Bilgisayar Copilot Pro Türkiye'de Kullanıma Açıldı! İşte Microsoft Ürününün Özellikleri ve Fiyatı

Copilot Pro Türkiye'de Kullanıma Açıldı! İşte Microsoft Ürününün Özellikleri ve Fiyatı

Microsoft’un yeni yapay zekâ harikası olan Copilot Pro, Türkiye’de kullanıma sunuldu. İşte detaylar… 15-03-2024

Microsoft’un yeni yapay zekâsı Copilot Pro sadece Türkiye’de değil, dünya çapında büyük bir ilgi uyandırıyor. Aynı zamanda yapay zekâ alanında yeni bir teknoloji olabilir. GPT-4 ve GPT-4 Turbo gibi güçler ile donatılan yapay zekâ, yazılım geliştirme sürecinde kullanılıyor. Aynı zamanda Microsoft’un Copilot Pro’su Türkiye dahil olmak üzere artık 222 ülkede kullanıma sunuluyor. Microsoft’un geliştirdiği bu botun kullanıma sunulduğu ülkeler arasında Türkiye’nin olması, özellikle yazılımcılar açısından sevindiren bir haber oldu.

 

Microsoft Copilot Pro Ücretli mi?

Microsoft’un Copilot Pro için belirlemiş olduğu ücret 20 dolar (720 TL) oldu. Ancak uygulamanın ücretsiz versiyonu da mevcut. Sistem için tanıtım videosu paylaşan Microsoft, yapay zekâ sistemi için ciddi bir sunucu harcaması yaptıklarını belirtti. Bu bağlamda Copilot için abonelik ücreti büyük bir sürpriz olmuyor. Bunun dışında kullanıcı başına ödenen 20 dolar içerisinde bir aylık ücretsiz deneme sürümü var.

 

Copilot’un ücretsiz sürümü ile birlikte ücretli sürümü arasında bazı farklar var. Örnek olarak ücretli sürümde, GPT-4 ve GPT-4 Turbo yapay zekâ modellerini kullanarak daha gelişmiş özellikler sağlıyor. Aynı zamanda ücretli sürümde kişiler kendi Copilot GPT’lerini oluşturabilir. Üstelik ofis uygulamaları açısından da tam destek sağlıyor.

 

Windows 11 Özellikleri mi Geliyor?

Microsoft, Copilot Pro’yu geliştirmek için Mayıs ayında düzenleyeceği geliştirici konferansında yeni güncelleme haberini sunmayı planlıyor. Bazı iddialara göre bu güncellemeler arasında, Windows 11 özelliklerinin yer alması bekleniyor. Aynı zamanda bundan sonra pazara sunulan çok sayıda dizüstü klavyesinde bir Copilot tuşu olabilir. İddialara göre Copilot tuşu, alt tuşu yanına konumlandırılacak. Tuşa basıldığında ise OpenAI’ın dil modelleri ile desteklenmiş yapay zekâ aktif olacak. Böylece istenilen her konuda hızlı bir şekilde bilgi sahibi olunacak.

 

Genel olarak Copilot tuşu, şirketin 30 sene önce getirdiği Windows tuşu sonrasında ilk büyük adım olabilir. Aynı zamanda yapay zekâ kullanmayı seven birçok kullanıcının hoşuna gidecek diyebiliriz. Yine iddialara göre bu tuş, Copilot’un aktif olmadığı ülkelerde de işlevsiz olmayacak. Kişiler bu tuş ile Windows’un yerleşik arama altyapısına ulaşabilecek.

 

Microsoft Copilot Pro ile Neler Yapılabilecek?

Copilot Pro, ofis uygulaması için tam destek sağlarken Türkçe dilini henüz desteklemiyor. Ancak kullanıcıların işine yarayacak birçok özelliği barındırıyor. Kişiler Excel, Word, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalarda Copilot desteği alabilir. Bununla birlikte Copilot Designer ile günlük 100 destek kullanılarak benzersiz görüntüler oluşturulabilecek. Genel olarak baktığımızda ise Copilot, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede bireylerin işini kolaylaştırabilir.