Telefon Efsane Geri mi Geliyor? Nokia Yeni 5G Teknolojisini Tanıttı!

Efsane Geri mi Geliyor? Nokia Yeni 5G Teknolojisini Tanıttı!

Teknoloji şirketi olan Nokia, yepyeni 5G teknolojisini tanıttı. Birçok markaya rakip olacak bu özellikle birlikte efsane geri geliyor diyebiliriz. İşte detaylar... 05-09-2023

Teknoloji şirketi olan Nokia, yepyeni 5G teknolojisini tanıttı. Birçok markaya rakip olacak bu özellikle birlikte efsane geri geliyor diyebiliriz.

 

Finlandiya merkezli Nokia markası, geliştirdiği 5G teknolojiye sahip akıllı telefonu 6 Eylül ile tanıtmayı planlıyor. Geçmiş dönemde pazara damga vuran Nokia, artık eskisi kadar popüler değil. Bu açıdan baktığımız zaman, pazara etkili bir adım atarak dikkatleri üzerine çekti. Nokia, satışa çıkaracağı modelle alakalı henüz bir bilgi paylaşmadı. Bazı iddialar, yeni cihazın geçen sene çıkan Nokia X30 modelinin geliştirilmiş versiyonu olabileceğini söylüyor.

 

Genel olarak Nokia, geçmişte 5G teknolojileriyle Apple markasının ilhamı olmuştu. Hatta Apple, 5G teknolojisinin patenti için Nokia ile iş birliği yapmıştı. Bu açıdan bakacak olursak Nokia markasının 5G teknolojisi hafife alınacak gibi değil.

 

5G Teknolojisi Nedir?

5G teknolojisi, telefon dünyasında sıklıkla konuşuluyor. Özellikle hız anlamında devrim yaratacak denilebilir. Alışveriş hızı, iletişim cihazları ve diğer tüm sektörlerin çalışma biçimini tamamen değiştirebilir. Bunun dışında mobil cihazlarda kullanılan hücresel ağlar üzerinde 5G teknolojisine geçilebilmek için altyapı çalışması gerekir. Günümüzde ise gelişen teknoloji yardımıyla 5G teknolojisinden söz edilebilir. Yani 5G hızı sayesinde birçok sektörde önemli avantajlar yakalanabilir.

 

5G teknolojisi telekom endüstrisi açısından önemli etkenler arasında yer alıyor. Nokia, geliştirdiği 5G teknolojisi sayesinde diğer birçok cihaza göre daha ön planda olmayı hedefliyor. Bu yazılım, cihazlarda istenilen internet hızını sağlayacak. Aynı zamanda daha verimli ve avantajlı bir internet kullanımı sunacaktır.

 

Nokia X30 Telefon Özellikleri Neler?

Nokia’ın son çıkardığı X30 modeli, geliştirilmiş 5G teknolojisiyle tekrardan piyasaya sürülebilir. Ancak bunun dışında hiç beklenmeyen bir cihaz modeli de bekleniyor. Bunların dışında Nokia X30 cihazının öne çıkan bazı özellikleri şu şekilde:

 

  • - İşletim sistemi: Android 12
  • - İşlemci: Qualcomm Snapdragon 695 5G
  • - Batarya: 4200 mAh
  • - Ram: 6/8 GB
  • - Depolama: 128 GB ve 256 GB
  • - Kamera: Ön, 16 MP arka kamera, 50 MP
  • - Boyut ve ağırlık: 158,9 x 73,9 x 8mm 185 gr

 

Nokia Teknolojide Yeni Bir Çağ mı Başlatıyor?

Nokia, 5G teknolojisi üzerinde çalışan köklü firmalardan birisidir. Aynı zamanda geliştirdiği çalışmalarla Google Fiber’den 40 kat hızlı olduklarını belirtiyor. Bu teknoloji ile saniyede 10 Gigabit veri aktarımı sağlanıyor. 5G teknolojisi ile alakalı bazı iddialara göre, yüksek çözünürlüklü bir film sadece birkaç saniye içerisinde indirilebilir. Gerekli altyapı sağlandığında, 5G teknolojisi birçok avantaj sağlayacak. Hatta bir diğer iddia ise 8K kalitesindeki bir filmi 3 boyutlu olarak aktarılabilme potansiyelinin olmasıdır. Tüm bunlarla beraber Nokia markasının 5G teknolojisi, telefon dünyasında önemli bir adım olacak. 6 Eylül tarihinde tanıtacağı yeni telefon hakkında henüz pek bilgi yok. Ancak Nokia, 5G teknolojisi ile birlikte şimdiden dikkatleri üzerine çekiyor.

 

Apple ile Nokia 5G Teknolojisi İçin Güçlerini Birleştirmişti

Geçmiş dönemlerde Nokia ve Apple, 5G teknolojisi için yeni bir anlaşma yapmıştı. İki büyük teknoloji markasının yaptığı bu anlaşma ile Apple markası, Nokia’ın 5G teknolojilerine ilişkin yeni patentiyle alakalı. Yani Apple, iPhone cihazlarını 5G teknolojileri ile uyumlu hale getirmek için Nokia’ın yenilikçi teknolojilerinden yararlanmayı tercih ediyor diyebiliriz. Bu durumda Nokia’ın 5G teknolojisi, avantajlı bir konumda bulunuyor. Nokia ise 5G teknolojisini geliştirerek, Eylül ayında tanıtmayı planladığı yeni telefon modeliyle öne çıkmayı planlıyor.

 

Sonuç olarak Nokia’ın 5G teknolojisi, piyasaya etkili bir dönüş yapmasını sağlayabilir. Nokia, cep telefonu dünyasının en köklü markalarından biridir. Aynı zamanda eski günlerine tekrardan dönüş yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Nokia X30 modeli ile birlikte G60 ve C31 gibi modeller, üretilen en iyi cihazları arasındadır diyebiliriz.