Telefon En İyi Telefon Markaları Karşılaştırma ve Kıyaslamaları 

En İyi Telefon Markaları Karşılaştırma ve Kıyaslamaları 

Bu yazıda en iyi telefon markaları, fiyat-performans analizlerine göre avantaj ve dezavantajlarını derledik. İşte en iyi telefon markaları, avantajları ve dezavantajları. 29-08-2022

Akıllı telefonlar tüm insanlık tarihinin en kullanışlı ürünlerinden desek abartmış olmayız. Kendini devamlı olarak geliştiren teknolojik büyümenin içinde akıllı telefonlar da devamlı olarak değişip yenileniyor. Haliyle, sürekli büyüyen ve hareket halinde olan bu market içindeki seçenekler oldukça fazla. Bu da cep telefonu alacağınızda cep telefonu markalarının avantaj ve dezavantajlarına hakim olmayı gerektiriyor ve “en iyi cep telefonu markası hangisi” sorusunu akıllara getiriyor. Bu sorunun cevabı sizin bir akıllı telefondan neler beklediğinize göre değişiyor. Bu yazıda en iyi telefon markaları, fiyat-performans analizlerine göre avantaj ve dezavantajlarını derledik. İşte en iyi telefon markaları, avantajları ve dezavantajları.

 

Apple Marka Telefonlar 

 

1 Nisan 1976 yılında Steve Jobs ve Ronald Wayne tarafından kurulan Apple, bilgisayar, yazılım ve teknoloji alanında son kullanıcıya pek çok ürün sunuyor. Apple, cep telefonu dünyasını sonsuza dek değiştirecek ilk iPhone’u tanıttığında takvimler 9 Ocak 2007 yılını gösteriyordu. O günden bu yana Apple her sene tanıttığı yeni iPhone modelleri ile en iyi telefon markaları arasında yer alıyor.

Dünyanın pek çok bölgesinde kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen marka olarak zirvede olan iPhone’un avantajları ve dezavantajları ise şöyle:

 

Avantajları 

 

Apple telefonların en büyük avantajı, sahip oldukları basit yapı ve güvenlik duvarı. Apple’ın kendi geliştirdiği iOS, iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarını çalıştırmaya yarayan bir işletim sistem. Kapalı bir sistem olmasından dolayı dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı, kullanıcılara çok daha güçlü bir altyapı hizmeti sunabiliyor. İOS yalnızca Apple ürünlerinde kullanılabildiğinden dolayı ürün çeşitliliği, açık işletim sistemlerindeki kadar fazla değil. Bu sebeple güncellemeler performans odaklı optimize ediliyor. iPhone’ların bir diğer avantajı ise akıllı telefonlar arasında üretilmiş en gelişmiş kamera sistemlerinden birine sahip olması. 

 

Dezavantajları 

 

Apple’ın sağladığı bütün bu kolaylıklar ve sahip olduğu artılar, iPhone telefonların en pahalı ürünlerden biri olmasına neden oluyor. iOS işletim sisteminin kapalı bir ekosisteme sahip olması bahsedilen artıların yanı sıra bazı dezavantajların olmasına neden oluyor. Bunlardan biri, telefonun sistemi üzerinde modifikasyon yapabilme konusunda iOS sisteminin oldukça kısıtlayıcı olması. Sistem tamamen Apple’ın kontrolü altında. 

Kullanıcılar tarafından dile getirilen bir diğer iPhone dezavantajı ise zaman içerisinde batarya gücü ve süresinin azalması. Bunun yanı sıra iOS işletim sistemine sahip olmayan cihazlar ile Apple marka telefonlar arasında bluetooth üzerinden paylaşım yapılamaması, bu marka telefonların dezavantajlarından bir diğeri.

iPhone’un fiyat dezavantajını hafifletmek için yenilenmiş ya da iyi durumda ikinci el iPhone’ları tercih edebilirsiniz. Uzun ömürleri sayesinde yıllarca kullanabileceğiniz ikinci el iPhone’ları en güvenilir adres EasyCep’te bulabilirsiniz.

 

Xiaomi Marka Telefonlar 

 

Xiaomi Corporation, 6 Nisan 2010'da Lei Jun tarafından kurulmuş ve merkezi Pekin'de bulunan Çin menşeli bir elektronik şirketi. Xiaomi; akıllı telefon, mobil uygulama, dizüstü bilgisayar, giyilebilir cihazlar, TV'ler, yönlendiriciler, aktivite takipçisi, akıllı saat, çanta, kulaklık, ayakkabı, spor bandı ve daha birçok ürün geliştirmekte. Xiaomi ayrıca Apple, Samsung ve Huawei'den sonra kendi geliştirdiği cep telefonu yonga özelliklerine sahip dördüncü şirket. En iyi telefon markaları arasında sayabileceğimiz Xiaomi, ayrıca Android tabanlı MIUI işletim sisteminin sahibi.

