Tablet Doğru Tableti Seçmek İçin Öneriler

Doğru Tableti Seçmek İçin Öneriler

Garanti kapsamına, fiyatına, pil ömrüne ve daha da önemlisi ihtiyacınıza göre en doğru tableti seçmek konusunda dikkatli olmalısınız. 12-05-2022

Tüm işlerimizi bilgisayar ve akıllı telefonlarımız üzerinden yapmaya alıştığımız bu dönemde tabletler de vazgeçilmezimiz oldu. İş toplantılarını, sunumları bilgisayar üzerinden yaparken alışverişleri ve dizi seyretme gibi aktivitelerimizi cep telefonları aracılığıyla yapıyoruz. Özellikle pandemi döneminde sosyal mesafe kuralına uyabilmek için eski alışkanlıklarından asla vazgeçmeyenler bile işlerini dijital ortamda halletmek durumunda kaldı. Bu süreçte özellikle akıllı telefon ve bilgisayarın arasındaki boşluğu tam olarak dolduran tabletlere yoğun bir ilgi başladı. Cep telefonunun arama işlevine ve bilgisayarın yapısına sahip olmayan tabletler iki cihazın da birçok gerekli fonksiyonunu içinde barındırıyor. İşte doğru tableti seçmek konusundaki en önemli ölçüt onu ne gibi işler için kullanacağınızdır. Bir tablet alırken öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyerek ona göre bir marka ve model tercih etmelisiniz.

 

Tablet hem kullanım kolaylığı hem de rahat taşınabilirliği sayesinde kullanıcıların odağı oldu. Çünkü tabletler dışarı çıkarken bilgisayarı taşımak istemeyen ama telefondan da her şeyi yapabileceğinden emin olamayanlar için harika bir çözüm oldu. Tabletten arama yapamıyorsunuz ama telefonunuzdan daha büyük bir ekrandan film ve dizileri iyi bir çözünürlükle seyredebiliyorsunuz.

 

Bilgisayarın yapısına sahip değil ama daha hafif ve ince tasarımıyla size oldukça büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Ancak günümüzde tablete ihtiyaç arttıkça piyasaya çıkan marka ve model sayısı da oldukça artış gösterdi. Yeni model tabletlerin fiyatları ateş pahası olduğundan kullanıcıların odağı ikinci el pazarına yöneldi. Gelişmiş özelliklere sahip tabletlere daha ucuza sahip olmak istiyorsanız güvenli siteleri kullanarak bir ikinci el tablet alabilirsiniz. En doğru tableti seçmek konusunda da size bazı ipuçları vereceğiz.

 

Garanti Kapsamına Göre En Doğru Tableti Seçmek

Çoğu zaman istediğimiz ürünü biraz daha ucuza almak adına güvenlik koşullarını göz ardı ediyoruz. Ancak cihazda daha sonra bir problemle karşılaşıldığında elimizde fatura numarası ya da bir garanti belgesi olmadığından tamir masraflarıyla beraber bütçemiz daha büyük bir darbe alıyor. Bu nedenle doğru tableti seçmek konusundaki en önemli kriterlerden biri garanti kapsamıdır.

 

İstediğiniz tablete Easycep gibi güvenli bir site üzerinden daha ucuza sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda site size bir sorunla karşılaşmanız durumunda 14 gün iade ve 12 ay da garanti hizmeti sunuyor. Bu şekilde size sıfır bir cihaz almış gibi gelen ikinci el tableti gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Çünkü bir problem yaşadığınızda kiminle iletişime geçmeniz gerektiğini bilirsiniz.

 

Fiyatına Göre En Doğru Tableti Seçmek

Özellikle dijital sisteme geçtiğimiz bu dönemde işlerimizi yürütmek, derslere girmek için elektronik cihazlara ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle istediğimiz özelliklere sahip bir bilgisayar ya da tablet almak artık zorunlu hale geldi. Sonuç olarak herkes hayatına devam edebilmek için bütçesini de çok sarsmadan doğru tableti seçmek için çeşitli yollar arıyor. Bunun çözümü artık çok basit. Easycep gibi güvenli ikinci el sitelerinden ihtiyaçlarınıza en uygun cihazı rahatlıkla alabilirsiniz.

 

İstediğiniz ikinci el tableti site üzerinden kolaylıkla bulabilir, özellik ve fiyat bakımından diğer modellerle karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca alttaki yorumları okuyarak daha önce bu siteden alışveriş yapmış kişilerin deneyimleri konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Doğru tableti seçmek konusunda bu kadar rahat bir yol varken sadece sıfır ürün almak adına piyasanın normal değerinin çok altında fiyata sahip ürünlere kanmayın. Aksi takdirde kâr etmeye çalışırken maddi ve manevi olarak daha büyük zararlara uğrayabilirsiniz.

 

İşletim Sistemine Göre En Doğru Tableti Seçmek

Günümüzde artık oyunları veya uygulamaları çalıştırmaya yarayan tek çekirdekli sistem geride kaldı. Güncellemeleri rahatça yapabilmek ve istediğiniz tüm uygulamaları indirip çalıştırmak için çift çekirdekli tabletleri tercih etmelisiniz. Tüm yeni çıkan oyun ve uygulamalara kolayca ulaşabilmek için çift çekirdekli, gelişmiş teknolojik sisteme sahip bir tablet edinmelisiniz.

