Telefon En İyi Dil Öğrenme Uygulamaları

En İyi Dil Öğrenme Uygulamaları

Yeni bir dil öğrenmek başlangıçta zor görünse de hem eğitim hem de iş hayatı için daima avantaj sağlar. Yazımızda en iyi dil öğrenme uygulamalarından bahsedeceğiz. 16-06-2023

Dil öğrenmek, hayatımızı iyileştirecek deneyimlerden. Yeni bir dil öğrenmek başlangıçta zor görünse de hem eğitim hem de iş hayatı için daima avantaj sağlar. Bize sunacağı katkıları düşündüğümüzde bu zorluğu katlanmaya değer kılabiliriz. Üstelik mobil dil öğrenme uygulamaları sayesinde ikinci bir dil öğrenmek son derece kolay. Bu sebeple İngilizce öğrenme programları, kullanışlı olmaları sebebiyle popüler yöntemler arasında öne çıkıyor. Bunun yanında ekonomik olmaları ve dilediğiniz yerden uygulamayı kullanma fırsatı vermesi de insanları dil öğrenme uygulamalarına yönlendirmiş durumda.

 

Mobil Dil Öğrenme Uygulamaları ile Gelişmek Çok Kolay 

Mobil dil öğrenme uygulamaları kullanıcılara pek çok yönden kolaylık sağlıyor. Dil bilgisinden okumaya, dinlemeden gramer bilgisine kadar her seçeneği uygulamalarda bulmak mümkün. Üstelik dil öğrenme uygulamaları kullanıcılara düzenli tekrar yapma fırsatı sunduğundan, öğrenilen bilgiler sürekli olarak pekişir. EasyCep bünyesinde hizmet veren akıllı telefon ve tabletlerde mobil dil öğrenme uygulamaları ile kendinizi geliştirmemeniz için hiçbir sebep yok. Hem iOS hem de Android tabanlı cihazlarına dilediğiniz dil uygulamasını indirerek öğrenmeye başlayabilirsiniz. O hâlde en iyi dil öğrenme uygulamaları hangileri? Gelin, birlikte inceleyelim.

 

Duolingo 

Dil öğrenme uygulamaları arasında Duolingo öne çıkıyor. Son yıllarda kullanıcı sayısını önemli ölçüde artıran uygulama ücretsiz İngilizce öğrenmek için birçok kişinin dikkatini çekiyor. Premium seçenekleri de bulunan bu eğlenceli uygulama, doğru cevaplarla puan kazanmanızı, zamana karşı yarışmanızı ve bir üst seviyeye ulaşmanızı sağlayan dersler sunuyor. Uygulama içerisinde tüm dersler oyunlar aracılığıyla İngilizce öğrenmeyi keyifli hâle getiriyor. Konuşma, dinleme ve okuduğunuzu anlama yeteneğinizi geliştiren Duolingo, günümüzde 300 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. 

 

Rosetta Stone 

Ücretsiz İngilizce öğrenmek için karşınıza çıkacak uygulamalardan bir tanesi de şüphesiz Rosetta Stone olacak. Tam 25 senedir dil öğreten uygulama, 24 dil seçeneğinde temel öğrenme becerilerine sahip olacağınız kusursuz bir kaynak. Telaffuzun yanı sıra kelime ve dil bilgisinde doğru yanıtlar vererek ilerleme kaydedebileceğiniz Rosetta Stone, yeni dil öğrenmek isteyenler için son derece ideal.

 

Bu uygulama, kullanıcılara dili öğretirken klasik yollardan ziyade doğal yöntemlerle geliştirerek ödüllü ve patentli Dynamic Immersion yaklaşımını izler. Bu özelliği sayesinde diğer dil öğrenme araçlarından ayrı bir yerde diyebiliriz. 

 

Babbel 

Dil öğrenme uygulamaları kapsamında öne çıkan kaynaklardan bir tanesi de 2007 yılında Almanya’da kurulan Babbel. Günlük konuşmalarla başlayarak kolayca dil öğrenmenizi ve konuşma becerisi kazanmanızı sağlayan uygulamalar arasında. Bu uygulama, dil uzmanları tarafından hazırlanan sesli dersler ve interaktif diyaloglar ile zengin hâle getirilmiş durumdadır. Genellikle 10 ya da 15 dakika süren dersler ile eğitim aldığınız konulara ya da ilgi alanlarınıza yönelik yeni kelimeler keşfedebilirsiniz. Üstelik uygulama bünyesinde seyahat ya da iş amacı güden kurslara katılmanız da mümkündür. Bu uygulama tamamen ücretsiz olup, App Store ve Play Store üzerinden erişim sağlanabilir.

 

Busuu

Yabancı dil uygulamaları arasında tercih edilen adreslerden bir tanesi de 2008 yılında kurulan Busuu. Günde yalnızca 10 dakikanızı ayırarak ikinci bir dil öğrenmeniz düşündüğünüz kadar zor değil. Dünya genelinde 80 milyon dil öğrenen kişiye ulaşmayı başaran Busuu, içlerinde İngilizce, Japonca, Lehçe, Rusça, Türkçe, İspanyolca ve Arapça’nın da bulunduğu toplamda 24 dili öğrenme fırsatı sunuyor. Ayrıca başlangıç seviyesindeki A1'den başlayarak B2’ye kadar ilerleyen dil kursları mevcut. Kurslara mobilden de masaüstü bilgisayar üzerinden de eş zamanlı olarak ulaşabilirsiniz. Uygulama ücretsiz sunulsa da tüm derslerden yararlanabilmek için belirli bir ücret ödemek gerekiyor.