 

Avantajları 

 

Xiaomi sahada diğer devlere oranla yeni olsa da piyasaya çıktığı tarihten günümüze hızlı bir gelişim gösteriyor. Cep telefonu marketindeki rakiplerine oranla daha ucuz ve kaliteden ödün vermeyen bir alternatif olan Xiaomi, yıllar içindeki gelişimi ile en iyi telefon markaları arasına kolayca giriyor. Android işletim sisteminin sağladığı kolaylıkların yanı sıra kullanıcı yararına geliştirilen başka özelliklere de sahip. İşte Xiaomi telefonların avantajları:

Xiaomi telefonlarda, kendi kamera uygulamasında gelişmiş bir fotoğraf düzenleme özelliği mevcut. Bu da kullanıcıyı yeni bir uygulama indirme zahmetinden kurtarıyor. Wi-Fi paylaşımı, iyi bir kamera sistemi, yeni nesil işlemciler de Xiaomi telefonları fiyat-performans grafiğinde üst sıralara taşıyan diğer özellikler. 

 

Dezavantajları 

 

Xiaomi telefonların açık kodlu bir işletim sistemine sahip olmasından dolayı Apple ürünlerine kıyasla tehditlere daha açık olması bir dezavantaj olarak kabul edilebilir. Öte yandan bu, ek uygulamalar ile çözülebilecek bir problem. Fiyatı göz önünde bulundurulduğunda paslanmaz çelik, cam, alüminyum gibi malzemeleri daha az gördüğümüz Xiaomi telefonlar, daha çok plastik içerir, ancak bunlar genel olarak telefon performansını etkileyen değişkenler değil.

İkinci el Xiaomi telefonları ve en iyi telefon markalarını, EasyCep'ten uygun fiyatlara on iki ay taksit ve ilk on dört gün iade imkanı ile gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.

 

Samsung Marka Telefonlar 

 

Seksen yıldır varlığını sürdüren bir marka olan Samsung, Güney Kore merkezli bir şirket. Samsung yalnızca tüketim teknolojisi üretiminde değil, ağır sanayi, savunma, inşaat sanayinde de faaliyet göstermekte. Samsung markasının yükselişindeki esas unsur ise yetmişli yılların başlarında elektronik endüstrisinde yaptığı yatırımlar. 1980 yılında Hanguk Jenja Tongsin'i satın alarak telekomünikasyon alanında üretime geçen şirket ardından, her segmente uygun tanıttığı akıllı telefonlar ile, dünya üzerindeki en çok bilinen en iyi telefon markaları arasına girdi. Dünyada büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Samsung telefonların avantajları ve dezavantajları:

 

Avantajları 

 

Samsung marka telefonların kullanıcıya sağladığı kolaylıkların başında donanım geliyor. Samsung telefonlar, kameradan işlemciye, RAM'den ekran çözünürlüğüne kadar bütün alanlarda en üstün donanımlardan birine sahip. Android işletim sisteminin kullanıcıya sağladığı özgürlüğü de atlamamak gerekiyor. Çoğu Samsung cihaza OTG ile mouse, klavye, flash bellek bağlayabilir, hatta başka bir cihazı şarj bile edebilirsiniz. Bilgisayardan telefona dosya atmak çok daha kolay. Üstelik Samsung’un kendi cihazları arasında geliştirdiği paylaşım özelliği Samsung Share ile daha hızlı ve güvenli bir paylaşım deneyimi de mümkün. Android'in özgürlüğünden kaynaklanan diğer artılar ise; telefonun yazılımını değiştirebilir ve farklı ROM'lar ile telefonun görünümünü tamamen özelleştirebilirsiniz.

 

Dezavantajları 

 

Android işletim sistemini kullanan pek çok telefona oranla oldukça az dezavantajı bulunan Samsung telefonların belki de tek eksi yanı, belirli bir süre sonrası yazılım güncellemesi almaması. Ancak yeni çıkan modeller ile marka, beş yıla kadar destek sunacağını da belirtiyor. Markanın sağladığı imkanlar, yazılım ve malzeme kalitesi ile ilgili problemleri kendiliğinden çözüyor. EasyCep sitesi ve mağazalarından, yenilenmiş, ikinci el Samsung telefonları güvenli bir şekilde alabilirsiniz.

