabilir. Bu müzik seçeneği ise kullanıcıların şarkıları dinlemek için tercih ettiği müzik uygulamalarını tercih edebilmesine olanak tanıyabilir. Aynı zamanda Android kullanıcıları, Gemini’ın entegre olacağı müzik uygulamalarını seçebilir. Böylece kullanıcılar sohbet botundan sesli komut yolu ile istediği yerden müzik açıp dinleyebilir.

 

Gemini’a Spotify Gibi Müzik Uygulamaları Desteği Ne Zaman Geliyor?

Google’ın güncel olarak test ettiği bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir bilgi yok. Üstelik podcast veya sesli kitaplar gibi diğer medya türlerine gelip gelmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak genel olarak bu özellik, müzik dinlemeyi sevenler açısından oldukça kullanışlı diyebiliriz.