 

English Central 

English Central, video tabanlı İngilizce öğrenmeyi tercih eden kullanıcılara hizmet ediyor. Bu platform sayesinde İngilizce kelime hazinenizi ve iletişim becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Sistem hem bireysel çalışma alanı sunar hem de birebir konuşma pratiğiyle konuşarak öğrenme fırsatı sağlar. Uygulama kapsamında temel üyelik seviyesini ücretsiz kullanabilirsiniz. Ayda iki videoya varacak şekilde konuşma yapabilirsiniz. Daha sistemli ve ciddi çalışmaya kendinizi hazır hissettiğinizde de Premium seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

 

Tüm bunların yanı sıra çalışma hedeflerinize hitap eden ders veya kurs satın alarak Premium üye olabilirsiniz. Böylece bütün video dersleri ve kurslarla erişim kurabilir, kişiselleştirilmiş dil eğitimi deneyimini tam anlamıyla yaşayabilirsiniz. English Central Premium üyelik çerçevesinde 4000’den fazla video ve 40’tan fazla kursa sınırsız ulaşım fırsatından yararlanmak için acele etmeye ne dersiniz? 

 

Mondly

Dil öğrenme uygulamaları dediğinizde karşınıza çıkacak bir seçenek de 33 dil öğrenme imkânı tanıyan Mondly. Yeni bir dili en hızlı şekilde öğreten tümdengelim yöntemini baz alan platform, kullanıcıların ilgisini çekiyor. Freemium özelliğe sahip olan uygulama, belirli bir aşamaya kadar ücretsiz kullanılabilir. Bu şekilde günde sadece bir ders açma hakkınız var. Fakat premiuma geçtiğinizde gün içerisinde tüm dersleri açıp izleme hakkınız bulunuyor. Aynı zamanda kendinize özel dersler alabilmeniz de mümkün. 

 

Uygulamayı hem masaüstünden hem de telefon veya tabletlerinizden kullanmanız da son derece kolay. Üstelik başka uygulamalardaki gibi test yapmanız da gerekmiyor. Seviyenizi belirttikten sonra Mondly’yi kullanmaya başlayabilirsiniz. 

 

Cambly

Cambly, dil öğrenme uygulamaları arasında son yıllarda büyük rağbet görüyor. İngilizce öğrenmeyi ya da geliştirmeyi düşünen herkesin, soluğu Cambly’de aldığını söylesek abartmış olmayız. Ders verebilmek için abonelikler sunan Cambly uygulaması ücretli, ancak her kitleye göre farklı paketler sunuluyor. Grup derslerinden bireysel konuşma ve kids gruplarına kadar birçok seçenek mevcut. Tüm bu özelliklerinden dolayı İngilizce öğreten uygulamalar içerisinde Cambly’yi tereddüt etmeden tercih edebilirsiniz. 

 

Quizlet

Öğrenmek istediğiniz bilgileri tekrarlayarak uzmanlaşmalarına yardımcı olan dil uygulamalarından bir tanesi de Quizlet. İlgi çekici çalışma araçları bulunan ve global öğrenme platformu olan bu uygulama, ücretsiz ve plus olarak ikiye ayrılmış durumda. Ayrıca kartlar, çalışma soruları, interaktif görseller ve aktivitelerle donatılmış çalışma deneyimi mevcut. 

 

Plus üyelik kapsamında ise öğren modu, test modu, uzman onaylı çözümler ve diğer çalışma kontrolleri gibi gelişmiş içerik oluşturma özellikleri sunuyor. Plus üyeler özel çalışma programlarından yararlanabileceği gibi, ilerleme durumlarını takip edebilir ve ezberlemek yerine kavramlara odaklanmak için akıllı cevapları kullanabilirler. Aylık ya da yıllık üyelik seçeneklerini göz önünde bulundurarak siz de yeni bir dil öğrenmeye EasyCep’in yenilenmiş telefon ve tabletleriyle hemen başlayabilirsiniz.

 

Lingualeo

2014 Kasım ayında milyonlarca kişi tarafından İngilizce öğrenmek için kullanılan Lingualeo, mobil dil öğrenme uygulamaları arasında. Yabancı dil öğrenimini kolaylaştırmak için tüm üyelerin kendilerine özel bir programı olmasını sağlayan uygulamada öncelikle dil becerilerinin belirlenmesi amacıyla seviye belirleme testi yapılıyor. Sonrasında üyelerin becerileri, hedefleri ve tercihleri doğrultusunda kişisel eğitim programı oluşturuluyor. Temel sürümünden herkesin ücretsiz faydalanabildiği platform, hızına ivme kazandırmak isteyenlere de premium seçenekler sağlıyor. 

 

Memrise

Yabancı dil öğrenmek isteyenler için eğlenceli uygulamalar arasında bulunan Memrise, kelime bilginizi genişletmek ve konuşma pratiklikliği kazanmak adına kusursuz bir hizmet sağlıyor. İngilizce, Japonca, Portekizce, Fransızca ve İtalyanca gibi pek çok dili, çeşitli görseller yoluyla öğrenmenize yardımcı oluyor. Uygulamayı yüklemek ücretsiz olsa da sonrasında paketleri satın almanız gerekiyor.

 

Siz de tüm bu uygulamalar arasından ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçebilir, EasyCep’in yenilenmiş telefon ve tabletlerine indirerek dil öğrenme yolculuğunuzu kolaylıkla sürdürebilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/sinir-konuldu-twitter-blue-abonesi-olmayanlara-mesaj-sinirlamasi-geliyor-233 linkinden ulaşabilirsiniz.