Teknoloji Google Chrome’da Videolardan Ekran Görüntüsü Alma Özelliği Yakında!

Google Chrome’da Videolardan Ekran Görüntüsü Alma Özelliği Yakında!

Google Chrome’a videolardan kolay bir şekilde ekran görüntüsü alma özelliği geliyor. İşte detaylar... 21-12-2023

Google Chrome’a videolardan kolay bir şekilde ekran görüntüsü alma özelliği geliyor. Bu özellik sayesinde farklı uygulamalar ve eklentiler kullanmadan yüksek kaliteli ekran görüntüleri alınabilecek.

 

Bilgisayarlarda ekran görüntüsü almak neredeyse her kullanıcının bir kez bile denediği bir eylemdir. Aynı zamanda bu işlemi kolaylaştıracak birkaç farklı yöntem var. Ancak bu yöntemlerin birçoğu istenilen kalitede görüntüler elde etmiyor veya üçüncü parti uygulamalarıyla daha karmaşık bir hal alabiliyor. Google Chrome ise bu duruma el atarak eklentisiz bir özellik yayınlamaya hazırlanıyor.

 

Google Chrome’a gelecek bu yeni özellik sayesinde videolardan ekran görüntüsü almak inanılmaz kolaylaşacak. Örnek olarak YouTube’da herhangi bir videonun herhangi bir kısmından yüksek kaliteli görüntüler sadece tek tıkla yakalanabiliyor. Google’ın getirdiği bu yöntem, diğer ekran görüntüsü alma yöntemleri ile kıyaslandığı zaman daha kaliteli bir sonuç verecek gibi görünüyor.

 

Yeni Google Chrome Özelliği ile Videolarda Ekran Görüntüsü Almak Kolaylaşıyor

Google, sürekli olarak kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlayarak yeni özellikler ve güncellemeler geliştiriyor. Sıradaki hamlesinde ise kullanıcıların sıklıkla şikâyet ettiği ekran görüntüsü alma sorunu çözüme kavuşuyor. Artık YouTube veya herhangi bir video izleme sitesinden izlenilen video içerisinden ekran görüntüsü almak zor değil. Üstelik herhangi bir program, ekstra eklenti veya çeşitli klavye kombinasyonları kullanmaya gerek kalmıyor.

 

Normal şartlarda Google Chrome kullanıcıları, videodan ekran görüntüsü almak için Chrome eklentilerine başvuruyor. Ancak bu tarz eklentilerin çoğu tam olarak istenilen kaliteli görüntüyü sunmuyor. Aynı zamanda ekran alıntısı aracı tarzı programlarda, videoyu tam olarak istenilen noktada durdurmak için oldukça uğraşmak gerekiyor.

 

Yeni Google Chrome Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Bazı iddialara göre Google şimdiden bu özellik için çalışmaya başladı. Hatta ilk kodları eklediği görülüyor. Henüz test aşamasında olan bu özellik manuel olarak açılıyor. Ardından anlık olarak kare yakalama işlemi gerçekleştiriliyor. Özelliğin ismi ise şu an, ‘’Video çerçevesini kaydet’’ olarak tanımlanıyor.

 

Şimdilik bu özelliğin içerisinde yer aldığı güncelleme hala yayınlanmadı. İddialara göre bir sonraki güncellemede bu özellik gelebilir. Yeni özellik sayesinde Chrome kullanıcıları artık istediği video akışında istediği görüntüyü çok kolay bir şekilde alabilecek.

 

Google Chrome Ekran Görüntüsü Alma Özelliği Avantajları Neler?

Google Chrome, kullanıcı deneyimini artırmak adına yeniliklerine devam ediyor. Şimdi ise YouTube veya herhangi bir video izleme sitesinde ekran görüntüsü alma işlevini basite indirgiyor. Daha öncesinde YouTube, Vimeo gibi popüler video izleme sitelerinden ekran görüntüsü almak için üçüncü parti uygulamalar gerekiyordu. Fakat Google’ın getirdiği bu yeni özellik sayesinde artık bu tarz araçlara gerek kalmıyor.

 

Yeni özelliğin duyurusu ise henüz yapılmadı yani Google Chrome güncel sürümünde bu özellik kullanıcılara açık değil. Özelliği kullanmak için Google’ın yeni güncellemesini beklemek gerekiyor. Ardından kullanıma başlanabilir. Genel olarak Google Chrome’ın attığı bu adım, birçok kullanıcı için avantajlı bir seçenek sunuyor. Google bu konuda kullanıcı deneyimini daha rahat bir şekilde artırabilir.