 

Oppo Marka Telefonlar 

 

2004 yılında Çin'de BBK Electronics şirketine bağlı bir kurum olarak ortaya çıkan Oppo piyasaya görece yeni giren bir diğer cep telefonu markalarından biri. İlk olarak taşınabilir müzik çalarlar ile öne çıkan Oppo, günümüzün en güçlü akıllı telefon markalarından biri haline geldi. 

 

Avantajları 

 

Oppo cep telefonları, Android tabanlı ColorOS sistemini kullanıyor. Bu da Oppo’nun en büyük avantajlarından biri. ColorOS'in özellikleri arasında yeni 3D stil simgelerine sahip yeni bir kullanıcı arayüzü, akıcı animasyonlar, multitasking, bitmoji muadili omoji ve ekranlı akıllı kenar çubuğu yer alıyor. 

 

Dezavantajlar 

 

Android tabanlı telefonların genelinde bulunan yazılım sorunlarıyla Oppo’da da karşılaşmak mümkün. Genç bir marka olması, Oppo’nun en büyük dezavantajlarından biri olsa da her sene yeni çıkan ürünler ile marka kendisine daha büyük bir kitle yaratmayı başarıyor. İkinci el Oppo marka telefonları ve en iyi telefon markalarını uygun fiyata EasyCep'te bulabilirsiniz.

 

Huawei Marka Telefonlar 

 

1987 yılında özel bir şirket olarak kurulan Huawei, Çin merkezli faaliyet gösteren çok uluslu bir teknoloji şirketi Şirket, bilişim teknolojileri, akıllı telefon, tablet, bilgisayar, baz istasyonu ve giyilebilir teknoloji alanında üretim ve faaliyet gösteriyor. 2012 yılında Ericsson'ı geçerek dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon ekipmanı üreticisi konumuna gelen Huawei, özellikle son beş yılda tanıttığı farklı segmentlere yönelik mobil cihazlar ile en iyi telefon markaları arasına girmeyi başardı. Huawei’nin avantajları ve dezavantajları şöyle:

 

Avantajları 

 

Huawei telefonlar, gelişmiş kameraları, hızlı işlemcileri ve yüksek malzeme kalitesi ile dünyada en çok satan markalar arasında sağlam bir yere sahip. Huawei cihazlar arasında daha kolay paylaşım yapmak için geliştirilen Huawei Share, markanın Leica ile yaptığı lens ve kamera işbirliği, Huawei telefonlarının en büyük avantajları arasında.

 

Dezavantajları 

 

Huawei, işletim sistemi olarak HarmonyOS'u kullanıyor. Bu da Android ekosisteminin dışında farklı bir ekosisteme dahil olmak anlamına gelmesi açısından önemli. Bu sorunu kendi uygulama mağazası AppGallery ile çözen Huawei, geniş uygulama kataloğu aramayanlar için yine de harika bir seçenek. Huawei telefonlara uygun fiyatlarla, EasyCep ile güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Redmi Marka Telefonlar 

 

Xiaomi’ye bağlı bir alt marka olarak piyasaya giren Redmi, Uzak Doğulu en iyi telefon markaları arasında ilk sıralarda yer alıyor. İlk olarak 2013'ün temmuz ayında bütçe dostu akıllı telefon olarak adını duyurdu. Özellikle Asya ve Orta Doğu pazarında uygun fiyatlı modelleriyle kısa zamanda kendisine iyi bir kullanıcı kitlesi edinen Redmi telefonların avantajları ve dezavantajları şöyle:

 

Avantajları 

 

Redmi telefonlar, Android işletim sistemi kullanırlar ve Android’in sunduğu özgür dünyadan faydalanırlar. Redmi günümüz ekonomisinde en uygun fiyatlara sahip olup, fiyata göre performansından kesinlikle memnun kalacağınız markalardan biri. Redmi telefonları, kaliteli malzeme ve yüksek hafıza ile fiyat-performans ürünü olarak konumlandırmak mümkün.

 

Dezavantajları 

 

Görece daha düşük kamera performansı, orta seviye malzeme kalitesi ve uzun vadede yaşanabilecek güncelleme sorunları, Redmi markasının başlıca dezavantajları. Ancak yine de fiyatı düşünüldüğünde, Redmi cihazlar bütçe dostu oluşları ile oldukça uygun seçenekler sunuyor.

En iyi telefon markaları EasyCep’te. İkinci el telefon arıyorsanız, EasyCep güvencesi ile 12 ay garanti ve 14 gün içinde iade fırsatı ile, uygun fiyata en iyi markalara sahip olabilirsiniz. 

 

Önceki yazımızı https://easycep.com/blog/yenilenmis-telefon-ile-surdurulebilir-yasama-katkida-bulunun-111 linkinden inceleyebilirsiniz.