Telefon Google, Chrome Tarayıcısına iPhone İçin Çoklu Profil Desteği Ekledi!

Google, Chrome Tarayıcısına iPhone İçin Çoklu Profil Desteği Ekledi!

Google, Chrome tarayıcısı için iPhone çoklu profil desteği ekliyor. Böylece kullanıcı deneyimi daha esnek hale gelecek. İşte detaylar… 10-05-2024

Google, Chrome tarayıcısı için iPhone çoklu profil desteği ekliyor. Böylece kullanıcı deneyimi daha esnek hale gelecek. İşte detaylar…

 

Google, uzun süredir beklenen çoklu profil özelliğini, iPhone cihazlarda Chrome tarayıcısına getirmeye hazırlanıyor. Uzun bir süredir Safari’de yer alan bu özellik, artık Chrome için aktif hale geliyor. Böylelikle aynı cihazı paylaşan kullanıcılar, geçmişlerini, kendi yer imlerini ve arama verilerini ayrı ayrı muhafaza edebilecek.

 

Chrome iPhone İçin Çoklu Profil Desteği Mümkün Oluyor

MacObserver raporuna göre, Google güncel olarak iPhone’lardaki Chrome için birden fazla profil aktifleştirecek yeni özelliği test etmeye başladı bile. Bu durum, Apple’ın mobil işletim sistemlerinde Chrome kullanıcılarının profilleri arasında geçiş yapmasını sağlayacak bir kod ile ortaya çıktı. Chrome içinde yer alan çoklu profil desteği ise kullanıcılara birçok avantaj sağlıyor. Özellikle bir cihazı birden fazla kişi kullanıyorsa, çoklu profil desteği daha hızlı geçiş sağlıyor. Farklı kullanıcılar, tarayıcı geçmişlerini, kendi yer imlerini ve arama geçmişlerini ayrı ayrı tutarak rahat ve daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşıyor.

 

Chrome iPhone İçin Çoklu Profil Desteği Ne Zaman Kullanılabilir?

Google, bu özelliği Windows başta olmak üzere diğer işletim sistemlerindeki Chrome sürümü için zaten sürdürüyor. Fakat iPhone ile kendi mobil işletim sistemi olan Android, henüz tek profil modeline bağlı diyebiliriz. Apple, geçen sene Safari’de çoklu profil seçeneği sunduğu zaman Google, bu özelliği sadece tek bir profil üzerinden tutmayı tercih etmişti. Aynı zamanda Google Android 15 açısından çoklu profil tercihinin gelip gelmeyeceğine dair herhangi bir işaret sunmadı. Ancak, kendi işletim sistemi dışında İOS’a çoklu profil desteği getirmek için adım attı. Bu sebeple özellik, daha dikkat çekici olabilir.

 

Tüm bunların dışında bu özelliğin tam olarak ne zaman geleceği henüz belirsiz. Test aşamasında olduğu için tam olarak tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusuna net bir bilgi olmasa da yakın bir zaman işaret edilebilir. Bunun dışında Google’ın iPhone cihazlarda kullanılan Chrome tarayıcısı için çoklu profil desteği üzerine düşünmesi iyi bir haber diyebiliriz.