Teknoloji DualSense Deneyimi Güçleniyor: Yeni PlayStation 5 Güncellemesi Sunuldu!

DualSense Deneyimi Güçleniyor: Yeni PlayStation 5 Güncellemesi Sunuldu!

Bir süredir beta testlerine devam eden PlayStation 5 güncellemesi artık sunuldu! İşte detaylar… 14-03-2024

Sony, geçen ay duyurmuş olduğu PlayStation 5 güncellemesini artık herkes için sundu. Bilindiği üzere bir süredir sadece bazı ülkelerde seçilen kullanıcıların eriştiği bu güncelleme, bugün itibariyle artık tüm dünyadaki PlayStation 5 kullanıcıları için erişilebilir oluyor. PlayStation 5 güncellemesinde odaklanılan konulardan biri arka plan gürültüsünün kaldırılması oldu. Aynı zamanda yeni sürümle birlikte ekran paylaşma özelliğini kullanırsanız, arkadaşlarınız oyununuz ile etkileşim kurabilmek için emoji tepkilerini ve işaretçileri kullanabiliyor. Üstelik sürümle beraber PlayStation 5’de güç göstergesi parlaklığı kontrol edilebiliyor. Burada ise kişilere düşük, orta ve yüksek olmak üzere üç farklı seçenek sağlanıyor.

 

DualSense Hoparlörü ve Mikrofonu İyileştirildi!

PlayStation 5 için gönderilen güncelleme ile birlikte DualSense ve DualSense Ege kontrolcülerinin hem dahili hoparlöründeki ses seviyesi artıyor hem de yapay zekadan güç alarak mikrofon kalitesi iyileştiriliyor. Yeni güncelleme ise sadece DualSense kontrolcüleri için değil birçok alanda yenilik getiriyor. Ancak güncellemenin en çok etkilediği kısım ise DualSense oluyor. Özellikle kumandadaki ses bölümünde bulunan hoparlör daha yüksek ses çıkarıyor. Böylece oyuncular daha profesyonel bir deneyim yaşarken oyun içi sesler ve sohbetler daha kaliteli, net bir şekilde duyulabiliyor.

 

Gelişmiş Gürültü Engelleme Güncellemesi Geldi

PlayStation 5 güncellemelerinden bir diğeri, kontrolcülerin yerleşik mikrofonuna gelen gelişmiş gürültü engelleme özelliği oldu. Yeni bir yapay zekâ modeli ile tanıtılan bu iyileştirme, oyun seslerini ve arka plan gürültülerini bastırıyor. Böylece oyunda daha iyi bir sesli sohbet deneyimi mümkün hale geliyor. Bu güncelleme, PlayStation 5 için yapılan en iyi güncellemelerden birisi diyebiliriz.

 

Artık Oyuncular, Ekran Paylaşımında Etkileşime Girebilir

DualSense dışında yapılan yeniliklere bakıldığı zaman, yeni güncelleme ile ekran paylaşımı özelliği kullanıldığında, izleyiciler oynayan kişiyle etkileşime girebiliyor. Ekrana bir şeyler çizebiliyor veya emoji ile tepki verebiliyor. Ancak bu özellik, oyuncunun yani paylaşım yapan kişinin isteğine göre değişiyor. Sony bu güncellemeden bahsederken, izleyicilerin bazı bölgeleri ve objeleri vurgulayabileceğini belirtiyor. Böylece oynayan kişiye bu şekilde yardımcı olunabiliyor.

 

Yeni güncelleme ile gelen son özellik ise konsoldaki güç göstergesi ile alakalı oldu. Yani cihaz çalışır durumdayken çıkan ışığın parlaklığı ayarlanabilir. Kullanıcılar bunun için, sistem ayarları üzerinden göstergenin düşük, orta veya yüksek parlaklık ayarını yapabilir. Genel itibariyle PlayStation 5 güncellemesi, birçok kullanıcı için avantaj oluşturmayı başardı diyebiliriz.