Telefon Fotoğraflarınız Artık Canlanıyor! İşte Apple’ın Yeni Özelliği

Fotoğraflarınız Artık Canlanıyor! İşte Apple’ın Yeni Özelliği

Apple, yeni yayınladığı makalede ayrıntılı metin kullanılarak görüntü grafiklerini değiştirmeye yarayan yeni bir özellik açıkladı. İşte detaylar... 20-02-2024

Apple, yayınladığı makaleye göre yeni bir fotoğraf düzenleme aracı oluşturuyor. Bu araç, durağan bir görüntüyü sadece yapay zekâ ve birkaç cümle ile birlikte canlandıracak. Üstelik Apple, bu özelliği Keyframer adını verdiği yapay zekâ sistemiyle sunacak. Bu araç sayesinde görüntüyü tamamen değiştirmek ve canlandırmasını yapmak için doğal dil metni kullanacak.

 

Fotoğraflar Yapay Zekâ Desteğiyle Animasyon Oluyor!

Keyframer kelimesi genel olarak tüm Apple kullanıcıları tarafından biliniyor. Bu terim aslında Apple’ın Live Photos özelliğinin bir parçası ve aynı zamanda Live Photos modunda çekilen fotoğrafın sabit görüntü olmasını istediğiniz kareyi kolayca tercih edebilmenizi sağlıyor. Apple’ın yayınladığı makaleye göre Keyframer’a birçok farklı yenilik getirilecek. Örnek olarak bir doğa fotoğrafı için, ‘ağaçların rüzgâr etkisiyle hareket etmesi’ gibi komutlar verilerek fotoğrafın belirtilen kısımlar için hareket etmesi sağlanabilecek.

 

Bilindiği üzere Apple şirketinin çıkaracağı İOS 18 güncellemesinin yeni yapay zekâ özelliği ile geleceğine dair bazı söylentiler vardı. Bu söylenti ile birlikte şirket, bir yapay zekâ görüntü düzenleyicisi yayınladı. Güncel olarak yayınladığı makaleye göre ise yeni yazılımla alakalı bazı detaylar bulunuyor. Apple’ın üzerinde çalıştığı bu yeni özellik gerçekleşirse, animasyon alanında kullanıcıların beklentisini aşabilir. Aynı zamanda bu araç, iPhone kullanıcılarına temel animasyon desteği ile gelebilir.

 

Keyframer Nasıl Kullanılacak?

Yeni özellikli Keyframer kullanımı, Apple’ın makalesine göre oldukça basit. Normal şartlarda yapay zekâ uygulamaları, görüntüyü hareketli hale getirebilmek için bir çeşit animasyon kodu üretiyor. Yeni Keyframer aracı ise kullanıcıların animasyon üzerinde ince ayarlar yapmalarına olanak sağlıyor. Kullanıcılar  yeni animasyonları sadece birkaç cümleyle oluşturabiliyor. Bu sebeple Apple’ın geliştirdiği Keyframer aracı, özellikle yapay zekâ alanında yaratıcı uygulamaların sınırlarını zorlayabilir. Kişiler doğal dil ipuçları ile beraber sabit bir görüntüyü basit detaylarla hareketlendirebilir.

 

Keyframer Ne Zaman Çıkıyor?

Keyframer aracı için henüz bir çıkış tarihi belirtilmedi. Fakat önceki özellikler göz önüne alınarak Apple’ın tüm bu detayları belirtmesi ve bu konu hakkında makale yayınlaması, uzak bir tarihi göstermiyor. Kullanıcılar için dikkat çekici olan bu özellik, yakın bir tarihte kullanıma sunulabilir.

 

Sonuç olarak Apple, yapay zekâ araçları konusunda kendini hızlı bir şekilde geliştiriyor. Keyframer aracı ise Apple’ın yapay zekâ destekli görüntü düzenleme özelliğinden hemen sonra geliyor. Üstelik firma,  Microsoft, OpenAI ve Google gibi şirketlerle beraber rekabet dışında, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik yapılan bir hizmet olduğunu belirtiyor.