Teknoloji Coca-Cola ve Microsoft, 1,1 Milyar Dolarlık ‘Yapay Zekâ’ Ortaklığı Yaptı!

Coca-Cola ve Microsoft, 1,1 Milyar Dolarlık ‘Yapay Zekâ’ Ortaklığı Yaptı!

Coca-Cola ile Microsoft, yeni bir yapay zekâ anlaşması yaptı. İşte detaylar... 26-04-2024

Yaklaşık 1,1 milyar dolarlık bu yeni anlaşma ile beraber iki firma arasında bir iş birliği ilerleyecek. İşte detaylar…

 

Gıda alanında bir dev haline gelen Coca-Cola, son dönemde Microsoft ile iş birliği içerisine girdi. Coca-Cola ile Microsoft’un yaptığı yeni anlaşmaya göre artık Coca-Cola, Microsoft’un Cloud hizmetlerini, üretken yapay zekâ çalışmalarını ve Azure sistemini kullanmaya başlayacak. Böylece kendi organizasyonunda bir teknolojik dönüşüm gerçekleştirme yolunda Microsoft’tan destek alacak diyebiliriz.

 

Coca-Cola ve Microsoft’un 1,1 Milyar Dolarlık Anlaşma İçerisinde Ne Var?

Yapılan anlaşmada iki firma da yeni nesil teknolojiler için birlikte çalışma kararı aldı. Özellikle Azure OpenAI hizmetleri gibi popüler yapay zekâ teknolojileri, Coca-Cola’da farklı görevler için kullanılabilir. Aynı zamanda Microsoft 365 Copilot uygulaması, çeşitli potansiyel avantajları açısından değerlendirilmeye alınacak. Bilindiği üzere Microsoft 365 için üretilen Microsoft Copilot, yapay zekâ destekli bir üretkenlik aracı.

 

Bunun yanı sıra Coca-Cola, bu anlaşmayı yapmadan öncesinde tüm uygulamalarını Microsoft Azure sistemine zaten taşımıştı. Coca-Cola’nın bu hamlesinden sonra benzer gıda firmaları bu tarz bir yaklaşım sergileyerek yapay zekâ çalışmalarına yöneldiler.

 

Coca-Cola uzun bir süredir üretken yapay zekâ kullanan firmalardan birisi olmayı başardı. Aynı zamanda şirket, üretim, tedarik, pazarlama zinciri gibi alanlarda da bu teknolojiyi kullanıyor. Şimdi ise iki firma üretken yapay zekâ becerisine sahip sistemlerden nasıl faydalanabileceklerini test etmeye başladı.

 

Azure OpenAI Hizmetleri ile Ne Amaçlanıyor?

Coca-Cola ve Microsoft, Azure, OpenAI gibi yapay zekâ hizmetleri ile çalışanlarına müşteri deneyimini geliştirmede yardımcı olmasını planlıyor diyebiliriz. Aynı zamanda rekabet avantajı elde etmek, inovasyonları desteklemek, üretimi artırmak ve yeni iş projeleri geliştirme gibi farklı alanlarda da desteklemesi bekleniyor. Bunun dışında anlaşmada geçen 1,1 milyar dolar paranın ne kadarının yapay zekâ sistemleri için kullanılacağı bilinmiyor. İçecek devi olan Coca-Cola, Microsoft’tan Azure ve Office 365 gibi sistemler için hizmet almaya başlıyor. Microsoft anlaşmanın detayları konusunda ise henüz bir açıklama yapmadı.