 

İstediğiniz özelliklere sahip doğru tableti seçmek için Easycep gibi kullanıcılar tarafından güvenilirliği kanıtlanmış bir ikinci el sitesinden kolayca tablet edinebilirsiniz. İkinci el ürünler konusunda şüphesi olan kişiler için Easycep kendisine ulaşan tüm ikinci el elektronik cihazları uzmanlar tarafından kontrol ettirilir. Sizin elinize de ikinci el tablet hem kozmetik hem de donanım olarak sıfırlanmış bir şekilde gelir. Bu şekilde en uygun fiyatlı ve doğru tableti seçmek konusunda kararsız kalmamış olursunuz.

 

Ekran Boyutuna Göre En Doğru Tableti Seçmek

Akıllı telefonların da ekranlarının giderek büyümesi tabletlerden de beklentiyi artırdı. Dizi ve filmlerinizi rahatça seyretmek ya da doyasıya oyun oynayabilmek için geniş ekranlı tabletleri tercih etmelisiniz. Cep telefonlarının ekran boyutu artık en az 5 inç olduğundan tablette de en az 10 inçlik bir ekran tercih etmelisiniz. Filmlerinizi daha iyi seyredebilmek ve işlerinizi en rahat şekilde yapabilmek için doğru tableti seçmek oldukça önemlidir.

 

En iyi görüntü kalitesine sahip tabletlere uygun fiyata sahip olmak için Easycep gibi güvenilir ikinci el sitelere yönelebilirsiniz. Buradan istediğiniz özelliklere sahip bir ikinci el tablet aldığınızda cihaz size orijinal aksesuarlarıyla birlikte ve kutu içinde gelir. Bu şekilde sıfır bir ürün alıyormuş gibi gönül rahatlığıyla tabletinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Hafızasına Göre En Doğru Tableti Seçmek

Tablet alırken geniş bir uygulama veya oyun yelpazesini kullanabilmek en büyük beklentilerden biri oluyor. Yeni bir uygulama yüklediğinizde öncekileri silmek zorunda kalmamak adına yeterli hafızaya sahip bir cihaz satın almalısınız. Bu nedenle hafıza, doğru tableti seçmek konusunda en önemli faktörlerden biridir. Bir tablet alırken en az 16 GB’lık hafızaya sahip bir cihaz seçmeniz oldukça yeterli olur. Ayrıca microSD kartla cihazın hafızasını artırabilmeniz oldukça önemlidir.

 

İndirdiğiniz uygulamaları tabletin hafızasını meşgul etmeden microSD karta atabilirsiniz. Bunun için microSD kartla hafıza artırılabilmesi doğru tableti seçmek konusunda dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Geniş hafızaya sahip ve microSD kart kullanımına izin veren ikinci el bir tablete sahip olmak istiyorsanız Easycep sitesine göz atabilirsiniz. Birçok tabletin fiyatını ve özelliklerini karşılaştırarak kendiniz için en doğru olanını seçebilirsiniz.

 

Batarya Kapasitesine Göre En Doğru Tableti Seçmek

Tablette devamlı sunum üzerinde çalışırken ya da bir diziyi soluksuz bir şekilde seyrederken şarjın bitmesiyle bu keyfinizin bölünmesini istemezsiniz. Bu nedenle doğru tableti seçmek konusunda büyük batarya fazlasıyla önem taşır. Tabletler telefonlardan büyük olduğundan bataryalarının da daha uzun süreler gitmesi oldukça doğaldır. Ancak tablette de yüksek çözünürlük, yoğun ekran parlaklığı derken şarjınız çok erken bitebilir ve sizi yarı yolda bırakabilir. Bunun olmaması için 10 inçlik bir tablette 7000mAh kapasitesindeki batarya size 20 saate yakın bir kullanım sağlayabilir.

 

Elinizdeki bataryası yetersiz gelen tableti Easycep sitesi üzerinden satarak yerine daha yeni model ve daha büyük bataryalı bir cihaz alabilirsiniz. Bu şekilde hem elinizdeki tableti değerlendirmiş hem de istediğiniz gibi gelişmiş özelliklere sahip cihazı satın alabilirsiniz.

 

İnce ve Hafif Yapısına Göre En Doğru Tableti Seçmek

Tabletler akıllı telefonlardan büyük bilgisayarlardan küçük olarak tam aralarındaki boşluğu dolduruyor. Telefondan daha rahat kullanımı, bilgisayardan daha hafif yapısıyla size kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu sayede tableti yanınızda istediğiniz her yere götürebilir ve sunumunuzun ince işleriyle uğraşabilirsiniz. Bu nedenle incelik ve hafiflik doğru tableti seçmek konusunda size yol gösterebilir.

 

 Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/huawei-telefon-kameralarinin-bu-kadar-iyi-olmasinin-sebebi-nedir-41 linkinden ulaşabilirsiniz.