Bilgisayar Google Chrome’un En Yeni Tasarımıyla Tanışın: Son 5 Senenin En Önemli Değişimi

Google Chrome’un En Yeni Tasarımıyla Tanışın: Son 5 Senenin En Önemli Değişimi

Google, geçtiğimiz aylarda ‘’Material You’’ tasarımını sunmuştu. Yeni Google Chrome tasarımı küresel çapta birçok kullanıcıya açılmaya hazırlanıyor. 15-11-2023

Google Chrome artık daha şık ve modern bir görünüme kavuşuyor. Dünyanın en popüler arama motoru olan Google Chrome, bu güncellemeyi Android uygulamasına yapıyor. Google Canary’deki bu son güncelleme, yenilenmiş bir sekme sayfası olarak hazırlandı. Yani Google Chrome, daha görsel ve kusursuz bir kullanıcı deneyimi amaçlıyor.

 

Google 15. Yıl Dönümünü Kutluyor!

Google’ın resmî web tarayıcısı haline gelen Chrome, ilk olarak 20028 senesinde kullanıma sunulmuştu. O tarihten bu yana Google’ın web tarayıcısı en popüler tarayıcı haline geldi. Hatta bazı verilere göre tüm web tarayıcısı kullanıcıların %60’ından fazlası Google Chrome kullanıyor. Şimdi ise Google 15. yıldönümünü kutluyor. Bu amaçla masaüstü kullanıcılarına Chrome’da bazı değişikliklerin yapılacağını duyurmuştu. Yani önümüzdeki haftalarda sadece yeni tasarım değil birçok yenilikte göreceğiz.

 

Bilindiği üzere Google yakın zamanda yeni e-ticaret geliştirmelerini açıklamıştı. Üzerinden çok geçmeden yeni tasarım güncellemesini haberi geldi. Google tüm bu özelliklerle birlikte kusursuz görsel ve daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlamayı hedefliyor diyebiliriz.

 

Google Chrome Yeni Tasarımı Nasıl?

Google Chrome yeni sürüm sadece Android kullanıcılarını heyecanlandırıyor. Özellikle yeni sekme sayfa tasarımına sahip olan bu güncelleme, tarayıcı deneyimini yükselterek görsel açısından daha çekici bir hale getiriyor. Bunun dışında yenilikler arasında en dikkat çeken olay ise, daha büyük bir arama çubuğu tasarımı oldu. Bu yeni arama çubuğu, Google’ın standart arama çubuğunu andırıyor. Aynı zamanda daha kullanıcı dostu bir deneyim amaçlıyor. Üstelik dünyanın en çok ziyaret edilen bu sayfalarda çok önemli değişiklikler var.

 

Yeni tasarım artık sekmeleri kutucuklara ayıracak. Böylece daha düzenli bir görünüm elde edilecek. Sayfanın arka planında ise daha dinamik renkler kullanılmış. Bu sayede Google Chrome, görsel anlamda oldukça çekici bir atmosfer yaratıyor. Bununla birlikte sayfanın arka plan rengi, kullanıcıların akıllı telefon modasına ayak uyduruyor. Kişiler telefon temasına uygun olarak tercih ettiği temayı Google arama motoruna entegre edebilecek. Örnek olarak koyu bir tema kullanıyorsanız, sayfanın arka planı daha hafif bir ton alacak. Açık renkli bir tema kullanıyorsanız, Google Chrome buna göre şekillenecek.

 

Google Chrome Yeni Tasarımı Ne Zaman Geliyor?

Google Chrome’da yapılan yeni tasarımda herhangi bir problem olmazsa yeni sürümde kullanıcılarla buluşacak. Yani Chrome 118 sürümünü beklemek gerekiyor. Üstelik Google, yeni tasarımı merak edenler için deneme imkânı sağlıyor. Şimdiden merak eden kullanıcılar yeni sürümü Chrome Canary sürümünde deneyimleyebilir.

 

Bu süreçte Google Chrome mağazası, kullanıcıların yeni uzantıları keşfetmesi ve indirmeleri için yenilenmeye başladı. Hatta herkese açık olan ön izleme yayında olacak. Bunun dışında Google, Chrome’da güvenlik kontrolü özelliklerinin kullanımını uzantıları kapsayacak şekilde genişletmeye başladı. Son olarak Chrome’a yeni arama özellikleri eklenecek. Böylece kullanıcılar ilgili araması konusunda daha fazla şeyi kontrol edebilecek. Bunu ise yeni bir Google arama yan bölmesi seçeneği üzerinden yapabilecekler.

 

Google Chrome Yeni Tasarımını Nasıl Deneyebilirsiniz?

Google Chrome yeni tasarımı henüz test aşamasında. Tasarımı deneyimlemek isteyenler, Google Play Store’dan Google Canary indirebilir. Böylece bu yeni tasarım güncellenmeden deneyimleyebilirsiniz. Bu yeni görünümün standart sürüme entegre edilmesi için net bir tarih olmasa da yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

 

Genel olarak Google Chrome yeni tasarımın ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Fakat Android kullanıcıları açısından oldukça önemli bir tasarım değişikliği söz konusu diyebiliriz.